Přeskočit na hlavní obsah

FQA aneb některé obvyklé otázky k magii

 


Magie láká hodně lidí, takové to kouzlo něčeho více, naděje změnit svět,  pro někoho únik od světa... potom ty pocity chce mně to, ale já nechci... a různé rozporuplné stavy. Snaha přijít na to, co je to ta magie, vede mnohdy ke stavům šílenství či apatie.

1. Mám začít? 

Jestliže se mně někdo ptá, zda má začít s magií nebo něčím okultním, vždy říkám, není to nutné. Protože tyto věci nefungují tak, řeknu si, že s tím začnu, nýbrž jednoduše přijdou samy. Prostě tomu člověku řeknu, ať to nechá být, jestliže má něco takového dělat , přijde to samo. 

Ono není to o tom přešlapovat a v rozpacích dumat... kdo na to má, jednoduše začne. Někdy se jen začátek odloží, ale zase není potřeba si dělat starosti, přijde to samo. 


2. Vážný zájemce o magii

Kolem magie se pohybuje hodně lidí, kteří se zabývají i nějakou esoterickou disciplínou, a mají pocit, že přečtením si knih kdysi v křesťasnkých kruzích zakázaných a mnohdy vyvolávajících v ezobabách stavy na omdlení z přemíry pohoršení  začínají do té magie vidět. Řekněme, že se právě dověděli o existenci jiného světa, o jednom z možných přístupů. Kdyby se něco sepnulo, tak minimálně ritualizují a přesně vědí, co mají dělat, neb podobná kniha je pořádně nakopne...  

Často si řeknou, tak toto nebylo ono a jedeme dál..., jenomže má-li být iniciací kniha, vypadá to trochu jinak... ten rozdíl je asi jako mezi čtením románu o lásce a prožíváním lásky. Skrze román lze prožít jen pocity, které nakonec vreálu vypadají naprosto jinak.


3. Čtenář knih o magii

Hodně lidi čte knihy o magii, věnuje se třeba něčemu esoterickému, ale vlastní praxi nemá, spíše se jedná o koníček. Neznám nikoho, kdo jen ze čtení se rozhodl, že začne tu magii praktikovat, ale vesměs proti této zálibě ničeho nemám. Sama jsem bývala vášnivým knihomolem, než jsem narazila na knihy o magii.... Tedy iniciace proběhla samo a jinak, a jako do té doby vášnivý knihomol jsem se o knihy o magii  začala zajímat. 

Dodnes nemám uspokojivě zodpovězenou otázku, zda čtení knih o magii není spíše překážkou k vybudování si vlastní praxe. Pravdou také je, že nemá-li jít o praxi typu opravdu bizár, je fajn být v kontaktu s někým zkušenějším. Jinak jsou knihy asi jedinou možností. I tak doporučuji být v kontaktu s někým zkušenějším. Ideální dostat se do některého z magických řádů.


4. Dá se pracovat pouze magii volné ruky?

Dá se pracovat pouze magii volné ruky, jestliže nepotřebujete mít dlouhodobé a stabilní výsledky. S hmotou propojuje rituální magie na hmotě. V opačném případě to obcházíte a přebijíte mentálně. Důsledkem toho bývá často bizár na hmotě. To již je o tom, kdo má jaké priority.


5.  Má smysl mentální magie?       

Určitě, doporučuji mít odritualizováno, a potom najet na mentální magii. Lze zvládat po létech praxe hravě obojí. Mentální magie má vyšší grády, když máte odpraktikováno rituální praxi na hmotě. Jestli Vám někdo bude tvrdit opak, odporučuji se podívat v čem a jak ten jedinec žije. Ono je to sice to nejtěžší, ale mnohé to napoví. 


6. Co je v magii  dobře nebo špatně?

 To je ta nejtěžší otázka, neb pro každého z nás je dobře a špatně něco jiného. Někdo chce mít dobrou práci, prostředky, romantickou lásku, jinému stačí život o samotě a na estetiku příliš nedbá. Někdo má řád, jiný má rozházené věci po obydlí a prakticky vše mu slouží jako věšák. Někdo je schopen uklízet vše, jiný řeší, až když má haldy něčeho. 

Podstatné je vybrat si, co chcete vy sami. Jaký kurz si potřebujete nastavit. Co vás udělá spokojeným či šťastným? Některé věci jdou změnit hned, jiné vyžadují čas. Je fajn se obklopovat tím, kam míříme, protože v magii hraje symbolika velmi podstatnou roli. A poznámka na okraj, pokud chcete opravdovou romantickou  lásku, zapomeňte na věci typu červená knihovna či 50 odstínů čehokoliv... jsou určeny především ženám, které tuto oblast již jaksi vzdaly, jen si to mnohdy neuvědomují. 

Jakýkoli průšvih, Vás může dostat dál, posunout, záleží, jak k němu přistoupíte a kolik sebelítosti jste schopni, neb sebelítost je spolehlivým zabijákem posunu. Ať zvolíte jakýkoli kurz, vždy narazíte na překážky. V magii se právě umíme k překážkám stavět zajímavým způsobem a překonáváme je také zajímavým způsobem. Vtip spočívá v tom umět odlišit, co si musíme odžít, a co si lze odpustit. 


7. Musím magií pomáhat?

Nemusíte, není to ničí povinnosti, jestliže nepřijmete takový závazek vyplývající z jistých benefitů pro Vás. Pomoc určitě nevypadá tak, že se ujmete kohokoliv zatoulaného, kdo prochází kolem. Podstatné je pomoci sami sobě. Až Vám jdou události hezky na ruku a vy se posouváte již hodně vysoko, je možné, že občas bude potřeba nějaké to obecné dobro páchat. Ale to již budete v rovině, kdy toho hodně poznáte.


8. Co je pro magii nejdůležitější?

 Tak zkušenost mi ukázala, že především charakter. Rovný přístup a čistá duše. Jinak to zklouzává do bizaru. 

Pevná vůle, jednoduše Marktické nasazení, nesmí jít o líného Marta, to se nikam daleko nedostanete. Protože ono samo se nic neudělá, obzvláště ne  na hmotě. Cílevědomost a disciplína, jinak to sklouzává do šlendriánu. 

Schopnost imaginace a mít vjemy, bez toho je to toulání se po mělčině, ale jsou jedinci, kterým sedí a jsou v ní vnitřně šťastní, tak proč ne. Jen to má jisté limity. 


9. Má magie výsledky?

Ano, dokonce ihned na začátku. Jestliže máte dobré vedení, vyhnete se hodně podivnostem, které Vám zkomplikují osobní život. Naopak, dobrého učitele poznáte podle toho, že se to vše narovnává. Neznamená to, že nejsou překážky, jsou a budou, jen je vidět jednoznačný výsledek. 

Jestliže magie je prováděná, jak má, má velmi dlouhodobé výsledky na hmotě a všechna ALE zmizí. Jakékoli překážky jsou v poklidu postupně překonávané. Magie je poznat na tom, jak vypadáte, v jaké jste zdravotní, mentální, psychické i fyzické kondici. Jak se Vám daří v běžném životě. Jaké máte  pocity, když si tak sednete a představíte si, jaké to bylo před rokem ve srovnání s teď... 

Jednoduše řečeno, magie, ta  skutečně praktikovaná se postupně odráží ve všech oblastech života. Není to takové, že jedna je vytuněná na úkor druhé.  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá