Přeskočit na hlavní obsah

K milostné magii

Po zralé úvaze jsem se rozhodla sepsat článek o milostné magii, která je kontroverzní sama o sobě. Jednak tím, že nesporně ovlivňuje vůli jiného člověka a také tím, že nejvíce výdělečnou činností za ty věky, v magii představuje právě milostná magie. Jsou zde ovšem jistá nebezpečí pro operatéra, jakož i pro klienta. 
Proto je potřeba prolomit hodně tabu, jestliže někdo pojal úmysl v tomto směru se magii věnovat. 

Láska, magie a osud jsou v milostné magii v jednom.  Zároveň každý z těchto pojmů představuje něco naprosto nepolapitelného. Především, každý mág (myšleno stav mysle) má pole působnosti pouze v té oblasti života, kterou sám žije. Neočekávate snad od zubaře, že vám opraví auto, a stejně tak od automechanika si nenecháte vrtat zuby. Magie jako taková ovlivňuje denní žití. Magie zmůže mnohé, ovšem především by měla působit v osobním životě. Až mág zvládne nějakou životní zkoušku, může sám v tomto směru něco jiným nabízet. Před láskou je potřeba respektu, jež ten, kdo ji neprožívá, bagatelizuje. 
 
Co svět světem stojí jedná se o velmi žádanou  oblast magie, která zajímá doslova každého. V lidových praktikách, ale i v dotazech různých lidí počínaje těmi, co chtějí zabít konkurenci, nehodného partnera, někdy obojí, až po rozumné požadavky se prolínají tyto roviny:
1. moc ovlivnit vlastní osud,
2. zajistit si více než příležitost napravit své chyby,
3. moc nad osudem kohokoli. 

Především je potřeba říci, že milostná magie má úspěch, pokud respektuje linky osudu a ovlivnit je, znamená ovlivnit především svůj přístup. Existuje nepřeberné množství různých technik a rituálů používajících menstruační krev, sperma, vaginální tekutiny, vlasy, ochlupení, věci milovaného objektu, až po techniky mentální magie. V tomto směru se jedná o poznatky o bytostech Goetie či jiných systémů, které mají v kompetenci moc zajistit operatérovi lásku konkrétního člověka, až po různá kouzla obvykle lidové magie. Studovala jsem mnoho těchto postupů v různých systémech, abych si udělala obrázek pro použitelnost v praxi.

Milostná magie se musí žít. Záležitost opomíjená. Nejde ani tolik o to někoho sbalit pro dnešní dobu neobvyklým způsobem, jako o to vnímat lásku, prožívat ji v souladu s tím druhým, respektovat toho druhého, a také  důsledně vyloučit ony zásahy všech osob, které to s naším vztahem či s námi myslí dobře.  

Ale zpět k tomu "balení pomocí magie", o což jde popularizačně především. Na každý konkrétní případ volit konkrétní techniku. Neexistuje nic jako univerzálně platná technika. Technika použitá v jednom případě již není z mé zkušenosti použitelná ve stejném rozsahu pro případ jiný. A také vše záleží na chtění, koncentraci a stavu důvěry toho, kdo chce takovým způsobem získat lásku, ať již konkrétního člověka anebo v obecné rovině nastavený astrální inzerát. 

Je potřeba vždy počítat s vedlejšími efekty. 

Velmi vtipný je efekt, kdy osoba chtějící někoho, svého docílí. Jenomže potom ona již vztah nechce a je velmi komplikované vztah s očarovaným ukončit. Obvykle se jedná o vztahy, kde hraje stěžejní roli milenecká rovina. Proti tomuto efektu nelze prakticky nic preventivně učinit.

Nejeden čaroděj přišel o vlastního partnera, když nevážil svých činů a sám praktikoval milostnou magii pro jiného. Opojen kouzlem zasahování do toho, jak kdo a s kým, naštve Univerzum natolik, až mu dá jeho vlastní medicíny okusit. 

Někdy se lidé snaží přebít linky osudu, protože potřebují manifestovat vlastní moc. Zejména zásahy do jiného vztahu. Občas si lidé potřebují odžít nějakou fázi s konkrétním partnerem a je naprosto nepřípustné do toho procesu zasahovat. 

Proč osobně nečaruji pro nikoho jsem popsala ve svém článku . Navíc jsem osobně přesvědčena, že nejlepším a nejvíce přesvědčivým operatérem je ten, koho se záležitost týká. Toto platí obzvláště v milostné magii. I ten sebelépe připravený a provedený rituál s těmi nej pomůckami pro 3. Osobu selže, jakmile selže mentální nastavení 3. Osoby. Právě kvůli žádostem o zásahy v milostné magii si vždy vyhrazují právo odmítnout klienta, ačkoli v tomto směru poskytují pouze poradenství.

Pojďme si ale osvětlit onu výše popsanou trojici:
1. Moc ovlivnit vlastní osud
Milostná magie je otázkou osudovou. Pokud mají být 2 lidé spolu, v nějaké etapě svého života se potkají a něco si spolu prožijí. Jenomže až taková idylka to být nemusí. Stává se, že do vztahu vloží pracky jiné osoby. Nemyslím tím ani jiné milence či milenky, ale tetičky, rodiče apod. Intervence těchto osob často vede ke spolehlivému  rozložení vztahu. Vzít osud do vlastních rukou znamená čelit tomuto stavu a skrze magii se tohoto vlivu zbavit a co nejvíce docílit stavu, aby si ti 2 sami rozhodli, zda a jak dlouho spolu zůstanou.
Jestli si někdo myslí, že když něco provede, a potom se zaštíti větou, ponechám to na osudu, že je to Ok, není. Je to jen poměrně dobře fungující signál dávající Univerzu najevo, že nám může spustit sadu vratek. 

Stejně tak někdo, kdo touží po lásce, ale nedostává se mu jí, je schopen pomocí vhodně zvolené magické techniky docílit toho, že se jeho stav změní. To ale neznamená, že hned  pozná toho pravého partnera, ale je docela možné, že se mu dostane možnosti postoupit ve vztazích skrze více partnerů. Také je zde ta věc, že pokud nezmění svůj přístup, tak smůla. Jak má člověk měnit přístup, když za něj někdo jiný provede jednorázové kouzlo a on nic nemusí?

2. Zajistit si více než příležitost napravit své chyby
Bývá v podstatě pravým důvodem pro tzv. rituály na navrácení partnera. Především, zde situace vyžaduje pracovat s tím, co je podle opuštěného partnera důvodem rozpadu vztahu. Jistě, pracovat s tím musí právě opuštěný partner. Toto žádný magický rituál nezajistí a maximálně utrpí vítězství v podobě frašky, kdy se k sobě vrátí, aby se ještě v horším rozešli. 
Lidé mají mnohdy šanci dát svůj vztah dohromady, ovšem často tato šance bývá zmařena až do stádia, kdy lze milostný a partnersky vztah v lepším případě transformovat na jiný druh vztahu. 
V takových případech záleží na vůli obou stran. Jenomže je potřeba, aby někdo začal. Potom to chce vyvarování se jakékoliv pochybnosti, aby se vůle druhého měla na co chytit. Provede-li operaci přímo jeden z nich, šance vyznamně stoupá.
 
3. Moc nad osudem kohokoli 
Jsou jednotlivci, které motivuje pocit moci nad osudy druhých. Je to dlouhodobě neudržitelná motivace, proč praktikovat milostnou magii. Ať již se jedná o matku, tetu, kamarádku, zhrzenou milenku apod., představuje podobná motivace skvělý způsob, jak si pomocí magie zkomplikovat především vlastní život. Protože taková motivace neobsahuje v sobě pokoru. Univerzum, ač jde o nikoli personifikovanou entitu, má velmi svérázný smysl pro humor. Je schopno takovým osobám servírovat vztahy, jež jsou do času a nechat je opíjet se jakože moci, až je jednoho krásného dne chytí za pačesy a oni utrpí citelnou ztrátu. 
Pro magii jsou takto motivované osoby ztracené. Nezajímá je vlastní život, prožívají si fiktivní životy jiných. 


Praktikovat milostnou magii či nikoli? To bude záležet na každém. Navíc samotné milostná magie pouze jako způsob zajišťujíci začátek vztahu není tolik vzrušující, jako praktikováno této magie za jeho existence v páru. Právě vůle obou pro sebe navzájem z ní přestává dělat záležitost, kdy musíme hlídat linky osudu a rozpor s vůlí.
Milostná magie je i ta, kdy si jeden magii praktikující dělá pojistky, aby vztah vydržel. A když to předimenzuje a opanuje vůli toho druhého, dopadne to jako se Sigurdem, který si skrze smrt nalezl cestu ke svojí valkýře od ženy vnucené mu čarováním. Nakonec ona Gudrún za čáry své matky dosti drsně i v dalším vztahu zaplatila. 
Milostná magie je i o tom, jak tomu druhému otevřít dveře do svého světa a nechat jej udělat to stejné. Má neuvěřitelnou hloubku.

Do milostné magii patří i praktiky, jak se někoho zbavit. Fungují na osoby, s nimiž jde o povrchní vztah. Nedoporučuji aplikaci mezi manžely, navíc když zde jsou děti. Tady je nezbytně nutné si něco odžít a nastavit vztahydo budoucna. Jinak se to v budoucnosti vymstí. 
 
Nemám ráda prolamování něčí vůle a není mojí ambicí být ubohým mistrem loutkařem, který pomocí magie formuje vůli jiných. Z tohoto důvodu, když takový rituál sestavuju, dávám do něj pojistky, abych nedělala loutkáře z někoho jiného. Ono mnohdy stačí jenom otevřít bránu na cestě, která je přerušena, a je již na vůli toho druhého, zda skutečně vejde. Není totiž v silách nikoho spoutat jinou osobu napořád. Nemá to ani cenu. Ono, když se brána správně otevře, může do ní nečekaně vejít někdo, koho neznáme a být pro nás životním štěstím.

Většina laiků si myslí, že postačí zapálit svíčku a mají ihned vysněného partnera.  Vůbec kouzlům svíčkové magie říkám "všeho do času". Představují právě ono instantní řešení, ktere, když si vezme sílu operatéra, umí předvést přímo vampírský efekt pouštění energie žílou. Naopak, je-li svíčka a její plamen použitý pro koncentraci se na změnu nastavení mysli, bývá skvělým pomocníkem. 

Milostná magie nemusí být tabu. Umí být horší nežli necromancie, když se toho chopí nějaká čakrabába. Manipulace i zde funguje pouze než před nás Kolo Štěstí postaví někoho, kdo je silnější, než my. Potom se najednou sečte vše. Lze ji provádět s respektem a citem anebo jako slizkou manipulaci, jež jednou zničí toho, kdo s ní zachází. Jak to vím? Vyrostla jsem na realných příbězích, kdy milostná magie zkosila nejednu čarodějku chtějící ovládat příběhy a životy jiných. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní