Přeskočit na hlavní obsah

Princezna holí - Páže holí

Je stělesněním ohně pouze o trošinku méně plápolajícím nežli Eso. Jak se říká, ona vyletí na první našlapnutí, a to docela zprudka. Sebekontrola není její silnou stránkou, takže má tendence se projevit a potom vymizet, také poměrně překvapivě. Je jako sopka, která vypustila lávu a chystá se vypařit.
Její temperament je vskutku ohnivý a nebojí se rázného činu. Příliš o něm nediskutuje, jednoduše se seberá a udělá si, co chce. Okolí toto nevnímá s pochopením a ona sama pro jeho reakcí porozumění nemá, neb právě předvedla to, čemu se říká seberealizace. Následky ji až tolik nezajímají, v tu chvíli již je někde úplně jinde. 
Otázka zní, jak je to u ní s odpovědností. Ve vztahu k ostatním či objektivní realitě ji má velice málo. Ovšem ve vztahu k sobě a potřebě se projevit, naopak. Často působí ve stylu Drama Quen a popravdě, je ji to naprosto a úplně jedno. Pohání ji touha udělat něco, nezůstat viset v nějakém prostoru, rychle něco udělat a být někde úplně jinde. 

Je trochu rozdíl mezi princeznou a pážetem. 


Princezna je jednoznačně ženské polarity a působí přesně tímto dojmem. Hysterka, řekl by jeden.  A ona by jej za to nakopala na to nejvíce citlivé místo. Protože princezna je figurou, která strhává si šat, takže se projevuje ryze autenticky a otevřeně. Není nic, co by ji přivádělo do rozpaků. Zároveň ale zbavila se strachu, tančí na tygrovi, není síly schopné ji zastavit, běží dál do další sféry neb nějak vnitřně tuší, že jejím osudem je stát se královnou a nemá pocit, že by k tomu potřebovala někoho s potenciálem stát se králem.
Nenechme se klamat v této situaci nemusí být pouze jedinec ženské polarity. Může se v ní ocitnout kdokoli, kdo nebojí se za svým si jít. Nejde o to, co a jak má promyšleno, jde o to, co a jak vykoná. A zda vůbec. Stává se, že karta bývá tažena i v situacích, kdy se tazatel má postoupit dál a odejít z dosavadního. Nedá se říci, zda to dosavadní bude dokončeno, pro tazatele jednoduše ztratilo význam a on ani při odchodu příliš diplomaticky nebude. Anebo bude tazatel v situaci, kdy z prní třídy přestoupí rovnou do třetí.   

Páže holí je osoba, která může být někdo mladý bez ohledu na polaritu, což ji na temperamentu vůbec neubírá. Může působit více dojmem, že za sebou pálí mosty. Mnohdy to, co koná jsou kousky hodné kaskadéra, ovšem vyhýbá se odpovědnosti. Také je u něj aktuální téma Petra Pana, toho, kdo nechce se stát dospělým a vyrůst. Enfant terrible provádějící různé kousky. 
Barbara Moon v této souvislosti upozorňuje na křehké ego, které htaje si na silné, doslova pomerně trefně uvádí: "Je trošku jako časovaná bomba s vadným spínačem". 
Barbora Moore, Jak vykládat tarotové karty snadno a podle sebe, Synergie

Tazateli jako vytažená karta mnohdy klade otázky typu, a od čeho chceš zdrhat tentokrát? 

Vlastnosti:
vášeň, nekonvenčnost
spontánnost
mladický idealismus
obětavost
nasazení až agitace
egocentričnost
nestálost
vzdor pramenící z nedostatku sebedůvěry

K čemu vede
Naučení sebekontroly
Zkrocení vlastního strachu

V různých situacích

Vztah
Naivní až dětský přístup. Chce všechno hned a nemá mnoho trpělivosti. 
Karta svědčí spíše o vášnivém ukončení nebo prásknutí dveřmi. 
Krátka aférka.
Vržení se do vztahu bez rozmyslu často i bez vědomí protistrany.

Zdraví
Hrozí vyčerpání, únava, nicméně nejedná se o táhnoucí se zdravotní problémy.
Možnost i za cenu zhrocení skončit s tím, co nám škodí a přejít na jiné návyky.
Mínus 10 kg za 14 dnů, kt se již nevaracejí.

Práce
Přebírání odpovědnosti a práce za někoho jiného.
Ukončení projektu bez jeho dokončení.
Rozhodnutí, že stávající práce není to pravé ořechové.
Drsná prohlášení a činy.
Pokud vytrváme, nesekneme s tím, dostaneme se k povýšení, aniž by bylo nutné dokončit to, co máme právě rozvrtané.   

Magie
Příliš kumulované energie, se kterou se nedaří dobře hospodařit. 
Spontánní nabíjení sigilie.
Odetnutí vazby k něčemu či někomu.
Změna zaměření 

Transformace
Přechod do vyššího levelu
Nalezení větší hlubiny
Změny spontánně provedené, které nás dostaly dál. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá