Přeskočit na hlavní obsah

Jeho Výsost Purson

 

Překreslená pečeť od DK

Jeho Výsost Purson v sobě obsahuje poněkud více atributů, nežli se může na první pohled zdát. Především, když si uvědomíme, že tato bytost měla skvělé postavení v sefirotu, dává její pád do klifotu poněkud jiný rámec našemu konání. Především se jedná o otázku osobní volby té, které bytosti. Ono veliké povstání proti nastaveným pravidlům nebesa nedostalo k zemi, ovšem několik bytostí si nalezlo jiný domov, jiný prostor pro seberealizaci. 

Někdy potřebujeme jít za něčím novým, k novým a jiným obzorům.  Vzdát se toho, co je pro nás známe, ale možná tam již pro nás není místo ani příležitost... bezpečná půda, mají nás zde rádi stejnou láskou, jako i ostatní, ....ovšem my potřebujeme něco jiného nežli ostatní. A tak více či méně dramaticky říkáme tomu, co opouštíme, sbohem...  A oni tomu nerozumí..., protože ze svého pohledu nám dali vše, co považovali pro nás za dobré... pouze nám nedali prostor vzlétnout. Takže nám to mají za zlé, považují nás za nevděčné parchanty, poplivou nás a zakážou ostatním, aby nás kontaktovali. 

Tolik v kostce ke vzpouře proti sefitoru.  

Být králem znamená mít odpovědnost a stejně tak je potřeba přistupovat k tomu, když se mág rozhodne spolupracovat s králem. Purson je ale Velkým Králem. Je zde potřeba velké odpovědnosti, a ať již provádíme rituál předepsaný v Goetii nebo jiný, je zde nezbytné uvědomění si skutečnosti, že naproti nám je bytost mající atributy moci. Přístup respektující bytost je potřeba u všech goetických bytostí, pouze v rámci našeho seriálu nadešel čas, se o tomto zmínit. Právě proto, překreslujeme pečeť bytosti, abychom ji dali najevo respekt a zacházeli s ní, jak ji náleží. Jestliže jsou jisté možnosti a schopnosti, daná bytost skýtá k nim klíč. 

"Nalézá věci skryté" v sobě obsahuje hodně potenciality, respektive vytažení potenciality. Každý máme v sobě nějaký potenciál, ten se projeví pouze, jsme-li ochotni opustit nám známé a vydat se do neznámá. Kdyby se potenciál v plné míře vyjevil na doposud známém, nepotřebovali bychom pracovat s Pursonem. Bez toho, abychom byli připraveni, není vhodné s touto bytostí začít pracovat. Pouze takto jsme připraveni. Pouze tak umíme něco nám dáno proměnit v poklad. K tomu je samozřejmě potřeba hodně štěstí, správný vítr do plachet, a právě zde je nezanedbatelný vliv této bytosti. 

Bytost se hlavou lva jedoucí na medvědovi představuje sílu, která si sílu podrobila. Zmije v ruce poněkud varuje před poznáním, s nímž neumíme obratně nakládat. Potřebujeme jisté znalosti, abychom vliv této bytosti zvládli a také nesmírnou důvěru. Potom skutečně otevře se nám budoucnost vycházející z naší minulosti, již ovšem právě svým rozhodnutím vytváříme v přítomnosti.   

Představa, že nám budou vydané poklady, které nemají oporu v našem vlastním potenciálu, je poněkud naivní. Ono poznání se vztahuje i k poznání vlastního potenciálu, v opačném případě budeme po bytosti vyžadovat něco, co jednoduše není. Budoucnost je ve své podstatě neaktivovaným potenciálem, a právě ten nám bytost pomůže aktivovat. 

 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá