Přeskočit na hlavní obsah

UKRAINA odráží i realitu na okultní scéně...

 

Válka na Ukrajině, zdá se, rozdělila českou společnost více než to, kdy zvládnul jakýkoliv český politik. A toto se nevyhnulo ani okultní scéně. Máme zde Fanatiky, u nichž lze předpokládat jepice na mozku a absolutní absenci jakéhokoli soucitu. Interakce s těmito lidmi je ztrátou času a v okultní sféře jich máme požehnaně. Esoterika, okultismus, kecy o magii, to takovéto typy láká. Jde o poměrně častý jev, takže se není čemu divit. Kromě toho, že je okultno láká, tak toho příliš v tomto směru nelze od nich očekávat.

Další skupina lidí má pocit, že je nezbytně nutné se vymezovat a nějak jím něco stojí na vedení a nejsou schopni soucitu z osobních důvodů. Může jít o nějakou zášť vůči systému, Západu, Ukrajině… a nevím čemu a možná se i škodolibě radují z toho, jak na tyto lidi došlo. Příčinou takové zášti je vlastní míra neúspěchu a jisté frustrace. Mají možná pocit, že se jím něčeho nedostává a příčinu vidí právě v systému. Ať již si to nazývají jakokkoli. Prozatím jím chybí hlubší vhled a přesně on je příčinou jejich pocitů. Protože s vhledem by porozuměli tomu, jak to, co nejde, pomocí magie ošéfovat.

V rámci této skupiny lze najít nemálo jedinců typu, proč bychom se dívali na škaredé obrázky z války, které nezabráníme. Jiní zase mají pocit, že válka jím hodně vzala, vlastně jím skočila do úsměvu, protože všude visí ukrajinské vlajky (sic! Jsme v Česku), Česko přeci ve válce není, co se to tady děje, proč je zde tolik Ukrajinců a kdo se postará o chudáky Čechy…..  Ukrajina je všude, dokonce i na mém blogu, kde nemívám ve zvyku řešit politiku (po válce snad již nebude událost, která by se jí vážností vyrovnala a mileráda tuto oblast nechám být), v mých skupinách o magii, kde výrazně omezuji projev určitých lidí, a díky kouskům některých nešťastníků s absencí sebekontroly, což jím nemám za zlé, kontroverzní provokace jsou mým parketem, jsem se rozhodla hodně věcí přehodnotit. Jistě, baví mně dostat oponenta do stavů, kdy na mně jedovatou slinou prská mezi řádky, protože jedovatá energie, kterou k mému benefitu pouští, má mnohem větší grády, než cokoli jiného. Jenomže to je dobrá zábava, ale nic vážného, na čem se dá stavět. Je fajn, že to jemňounce pořád teče, ač to daný jedinec poznat nemusí, neb mu chybí hlubší vhled. Ovšem když vůči tomu člověku necítím zášť, nemá to ten správný osobní smysl.     

Naštěstí jsem poznala lidi, napříč spektrem různých oblastí okultismu, pro něž slovo soucit není fráze. Absolutně rozumí tomu, že není naprosto přípustné tolerovat napadení jiného státu ze strany Ruska. Je to stejné jako tolerovat domácí násilí, a ještě říci, že si za to ta kráva může sama. Ano, problémy jsou a problémy se řeší… je potřeba si uvědomit, že i zde stran Minských dohod způsobovalo problémy i Rusko a ne malou mírou. Kdyby Ukrajina napadla Rusko, beru to opačně.

Pohled na mrtvá těla lidí žijících ve své zemi, zabitá cizí armádou je vskutku pro otrlé. Mnozí si odmítají připustit, že ty kadavery byly ještě před pár dny bytostmi se svými radostmi i bolestmi, sny, touhami, chybami, nějak žili nebo se životem protloukali. Tupou zábavou mají snahu přebít tuto skutečnost. Ne, není to to stejné jako rituální tanec na truhle. Je to trapné a svědčí to o neschopnosti vnímat realitu… potom její ovlivnění skrze magii musí být mnohdy sisyfovské.

Válka, nikoli vzdálená, je dostatečným důvodem pro to, aby jedinec v sobě soucit objevil. Aby prohlídl iluze a přestal se alibisticky tvářit, že pravda neexistuje. Jestliže tedy skutečně něco umí. Ve válce je jedno, kdo je kdo, a co bylo předtím. Podstatné je eliminovat agresora a motivovat jej k ústupu. Cokoli jiného počká…. Otázka priorit.

Ukrajina docela změnila můj přístup. Magie není pro každého. Jejím základem je CHARAKTER. Bez něho to bude jen plácání se. Další věci je chuť odvážit se a vstoupit. Obdobně to platí pro cokoli esoterického. Nejsem demokrat, neb magie nemá s demokracií ničeho společného. V běžném životě, u lidí kolem sebe mám tendence spíše působit tak, aby nedocházelo ke zbytečnému utrpení, a spíše lidem pomohu. Svět je sám o sobě příliš kruté místo.  Každý z nás se může rozhodnout, jak moc sobecky bude a v jakých oblastech bude páchat opatrně dobro. V posledních létech se mi hodně věcí hezky pohnulo, a ač občas na Univerzum nadávám, je to jen láskyplné škádlení. Těm chytřejším to již došlo. Ale když jde do tuhého, tak nemám problém v tom, co umím, přiložit ruku k dílu. Protože mohu, protože cítím k Univerzu hezký dluh a mojí motivací je soucit s bytostmi trpícími napadením agresora. Něco málo zmohu, něco málo zmůže zase někdo další, a když se ono „něco málo zmohu“ povede hodně jedincům…., je to potom úplně něco jiného.

Sama za sebe vnímám změny ve svém přístupu, neb jsem se naučila uvědomovat si spoustu věcí. Popravdě čeká mně ještě hodně práce a čekalo by i bez Ukrajiny. A velmi dobře si rozmyšlím, s kým chci trávit svůj čas. Ať již reálně anebo i online. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá