Přeskočit na hlavní obsah

O vampýrismu v magii (potřetí) Působení na hmotnou schránku

V této části se zaměřím na záležitost, které říkám "sám před sebou nic nehrát".  Protože se jedná o další věc pro vampýrismus příznačnou. Jestliže chceme pracovat s energiemi takto silné magie, jinak to ani nepůjde. Možná čtenáře napadne: "jasně, nemít iluze sám před sebou".
Nu, tak je potřeba se postavit k věci přímo. A v této části začnu tím nejvíce povrchním, protože řez se dělá vždy od povrchu k nitru. 

Je úplně jedno, jakou masku volí adept vampyrické magie pro okolí, kolik jich má, zda se fotí s make-upem, zda chodí v kreaci a la Marylin Mason anebo je jen tak. Podstatné je, jak to má sám se sebou. Osobnost každého z nás má ve vztahu k okolí silnější nebo slabší filter. Astrologicky se jedná o ascendent. Podstatné je, aby sám před sebou věděl a uměl si přiznat, toto je jenom maska. Je to obdobné, jako když přijdeme unavení z práce a sundáme šperky, hadříky, boty...co tam je potom? Unavené tělo? Může být. Některé módní kreace jsou beztak pozůstatkem středověké tortury a potřebou jistého druhu masochismu. 

Cokoli ve vampyrické magii děláme, dává smysl, pouze pokud to vychází přímo z nás. Jakýkoli fake v tomto směru nezmůže nic. Ani kdyby adept vypil potoky krve. Protože to nejvíce nebezpečné poznání je poznat sám sebe. Když s magií začínáme, jsme sami pro sebe cizinci ve svém nitru. Postupně se poznáváme a zjišťujeme, kým jsme. Mnohdy nesmírně překvapení. Není vždy jednoduché nezírat sám na sebe či přijmout pravdu. Před sebou samotným ztrácí jakákoli maska smysl. Shoří jako papírový čert. Dokud se nenaučíme nezakrývat si před sebou realitu, nemá cenu se ani pokoušet zachytit energicky proud, neb to dopadne v levelu čakrabába. Ona vampýrická magie je nesmírně praktická. 

Pro jakoukoli magii je velmi podstatné seznámit se se sebou samotným a přijmout se takoví, jací jsme. A jak jsem nastínila, tato část je o povrchu. Především bez sebepřijetí své nejvíce povrchní části, tedy visage, to nepůjde. Ono každý si myslí, jak duše se nezrcadlí navenek, jak to není o hlubokých strukturách osobnosti, které prorážejí. Jistě, ale pro to je potřeba vybudovat podmínky na povrchu. Adepti vampyrické magie vědí své o těle, hadřících, šminkách, špercích a tak. Takže pojďme na tyto povrchové oblasti:

1. Poznání svých fyzických proporcí a tvarů bez sluničkářského oparu, ale také bez sebedehonestace. Někdy je velký problém přijmout jen barvu svých vlasů. Je skvělé někdy být jen sám se sebou, sundat všechny své amulety, železa z těla, umělé doplňky a jednoduše jenom být. Prožít sám sebe, své vlastní tělo. 
Když se nenaučíme mít sami sebe rádi takoví, jací jsme, jak můžeme očekávat, že nás bude mít rád někdo jiný?
Vyjít z přirozeného pro sebe, včetně barvy vlasů (jistě, pro ty, co mají málo sebedůvěry, naprosto nemožné) a jakoukoli změnu udělat pro zralé úvaze.
Ono je vážně velký rozdíl mezi (pseudo)gotičkou ve stádiu měňavky každý týden jiná hlava a adeptem vampýrismu, který se na změnu i takové banality, jako je barva vlasů, připraví v souznění se sebou samotným. Energie jsou naprosto někde jinde. 
Jestliže máte magii v sobě, přežijete pár dnů i bez amuletů. Ty mají něco posilovat ne vytvářet závislost. 
Když nepoznáte ono přirozené bez jakékoliv kamufláže, jak máte poznat to, co chcete změnit? To potom jen střílíte na slepo. 

2. Reakce těla, ano pořád jsme u té hmoty. Jak reagujeme na leknutí, jak na radost, a kdy nám padají věci z ruky. Co prah bolesti? Je nízký nebo vysoký? 
Máte pohyby rychlé nebo pomalé? Jak dlouho trvá, než se proberete?
Nakolik vás únava paralyzuje?
Proč nám chutná právě toto? Protože tam je přidaný cukr či jiná pochutina? Co máte doopravdy rádi, když vyloučíte na pár dnů pochutiny? Jste ochotní kvůli energickému záběru změnit stravu? 
Nejde o to, že máte být vegan, vegetarián. Vtip spočívá v tom přijít si na to, co sedí právě vám. 
Jestliže jste v souladu se svým tělem a přijdete na tu správnou skladbu potravy, tak nebude problém změnit i ty své nejvíce problematické proporce. Ale to je potřeba být v souladu s dalšími věcmi. Protože to vše ovlivňuje vaše energické tělo, což v konečném důsledku nějak působí. Právě ono rozhoduje o tom, zda působíte zajímavě anebo jste fádní.

3. Ten správný druh pohybu. Máte sny, že zvládáte bojové umění přitom na hmotě je to táhl nožku za nožkou a strmý kopec představoval výhrůžku? Mezi snovou a denní realitou jsou brutální nůžky. Možná změníte své sny na opatrně se valil se svým atrofovaným svalstvem, ale to vás magický ani životní potenciál nevylepší. Chce to začít s pohybem. Jistě, je potřeba začít opatrně. Jestliže máte nějaké vrstvy na těle navíc, nelze očekávat, že dlouhodobě ustojíte drsnou zátěž (aniž by jste si jako bonus v rámci pokusu to vydržet odrovnalali klouby). Když se rozhýbete, vyzkoušíte různé věci, přijdete na to, jaký druh pohybu vám energicky sedí. Nemusí to být bojové umění, je to o osobních potřebách, které se po nějakém čase mohou změnit. 

4. Barva a styl oblečení z pohledu energií také hrají roli. Ono z nějakého důvodu takovou maskovací barvou okultistů, právníků a pohřebáků je černá. Vojáci mají zelenou, my černou a basta. Černá v sobě obsahuje poněkud přízemnější energii a je vhodná pro ty, kteří inklinují k magii spíše podzemní, syrové, zabývající se necromancii, satanismem, vampýrismem, jednoduše vším, co zavání stezkou levé ruky. Jistě, stezka levé ruky je cool. Jenomže jsou i lidé, kteří běhají po sefiritické části, inklinují k světlu a pro ně oblečení založené na této barvě způsobuje stejný efekt, jako když já neberu bílou pouze jako doplněk. Potom to působí místy možná komicky, ale rozhodně nevěrohodně, ve všech sférách.
Je vhodné myslet na to, že spektrum barev je různé. Není pouze černá a bílá. Je mezi nimi celá škála různých tmavých a světlých barev. Podle toho, jak jsme energicky nastavení, volíme i barvu. Není to jenom o jedné barvě. Naše energické tělo lze posílit různými barvami. A my si přijdeme na to, jaký mix je vhodný. Povšimli jste si, že něco v nějaké barvě, třeba triko, když si jej oblečete v létě, je to komické nebo mdlé nebo nějak jinak nesedí? Zatímco jako jedna z vrstev nepatrně vykukující v zimě pod něčím jiným to zajímavě osvěží váš look? 
Zkoušejte a volte barvy, které vás posílí. Podle svého rozpoložení a zaměření. Vaše rácio možná zažije šok. Málokdo si umí říci, co mu sluší, protože v tomto směru lidé trpí předsudky. Ani waitíci se nemusí vyhýbat černé a black lidé bílé, pouze nebude v ní většina šatníku.

5. Amulety, šperky a doplňky. Zde volte podle sympatií energických. Ty budete opravdu vnímat teprve po fázi jsem sám sebou bez kamufláže. Není od věci ve svém běžném provozu začínat minimalisticky. 
Potřebujete opravdu nosit pentagram i mimo magické operace? 
Musí najednou toho viset na krku hodně? Jak máte zmáknuté, aby se to energicky nekřížilo?
Víte o tom, že magie vždy pracovala s více kovy a nebyla zaměřena výhradně na stříbro?

Jak působíme na ostatní, je otázkou energického působení. Energické působení je dlouhodobější záležitostí, kterou ovlivňujeme tím, jak se chováme je svému povrchu.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní