Přeskočit na hlavní obsah

O vampýrismu (počtvrté) Co vše tato magie zvládne

 

Pokusím se popsat některé věci na praktických případech týkajících se fiktivního adepta vampýrické magie. Náš adept je ve stádiu, že již ví, která bije, zorientoval se v tom, jak být v souladu s Univerzem, má jasno, co sám se Sebou.

Jde o to, že vampýrická magie nemá pouze nároky na tělo, jak jsem popsala v díle předchozím (možno přečíst zde), ale i na psychické nastavení. Ovšem  duchovní směry mají tendence fyzickou stránku velice podceňovat. Jakoby fyzické tělo mělo být něčím hříšným anebo nepotřebným pro duchovní rozvoj. Tak v této magii taková premisa neplatí. Adept si až příliš dobře uvědomuje, že ve fyzické rovině nemůžeme bez těla existovat. Proto tento druh magie tělem nepohrdá, naopak má snahu jej dostat co do nejlepšího stavu a využít všechny možnosti, jež se nabízí. 

Možná práce s tělem je o něco jednodušší, záleží, jak se to, komu jeví. Protože práce se psychikou má své specifické nároky. Jestliže adept nedá sebedisciplínu, pokud jde o tělo, je potom pro něho náročnější pracovat s vlastní psychikou. Je jedno, kolik hloupostí adept dělal kdykoli předtím. Jakmile nabíhá na směr vampýrické magie, je na místě jistý pragmatismus. 

Především potřebuje poznat vlastní emoce a pracovat s nimi. Protože tento druh magie je náročný na vnímaní energií a skrze emoce dochází k jejich nabírání, kumulaci a vypouštění. Jednoduše k jejich koloběhu. Jestliže něco vydává, potřebuje i přijímat. Nerovnováha mezi výdejem a příjmem energie vede k výkyvům a adept tak není sto zvládnout nároky vampýrické magie. Platí to nejenom o těle, ale i o nastavení jakéhokoli vztahu, dělání čehokoli. Entusiasmus je skvělý způsob, kterak dělat některé věci, ale je potřeba mít nějakou odezvu. Zejména, jedná-li se o věci konkrétně adresované. Jakmile dělá něco, co nemá efekt, je potřeba to nedělat anebo dělat úplně jinak. 

Další poměrně náročnou věc, představuje práce s vnitřním tušením, předtuchou či vizí. Může se jednat o něco dlouhodobějšího anebo o záležitost, jež za pár sekund nastane. Takovým triviálním případem je adeptův vjem: "teď rozliji vodu ve sklenici"....pár okamžiku a na stole je potopa. Zabrání sklenici, aby se rozbila, a chladnokrevně bez sebevyčítavých emocí tu spoušť uklidí. Přitom si přesně uvědomí, v čem byl kámen úrazu stran nešikovností. Je vhodné uvědomit si, co přesně se stalo. Neb toto byl pouze nácvik na něco mnohem podstatnějšího. 

Jakýkoli pohyb kolem sebe adept vnímá. Je jedno zda jde o muchu, komára, někoho za dveřmi, kolem projíždějící motorové vozidlo, někdo vstoupil do dveří v patře pod ním. Přitom se ovšem koncentruje na něco komplikovaného, co právě studuje, má před sebou nebo na lince klienta, či se zabývá čímkoli jiným. Uvědomuje si, kterak jeho mozek vnímá a třídí obvyklé zvuky od těch neobvyklých. Jistě, je dokonalým svědkem díky monitoringu okolí. Pozná hlasy a kroky lidí kolem sebe jako by byl přímo u nich. Přijde mu mail, zpráva, jakákoli, okamžitě ji zaregistruje, nemusí ihned řešit, ale ví o pohybu. 

Vtip spočívá v tom, že onen monitoring okolí jej nezatěžuje a nebrání mu v provádění čehokoli, ať již to vyžaduje méně či více koncentrace. Také to znamená neřešit, příliš onen pohyb, jestliže se jej přímo netýká. To by mu hodně věcí narušilo, zejména by nic jiného neudělal, což vůbec není cílem.

Opakem této vlastnosti je koncentrace na to, co právě potřebuje, i když je kolem něj příliš živo, nedejbohové se vyskytuje v openspace či ve škole uprostřed přestávky. Potřebuje-li se zaměřit na jednu podstatnou věc, vše ostatní vnímáme pouze na pozadí. 

Rychlé vnímání, rychlé vyhodnocení a rychlá činnost v rámci čehokoli se považuje za standart. Když je potřeba, adept této magie umí zpomalit jakoby až natáhnout čas, přehrát si zpětně cokoli. Podstatné je uvědomovat si, co právě dělá. Kam dává věci. Neumí něco najít? Naběhne mu poslední vědomý vjem s tím předmětem a následně jde po stopě, až jej nalezne. Dá se to dotáhnout tak, že ví, i kde si co založil někdo jiný, ač u toho přímo nebyl. Jde po stopě. 

Především tedy nepodceňuje své vjemy a nebude si potom říkat: "že já se neposlechl, ...kdybych to udělat, nestal by se tento průšvih". Velmi užitečná vlastnost. Prakticky každý, kdo má trochu rozvinutou intuici, podobné vjemy mívá. Adept této magie se "pouze" umí poslechnout. Zpočátku se třeba někam vydal, ale u vchodových dveří mu jeho tušení říká: "vrať se". Jestliže to učiní, zabrání běhu třeba od zastávky, neb důležitý dokument zůstal ležet na stole. Toto je pouze jednoduchý, pro každého poměrně uchopitelný příklad.  

Adept se také učí předvídat. K tomu potřebuje snímat pohyb kolem sebe a koncentrovat se na to, co dělá. Při náznaku jakékoli komplikace nepanikaří, ale v poklidu promyslí několik možných variant a ona vyplave ta správná, již realita dává přednost. V dalším levelu umí v rámci dvou či tří variant si zařídit tu správnou.   

Zní toto neobvykle? Pořád uvádím pouze běžné příklady. Něco, co se může stát každému z nás, ale záleží na tom, zda a jak rychle jsme schopni reagovat. Kdybych řekla, že tyto věci si lze uvědomovat, a do toho snímat ještě mnohé jiné, asi bych již zbytečně dráždila.     


O vampýrismu 1  

O vampýrismu 2

 O vampýrismu 3



    

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní