Přeskočit na hlavní obsah

Jak jsme nastavení a co vlastně chceme (úvod do magie sexuální)

Sexuální magie může být pro někoho věcí normální, pro jiného naopak zase  nechutná... někdo si  ji zužuje pouze na akt, k němuž ani není ničeho jako citů potřeba. Jenomže sex není pouze manifestací záležitostí pudových, naopak může být i manifestací emocí, což je mnohem nebezpečnější dobrodružství. Jestliže někdo trpí prudérnosti obecně a není mu -náct, měl by spíše popřemýšlet o tom, nakolik jeho představy o magii se vůbec vztahují k magii. 

Magie je o práci s energiemi, ať si tuto skutečnost při praktikování uvědomujeme či nikoli. Energie, které lidé vkládají do sexu i ty, které vznikají před, v průběhu i po, jsou pro magii nesmírně zajímavé. V magii se nelze vyhnout žádným aspektům, z nichž pramení tolik důležitá energie proto, aby bylo možné fungovat a mnohé měnit. Magie jednoduše potřebuje energii, s níž se dá pracovat. Energie sexuální je přímou manifestací síl života. 

Ve starých alchymických spisech nalezneme potřebu sjednocení Krále a Královny popsané v různých jinotajích. Dnešní moderní věda v některých procesech nalézá paralely se štěpením jádra, dá se s nadsázkou říci, že se jedná o něco jako Západní Kámasútru popsanou v jinotajích. Společnou paralelu představuje právě ono spojení něčeho, co je vhodným způsobem stejné a zároveň odlišné. Jednoduše vzájemně se přitahující protipóly.  

Má-li magie dávat smysl a má-li mít praktické výsledky, je potřeba obou polarit. Pod tímto pojmem si můžeme představit stabilitu manželů Mathersových, stejně jako Crowleyho naopak v tomto směru jistou rozlítanost ... a také i solitéra majícího snahu nejenom sjednotit anima a animu jako složky své vlastní duše, ale toto sjednocení i navenek manifestovat. 

Zkušenost ukazuje, že v magii ženy vnímají mnohem lépe oproti mužům a tak nějak mnohé vědí, protože vědí a nesdílí příliš mužskou potřebu toto pregnantně zdůvodňovat. Naproti tomu magie v mnohém představuje pánský klub a při jakékoli prezentaci navenek muž působí mnohem věrohodněji. Prezentace navenek je důležitá nikoli pro popularitu, jak by se mohlo na první pohled zdát, nýbrž pro manifestaci magického a jeho ukotvení na hmotě. Souhlasím s Grantem, že žena v magii bez muže si poradí mnohem lépe, nežli muž bez ženy. 

Lidé jsou individuality a nefungují na způsob včelího úlu, takže je chybou i v tomto směru předkládat jediný model fungování, jako ten správný. Co je ale velmi  podstatné, vědět v jakém modelu potřebujeme fungovat my sami. Život přináší různé situace a mnohé jsou poněkud komplikovanější, když nevíme, co vlastně chceme. Neznáme-li sebe, své potřeby, stěží můžeme očekávat v magii nějaké validní  výsledky. 

Každý z nás v magii prošel procesem integrace osobnosti (jinak by mu z magie hráblo), takže si vyjasnil, zda u něj převládá mužská či ženská stránky osobnosti a co si počne s tou druhou.  Přirozeně integraci pomáhá partnerský vztah, alespoň u většiny.   

Individualita, tedy osobnost, která ve velké míře přebírá do sebe vlastnosti opačného protipólu (muž ženské a žena mužské)  zvládá na velmi dobré úrovni fungovat sama, to neznamená, že taková osobnost nemá parnera, pouze se seberealizuje sama natolik, že cítí sebeuspokojení a nic ji nechybí. Mluvíme-li o magické rovině, taková osobnost nepotřebuje nezbytně nutně partnera. Pochopitelně pořád se jedná pouze o sílu a energie jednoho, který si žije ve svém světě, srovnává se sám se sebou a roviny jiných osobností nemá v natolik intimní oblasti, aby jej jakkoli hlouběji zasáhly. Pro někoho je toto pouze jedním obdobím života, jiný takto může fungovat celoživotně.

Jsou i lidé, jimž vyhovuje fungovat s opačnou polaritou z pohledu magie v technicko-formální rovině, která vůbec nemusí být nepříjemnou. Sexuální magie není nezbytně o vztahu, pocitech náklonnosti, lásce, romantice, může být postavena pouze na velmi pragmatické rovině. Tady je potřeba pouze jednat ve vztahu k druhému (ostatním) na rovinu.

Běžné bývají i situace, kdy romantický vztah inspiruje jednotlivce natolik, že ač jeho partner je magií jinak nedotčený, umí určitý náboj v tomto vztahu vzniklý přenést i ke zkvalitnění magické operace.  Ovšem pokud toto není devalvováno výsměchem či bagatelizací ve vztahu k magii. 

Je fungování partnerů v magii mnohem lepší, nežli cokoli jiného? Otázka kontroverzní , neb pro mnohé představuje něco, na co si nikdy nesáhnou. Je potřeba poznat své potřeby, jakož i fakt, zda takto potřebujeme fungovat. Nicméně jsou lidé, kteří fungují v magii nejlépe právě ve dvojici. Energie jednoho je určitě méně, nežli energie dvou, ovšem pro kvalitní fungování je potřeba naprostého souznění, jinak sebemenší rozpor se projeví. 

Jedná-li se o dvojici mající stejný magický záměr, energii a magický um na obou stranách,  síly Univerza se stávají nakloněnými... Fungování tohoto principu v sobě obsahuje nepodmíněnost, romantiky, emoce a nesmírnou loajalitu jednoho vůči druhému. Emoce se stávají součástí magické operace. Dokud fungují, přetrvávají i výsledky, kterých bylo dosaženo a transformují se podle toho, jak se transformuje vztah. Jistě, chce to poněkud vnímavější vztah.    


K sexuální magii bylo publikováno:

Nakolik hmotná má být jiná strana

Jakou roli hraje v magii láska

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá