Přeskočit na hlavní obsah

Princezna disků - Páže disků

Struktura této karty bude zase trochu jiná, nežli  doposud, hodlám si vyhrát i s
možnostmi, jak přistupovat  ke dvorním kartám. Protože nepíši knihu, není potřeba míti jednotného vzoru. Také tímto dávám čtenáři možnost, pokud se mu některých z těchto stylů více líbí, udělat si to v tomto stylu své poznáky ke dvorním kartám.  

Tato karta spojuje se zemí a vůbec pozemskými věcmi. Do hloubky se může jednat o ideály ekologické, veganské, ale i pohanství, bylinky, souznění se zemí, Gaia. V levlu pragmaticko realizovatelném, až po myšlenky mající trochu problém s realitou. Vizionáře zde nehledejte. Buď to bude praktik anebo nemehlo. Pominutí této fáze a dostat  se rovnou do fáze o level výše, nikam nevede, protože nelze být rovnou královskou kartou, je potřeba jednoduše umět začít a k tomu královskému se propracovat.       
Jde o příležitost dostat se někam a propracovat. 
Když ji nezvládáme, je to o nemoci, anorexii, ponoření se do vlastní reality.
Anebo chamtivosti, lenosti, lakomství, chtění jen brát a nedávat.   

PRINCEZNA
Princezna disků znamená nový začátek a je kartou dívky či ženy v očekávání, často na hmotné úrovni naznačuje těhotenství. Ovšem je potřeba nepanikařit, neb kromě fyzické roviny, kdy těhotenství je stavem, v němž vyvíjí se nový život, je v jiných oblastech života tato karta symbolem pro cokoli, co se teprve vyvíjí, co je teprve v inkubátoru. Inkubátor týkající se různých oblastí života. Naznačuje novou etapu. Na rozdíl od 7 disků nejde o aspekt greenhorna, ale seriózní začátek, kdy se orientujeme a nové zkušenosti plynule navážou na ty dosavadní. 

Pro práci s touto kartou je hůl nesmírně podstatná. Protože ona z ní tahá mohutný potenciál přímo ze Země. Disk v její ruce vypadá stabilně, ale fakticky se jeho jednotlivé struktury točí.  Není úplně stejné jako u esa disků, nicméně jisté podobnosti lze najít, ač na esu je disk více v dokonalé formě Keteru, a tady máme prostě disk Malkuth. Znak jin-jang nasvědčuje tomu, že bude potřeba sjednotit dualitu. 

Ona velmi dobře ví, co chce. Její vize nejsou pouhými sny, neb je umí dostat na hmotu. Ví, že je to jen otázkou nastavení energie, což zabere nějaký čas. Vytrvale koncentrovaná nemá žádné pochybnosti. Neb ona má jasno, jak začít. Na rozdíl od 7 pohárů nejde o snílkovství, ani o haluze, ani o závislost na nějakých látkách. Ono ví, vychází z nitra. 

Figura má na holi kristal, což značí o jasnosti, promyšleností a záměru, který nic nesmete. Je nový začátek trochu chaotický? Právě zde se dá vše do pořádku a začne to mít systém. Když si uvědomíme, jak takový kristal vzniká a jak se stane, že se ocitne na holi.... je to proces. 

Její rohy jsou beraní a zdůrazňují propojení s vyššími světy, ale zatočenými do pozemské roviny. Jde o myšlenky, jež je možné zpeněžit, tedy dotáhnout na hmotu. 

A CO MÁ PÁŽE JINAK
Páže pentaklů je podle Barabary Moon sběratel a shromažďuje věci. Vyvíjí si svůj vztah k materiálním věcem, zkoumá jejich hodnotu. Může se u něho projevovat jistá chamtivost. Učí se navodit si změny ve světě pevné hmoty. Někdy jej ale hmota umí stáhnout do lenivosti.

Karta nás učí praktickým dovednostem, jakým způsobem co materiálního provést a zařídit si. Je potřeba překonat lenost pílí a mít o tyto věci zájem, protože bez zájmu se ničemu efektivně nenaučíme. Nejde o akademické dovednosti.  


VYUŽITÍ V MAGII
Pouze idiot se odmítá učit nové věci a rozvíjet praktické dovednosti. Je čas přejít od teorie k praxi. Jen tak se dají postavit pevné základy. Odhodlání a přesvědčení o tom, co chceme, nás posouvá dál.
Zásadní je uvědomit  si, že chyba není konec, ani nesvědčí o tom, že jsme neschopní. Naopak, chyba je součástí procesu učení se. Kdo nic nedělá, ten nic nepokazí. 
Kdo neumí si přiznat chybu před sebou, nemá potenciál. 
Kdo neumí přiznat chybu před jiným, je pouze pokrytcem. 
Magie je o hmotě, pokud chceme provazovat něco s hmotou pořádně a dlouhodobě. Jestliže chceme porozumět zemi a ostatním tvorům zde, je čas obohatit svojí byť sebelepší astrální praxi o obyčejný rituál na hmotě. Až si přestanete připadat při takovém rituálu s magickými nástroji jako kreténi, začínáte to dělat správně.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá