Přeskočit na hlavní obsah

Jakou roli hraje v magii láska (k sexuální magii 3)


Jakou hroli hraje v magii láska?  Není naopak v sexuální magii na škodu? Mnohdy jsem se setkala s pohledem, že láska je u magické operace naopak překážkou, neb komplikuje rituál a lepší je použit osobu nahodilou či zaplacenou nemající tušení, že nějaký rituál se vůbec provádí. Zde je potřeba zvážit, jak jsme nastavení odkaz 

Popravdě tento přístup mi nejvíce připomíná pověru pramenící z omezené představivosti a neznalosti věci. 

Láska představuje stejně záhadnou a mocnou sílu jako magie. Stejně jako u magie těžko říci, odkud se bere, jak vzniká. Nemluvím pouze o chemické reakci, či libidu anebo zaujetí někým, protože láska obsahuje nejenom toto, ale i vysoce přidanou hodnotu. Láska znamená, že nám na tom druhém záleží a uděláme pro něj věci, které třeba ani netušíme, že je vlastně umíme. Protože nás inspiruje k opravdu velkým činům. 

Nelze ji vynutit, stejně jako magii. Dá se hrát hra na lásku stejně jako hra na magii. Vzniká sama a přesahuje cokoli hmotného. Vyžaduje čas, aby mohla vyrůst, stejně jako magie. Magie je o věrnosti sobě, láska je o věrnosti vztahu, tedy sobě a tomu druhému. Kdo sám není si jistý sebou, neumí být šťastný a kdo není šťastný, neudělá šťastným ani nikoho jiného. Kdo nemá sebe rád, těžko bude u toho druhého předvádět něco jiného, nežli závislost. 

Mnozí si pletou souznění a naprosto dobrovolnou a nepodmíněnou oddanost s vlastnictvím. Protože těchto věcí nelze docílit, buď jsou anebo chybí. Je to o inspiraci, kterou ten druhý v nás vyvolává.  A také o tom, nakolik umíme být s tím duhým sebou. Můžeme mít xx masek, ale zde bychom se měli naučit je odkládat.  Ono to není žádná velká věda, jde to tak nějak samozřejmě. 

Láska bývá stejně jako magie spojená s obavami, neb jsme vydaní z pohledu racionálního napospas síle, která nás převyšuje... Něčemu, co nás může neskutečně vyzvednout anebo naopak zahubit. A jako naprostá většina pozemšťanů máme zkušenost, kterak díky velkému vztahu mezi námi a záhubou či naprostou skázou bývá hranice tenší vlasu. 

Stejně jako magie i láska vyžaduje boj se strachem z Apokalypsy, s obavami... až k potřebe umět přijmout toho druhého, protože představuje přesně ten skvělý mix stejného jako my a zároveň odlišného od nás, jež alchymické spisy pojednávající o Velikém Díle popisují. Protože taková láska má energii a sílu, abychom mohli excelovat v nějaké pro nás podstatné oblasti. 

Láska bývá spojená s hodnotami. Je tolik pokušení nahlodávající svět dvou Milenců a mnozí berou vztah příliš jako samozřejmost. Jenomže právě v lásce je potřeba ujasnit si priority. Mnohdy podstupujeme i z pohledu zvenku omezení,  právě v oblasti, kdy naše drahá polovička je odlišná od nás a my umíme v tomto dát se někdy stranou. Potom z okolí spíše naši známi, nežli my samotní, slyšíme řeči: no kvůli ni zase nikam nejde...  

Sexuální magie umí obě tyto úžasné síly spojit v něco, co svede mnohé. Pokud oba partneři jsou schopní provádět magické operace.  Velmi zajímavý způsob, kterak si zkomplikovat život, představuje snaha udělat ze své drahé polovičky - typického nečara, magicky zdatnou osobu. Z mého pohledu poměrně nepohodlná cesta k tomu, jak ovdovět. Láska sama o sobě nevyžaduje, aby partneři měli vše jenom spolu. A již vůbec nevyžaduje, aby spolu prováděli magické operace, to jen lidské ego chce něco, co není mu dáno, nasilu si vydobít. 

Někdy dochází i k tomu, že partneři jsou i partnery v magii, neb ani jeden z nich rozhodně není nečarem. I kdyby byl každý z nich zaměřený na jinou oblast magie, naleznou nějaký směr či oblast, v níž toto půjde. Jednoduše souznění. Z mého pohledu je právě tato oblast sexuální magie ta nejkrásnější s těmi nejlepšími a pevně danými výsledky. Jednorázovka, ať již zaplacená nebo jako bokovka tento potenciál v sobě jednoduše nemá. Stabilní partnerství jenom v magii je  o okouzlení spíše racionálním, nežli onou druhou záhadnou sílou, láskou. 

Jestliže se spojí magie a láska, obě síly, které hýbou světem, vzniká něco, co naprosto transformuje oba partnery. Jde-li o lásku, neexistuje nic jako tajný záměr operace skrytý před tím druhým, potom je základem vztahu rácio. Společný záměr je jako na ATU XIV. přirozený oběma a vytvořen tak, že každý svým dílem přispěje. ATU VI. je základem, bez ní to nejde. Jednak jako bezpodmínečná volba jednoho pro toho druhého, a také jako fyzický akt a proces navázaný na mentální rovinu. ATU VIII. (CT) právě činí z partnerství něco pevného i v toku času a ATU XIV. jej posouvá do roviny, kdy provedený magický akt se naplňuje. Nastává prohloubení souznění a manifestace záměru, který v době přiměřené provede se doslova. Protože nejde o hru na jakože magie.        

Průběh i provedení je spojeno s pocity psychického, mentálního a fyzického propojení, z něhož právě vzniká ta pravá energie spojující magii a lásku či lásku a magii do stavu, jehož pouhým jedním či druhým nelze docílit. Je to poznat v samotném průběhu a také v pocitech a stavu poté. Povede-li se, vede k posílení magické moci a prohloubení lásky. Potom je zcela jisté, že konkrétní záměr se naplní. 


K sexuální magii bylo publikováno: 

Jak jsme nastavení

Nakolik hmotná má být druhá strana


Opětovně i tento díl problematiky, jemuž se již nějakou tu delší dobu vyhýbám byl sepsán, protože mám zvláštní vztah s Univerzem. Ono mi pošoupne podmínky a naztěžuje věci. A já zase poodhalím něco z toho, co funguje bezvadně. Dohoda, chce-li čtenář pakt, bez krve ceremonii, ale podstatně mi pomáhá, protože vlivy různých bytostí nejsou Univerzem filtrovány, ale naopak pouštěny.   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá