Přeskočit na hlavní obsah

K partnerským vztahům 1


 

Proč nepřejít k tomu, co ženy nejvíce zajímá, a to jsou vztahy, konkrétně partnerské. V podstatě pokud se žena cokoli nového učí, docela často ji zajímá, jak toto využije právě v oblasti partnerské. Protože ženy mívají obvykle pregnantně vymyšlený ideál, jen je trochu problém to posléze napasovat na konkrétní vzorek na hmotě, máme tolik přístupů k milostné magii, rozklady na vztahy, partnerství, lásku, partnerské horoskopy. Muži si obykle vystačí s konstatováním Cherchez la femme. 

Nebudeme zde provádět žádná milostná kouzla, která beztak bez pořádné mentální průpravy vedou obvykle ještě k většímu průšvihů, než před kouzlem. Ani se nebudeme učit vykládat karty. Pokud s těmito věcmi neumíte zacházet, s největší pravděpodobností si nepolepšíte. Pokusím se spíše docílit toho, aby čtenářka začala přeci jenom trochu přemýšlet o partnerství jinak. 

Partnerství je vztah dlouhodobý, jehož alfou a omegou je podpora toho druhého. Bez vzájemné podpory nelze o partnerství mluvit. Ono kouzelné slovo Partner představuje někoho, kdo nás vyslechne bez ohledu na náladu svojí či Vaší, někoho, komu není jedno, co vás právě trápí, i kdyby se z jeho pohledu jednalo o sebevětší banalitu. Protože právě partner rozumí tomu, že pro vás je tato věc důležitá, a minimálně by jej mělo zajímat proč.  

Nemůžeme očekávat, že partner bude ideál, ani že jej změníme. Ale můžeme si uvědomit, v čem je pro nás jedinečný, a zda nám ta jedinečnost stojí za vlastnosti méně příjemné. Vůbec jestliže jej chceme změnit, musíme začít měnit právě sebe.  

Nicméně, ať jde o vztah budoucí anebo současný, je potřeba si uvědomit několik zásadních věcí: 

Je potřeba počítat s tím, že potkáme nějakého toho kreténa někdy i fajn protějšek, jen nám prostě nesedne a možná se objeví i vlastnosti, které nedáváme. Dobře vědět. 

Obvykle nestačí jen jeden případ ob obstavec výše, abychom rozeznaly, že když budeme cítit přesně tato znamení, tak máme kvapně odplout. 

Běčkové a níže romantické filmy jsou fajn rozptýlení, ale romantika v reálu funguje trochu jinak. Jsou to pohádky pro ty, které s romantikou ještě buď nezačaly anebo skončily. Potom je pohodlné žít život v seriálu.

Jakýkoli vztah je jedinečný a do šablon jej nahazují pouze tupci beze smyslu pro detail. Je zbytečné vyžadovat rady od kámošky.

Jakýkoli začátek vztahu není kompaktibilní s radami kámošky...  Vždy přežije jen jedna z těchto dvou variant. Statisticky je dokázáno, že kámoška a její rady bývají životaschopnější. 

Ať je vztah sebevíce těžký či lehký, je to ideální příležitost vybudovat si vlastní radary a intuici. Ať již metodou pokus-omyl anebo na základě opravdového zájmu (zpočátku je tak trochu jedno, jaká je jeho motivace, ta se často mění) protějšku. Když to jde jednou, půjde to i napodalší.

Vážně si myslíte, že když si ještě, byť jen latentně, libujete ve zklamání z toho, co žije již jen zázrakem nebo je dávno odváto, přihraje vám Univerzum další šanci? Chce to trochu změnit přístup. 

Jestliže chcete vztah, není rozumné ukecávat Univerzum, že nic již nechcete, pouze a jen být sama. Univerzum se nechová démonicky, spíše dá na to, co na povrch prorážíte.      

Je úplně jedno, na čem zkrachoval váš poslední vztah, jestli nejste cvičená slepice, poučíte se, i opice se poučí. Není nezbytně nutné opakovat své předchozí chyby. 

Pokud kámošku, tak takovou, co více poslouchá, nežli radí. Jestliže narazíte na nějakou, jejiž otázka Vás posunula k řešení, máte poklad, hýčkejte si ji. 

Ad kámoška:  každá z nás umí být vynalézavá, jakmile dojde na způsoby, kterak si nevšedně zkomplikovat život.  Zpetně přesně víme, co jsme podělaly... jenomže já neznamená i banda mých kámošek, jímž budu překotně radit, a dívat se na ně přes filtr svých průšvihů. 

Neexistuje univerzální rada, přístup, protože každý, i chlap, je unikátní směsicí kladů a záporů. Prostě je potřeba naučit se vnímat a postupovat citlivě.  

Máte-li vztah, Vaše problémy patří Vám. Především spolu byste je měli řešit, ne s kámoškou. 

Empatie a soucit. Jestliže toho nejste schopné, nebudete umět ani vycítit, že právě teď je ve Vašem vztahu něco špatně. Nebudete umět porozumět tomu, jak to vnímá on. Strašně těžko odlišíte, zda se k sobě hodíte nebo ne. Zato, když to neklapne, budete si mnohem lehčeji umět najít hezké aliby, proč to nešlo. Nejde o to bičovat sebe nebo jeho, jde o to porozumět. Dokud neporozumíte, trpíte buď sebevýčitkami, anebo naopak. I kdyby to byl ten největší hajzl pod Sluncem, porozumění nám umožňuje posunout se dál, nezatrpknout, vědět, že i když to nemohlo klapnout, protože jste třeba dělaly jen náhražku, nemůže to do budoucnosti bránit tomu, co chcete.   

   



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá