Přeskočit na hlavní obsah

Základní praktikum k finanční magii ve stylu velmi nestranném

 


Tento příspěvek bude naprosto netradiční, protože se v něm vyhnu slovním spojením, která by mohla poukazovat na věci nepříjemné, jichž ve světě hmoty není málo, a také která by mohla vypadat, že nadržuji pouze jedné straně reality. Zvolila jsem oblast, ve které je téměř každý, kdo magii praktikuje,  doma a jednoduše si tyto záležitostí  obstará. Psát pro mně o finanční magii z pohledu takového omezení není jednoduché, ale zase chaosmagie  umožňuje při troše  ochotě  klidně popsat den z pohledu kořenu pampelišky.   

Jelikož se jedná o obecně známou oblast, již je každý nucen i skrze magii nějak řešit, zaujmout k ní nějaký postoj a nakonec je se svým výsledkem spokojen, mohu si dovolit pojmout tento příspěvek netradičně. 

Především je potřeba si ujasnit, jak mnoho se v rámci finanční magie chcete angažovat, není nic proti ničemu zůstat v premise: Univerzum se postará, ať mám to, co potřebuji. Kdo nejede na této premise, tak již je praktické, aby si nastavil věci trochu jinak.

Především je velmi důležité, abychom se v rámci svých možností pokud možno co nejvíce přiblížili tomu, čeho chceme dosáhnout. Věci, které stačí odbanishingovat hadrem, kýblem a mopem, jde řešit promptně, na ostatní, chce si to postupně budovat. 

To ostatní je o příležitosti, a aby příležitost přišla, chce to trochu pozměnit své návyky, neb jsme na půdě poněkud horké. Stačí jedno nevhodné slovíčko a mohu se někoho dotknout. 

Cokoli dalšího budete dělat, je otázkou estetiky a jistých osobních požadavků na estetiku. Ta vychází jednoduše z osobních priorit. Finanční magie je totiž postavená na osobních prioritách. A také na chuti o ní přemýšlet a propojit ji s tím běžným. 

Oblečení. Možná jste čekali, že začnu práci, ale já začínám tím, co bude, když se podíváte na sebe. Mnohdy schraňujeme doma  modely překažející navázaní vazby do  této oblasti magie. 

Další věcí je chování se ve věcech finančních, ať již v oblasti pasiv, tak i v nakládání s aktivy. Věci je potřeba velmi dobře promyslet. 

To, čím se obklopujeme, také vytváří egregor.

Jak se stavíme k pojmům jako je velkorysost, hodnoty, empatie, oběživo, budování, záměr, perspektiva.  

A nakonec práce... záleží, jak efektivní a náročné na energii máte její pojetí. Jelikož stran finanční magie nelze od Univerza očekávat efekt Perpeta mobile, je potřeba se angažovat. Angažmá neznamená nutně jazyk na vestě, ačkoli i takové okamžiky jsou někdy nevyhnutelné, ale znamená pružnou reakci na různé příležitostí. 

Kolik je málo a kolik je mnoho? Nabízí se pragmatická odpověď, záleží na tom, v jaké měně. Je to vše pouze o potřebách toho kterého jedince. Kdo chce být na stránkách Forbes, nebude číst má skromná pojednání k finanční magii. A jinak jen to jen na každém z nás... Mág nemá právo si stěžovat na nepřízeň okolností.    


POZNÁMKY:

Varování, hodně přímé, takže zvažte, zda číst.

1. Hadr, kýbl a mop. Podívejte se kolem sebe anebo si udělejte selfie a nedivejte se na sebe, ale na prostředí, které je v pozadí. Pro nás, co běžně fotíme, 1. věc, které si povšimneme a máme jasno. Peníze bývají špinavé pravda, s jinak, ne na tento způsob.

2. Módní kousky. Vážně si myslíte, že roztrhané tepláky, trika a pod, různé vytahané kousky navozují něco jako prosperitu? Ej, vy naivky. 

3. Etické zábrany. Toto ne a tamto také ne, nebudu to dělat, nechci,  .... a různé důvody, proč opravdu ne. V takovém případě kaslete na finanční magii. Pořád zbývá dosti oblastí, v nichž se realizovat.

4. Potřeba sdělit mi různé výhrady k mému článku. Asi takto, je mi jedno, zda jsi špindíra, lenoch nebo máš hodně etických zábran. Prostě ti finanční magie nejde. Mi to nevadí, tobě, když máš námitky, zjevně ano. 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá