Přeskočit na hlavní obsah

Andrealphus


 

Naše praxe s goetickými bytostmi není nalinkovaná ve smyslu: a každý týden či měsíc jedna či dvě bytosti. Naopak necháváme volný průběh tomu, jak to samo přijde. Přesto tentokrát to bylo trochu jinak. Možná bude Goetia u nás záležitostí několika desetiletí. No a? Prosím čtenáře, aby vzal do úvahy, že bytost popisujeme, až se alespoň něco podstatnějšího z ní přislíbeného vlivu ukotví na hmotě. 


Pracovat se 72 bytostmi ve stylu "démon za démonem se valí" je z mého pohledu vše, pouze ne magické. Předchozí výběr bytostí proběhl dle mých vjemů. Tentokrát tomu bylo jinak. V naší malé pracovní skupince démonologie jsme oba vnímali, že je na čase pokročit. Takže jsme přistoupili k výběru s použitím Goetie jako orákula. Výběr jsem ponechala na svém partnerovi v magii a pochopitelně, co jiného mohl vybrat někdo oplývající kvalitami rozebrat cokoli, co jeví se být strojem, a funkčně složit zpět, nežli právě Jeho Výsost Andrealphuse. Mi osobně výběr korespondoval, neb jsem hodně přemýšlela o francouzské pohádce O pávím princovi. 

Bytost, jak již to u nás bývá zvykem, dala o sobě zanedlouho vědět. Objevila se ve snech i vizích. Pávy jsem již několik let neřešila a najednou jsem se ocitla na místech, kde se vyskytovaly. Možná někoho napadne, tak si pávy předtím nevšímala. Tato úžasná zvířata mají v okultismu svůj nezaměnitelný význam, takže si jich nelze nevšímat, taktéž bývají opticky i akusticky nepřehlédnutelní.  Co je ovšem mnohem podstatnější, je její slovní vyjádření během prováděného rituálu. Přislíbila konkrétní záležitost, něco naprosto nového znamenajícího posun... A ono to dopadlo přesně. 

Poslední věta nás dostává k otázce, zda skutečně umí goetická bytost změnit život jednotlivců a nakolik. 

Démonická inteligence, ani nic jiného, nedodá nikomu vnitřní kvalitu, kterou nemá v sobě, i kdyby byla pouze latentní (což lze spolehlivě poznat z horoskopu). Ovšem kvalitu, již jedinec v sobě má, umí vysoce nejenom vytáhnout, ale zároveň mu i dát příležitost, aby tuto vysokou hladinu vzal za svojí. Jestli si čtenář vzpomene, v předchozím příspěvku o Stolasovi, jsem psala o jeho možném vlivu na praktické použití astrologie. Teď se mi tato dovednost velice hodila. Protože bylo hezky vidět, jak to lze provést, aby se vysoký level stal nejenom něčím pro konkrétní akci, která musela být zoperována, nýbrž i zůstal pro budoucnost.

Příležitost zde tedy spočívá  v prospěchu získaném díky vysoké hladině dovednosti, v možnosti si tuto hladinu nadále udržet a v povinnosti ji posunout dál. Jestliže se zamyslíme nad zákonitostmi magie, bez transformace není nic, neb bez ní se vše ziskané rychle rozdrolí. Bytostí nam mohou něco poskytnout obecně.

 Goetické bytosti nezajímají přání onoho lidského self, nýbrž naše Pravá Vůle (Self). Bez jejího poznání neumíme ocenit  příležitost jimi poskytovanou. Maximálně docílíme nějaké té manifestace či zajímavého zážitku... Anebo nadále zůstanou strašáky, před nimiž se budeme třást hrůzou. 



 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá