Přeskočit na hlavní obsah

Temné stránky channelingu


Channeling je technika, pomocí níž byste měli být napojení na inteligenci méně hmotného tvora, případně tvora pobývajícího jinde, který Vám sděluje skutečně pravdivé informace.  Jak čtenář správně tuší, problematická je otázka skutečné pravdivosti informací. V podstatě je to ta jediná věc, na které záleží.  Jinak máte pouze imaginárního kamaráda, od něhož nemůžete očekávat, že doopravdy existuje. 

Můj první channeling byl s mým Strážcem Prahu v období, kdy se rozhodl, že je čas, abych začala magii pořádně dělat. Určitě by se z obsahu tohoto rozhovoru nedal napsat článek, natož kniha, neb se jednalo o velmi stručných pár slov, a to včetně odpovědí na mojí otázku a doplňující otázku. Nikdy jsem na tento rozhovor nezapomenula, ačkoli jeho skutečná pravdivost se ukázala teprve po 12 létech.  To seděly i informace týkající se jednoho malého městečka.  

12 let je dlouhá doba, jako je to hezké, ale co si počít s výsledkem channelingu po celou tu dobu? No, pojala jsem to prakticky, aniž bych se upnula na smysl sdělení, nechala jsem se vést svým Strážcem prahu a začala dělat magii pořádně. Spokojila jsem se s výsledky, které mi magie přinášela a byla jsem vděčná za jemné upozornění, že takto opravdu ne, protože mnohdy, jako každý, kdo začíná, jsem se dostávala jednou nohou do bahna, ale uměla jsem z něj nějak vykročit po menším či větším šoku. 

Mezitím jsem zažila mnohem více channelingů s různými jinými bytostmi.  Jistě, jsou lidé, kteří budou tvrdit, že ty pravdivé informace vím od svého Vyššího Já (Self, HGA, átmana). Až jednou taková osoba zažije to, jak sama sobě ukazuje s poměrně slušnými detaily film, který právě děje se jinde, kam momentálně nemůže vidět ani jinak vědět, co se tam právě děje, a ono to po ověření opravdu sedí,  ony ty kecy ji docela přejdou.  Je to něco naprosto odlišného, absolutně bez jakéhokoli filtru a docela upřímně syrové. Popravdě, nejsem si jistá, nakolik je lidská psychika na takové interní sdělení stavěná.  Než si na to jeden zvykne, bývá to poněkud dramatické. Tolik ke spekulacím mudrlantů, vrátíme se zpět k channelingu.

Tato praxe by měla být provozována lehce a nabíhat by vše mělo také lehce, nedá se příliš dobře si říci, a teď budu channelingovat. Někdy nějaká sdělení (informace) dostaneme, jindy nikoli. Nemůžeme s nimi počítat, ani být na nich závislí. Jestliže ale praktikujete magii s nějakou bytostí, nelze se channelingu docela vyhnout. 

Jestliže nějaké bytosti stojíte za kontakt, taková bytost se dříve nebo později projeví. Mnohdy lidé tvrdí, že se jím zjevila nějaká entita říkala to či ono. Je fajn si to zapsat, mnohem důležitější, nežli to někomu sdělit, a po čase si udělat zpětnou vazbu, k čemu to bylo užitečné. Za mně, pokud jste na základě takových sdělení pouze napsali něco poetického, to potom smysl má a dává. Opravdovost takových sdělení, ať již je vnímáme přes filtr vlastní obrazotvornosti anebo máme dar je vnímat přímo, spočívá právě v tom, že uděláme něco úžasného, posuneme se, získáme inspiraci, sebedůvěru. Proto nemám v lásce magické soudy, když se někdo svěří někomu, a ten mu začne moudře kázat, ač u sdělení nebyl.  

Ono je tak trochu jedno, nakolik přesně zavnímáme sdělení, podstatné je, nakolik máme dobré vedení a dojde nám jeho význam a pochopitelně schopnost jej použít v praxi. 

Channeling může sebou přinášet i věci jako závislost, kdy Vám přijde, že hodně takové nějaké sdělení potřebujete, podobně, jak tomu bývá u závislosti na kartách. 

Přináší sebou nutkání otravovat konkrétními tvrzení ostatní... Zbytečné, kdyby tato tvrzení bylo ostatním určena, asi by se konaly channelingové přednášky.  Není potřeba konkrétní sdělení předávat jiným lidem, máte se s nimi naučit žít a mají Vás posouvat, jinak jde o imaginární záležitost.

Potřeba důkazu bývá další častou chybou.  Channeling buď funguje anebo se jedná o iluzi, kde to fungovat nebude. Důkazy nám jaksi nic nerozseknou, je potřebná pouze praxe, které naučíme se pouze časem, jak píši níže.   

Ustát channeling (jeho výsledky, přistupovat k němu jako k technice, pomocí niž se stáváme více sebou, posouváme se) chce odhodlání získavat zkušenosti. Zajímavou pomůckou je obsah sdělení, ten nebývá o  nějakém soudu situace, jiné osoby, kolegy, nebo hodnocení.  Jakmile na něco takového narazíme, můžeme si být jistí, že jde o filtr naší obrazotvornosti.  


můj starší příspěvek o technice channelingu       


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá