Přeskočit na hlavní obsah

Pochybnosti zabíjejí kouzlo i operaci...


Magie vůbec není jednoduchá a provádět kouzlo je jako zahrávat si s ohněm, protože mnohdy člověk dosáhne opaku. Prostě holka najde knižečky s rituály na x situací, něco provede a ono se to podělá ještě více. Právě proto není každý mágem či čarodějem.

Člověk ví, co chce, nebo si to alespoň myslí a rozhodne se, že na to provede rituál a ono to bude zaručeně fungovat. Jistě, je to jednoduché, jen nepochybovat. Jediná fáze, kde si toto člověk může dovolit, je fáze, než se rozhodnu.

Vážně mně baví otázky, když provedu kouzlo: "bude to fungovat?". Odpovědí je jediné, záleží na Tobě.

Pro rituál i operaci je podstatná i část přípravy. Člověk si promyslí, jak to provede, obvykle, protože je rozumný, tak nechce škodit, tuto část jaksi ponechá na tom, jak se to semele, jinak mu hrozí zpětný odraz, a prostě činí praktické kroky.

Již zde musí být jasné, že to funguje a bude fungovat, pouze se vybírá, jak to provést a co pro provedení rituálu či operace udělat. Zajímavé je, že pokud člověk má vlohy k magii, tedy ani nemá ty idiotské pochybnosti, okolnosti se již začnou měnit a problém začíná řešit. Mnoho lidi si v této fázi řekne,  proč se namáhat, nemusím nic dělat, ono to jde samo. To je ale chyba, operace má být řádně provedena a dokončena. Jinak by se situace zase mohla zvrátit.

O rituálech a operacích se mimo ty, co se na něm podílejí nemluví. Jde o ryze praktické opatření. Okolí problému sice nerozumí, ale o to více umí svými pochybnostmi rozvířit energie takovým směrem, že máte po operaci. Navíc v horším případě ještě adept ty pochybnosti převezme třeba jen podvědomě.

VOLBA RITUÁLU

Je jich opravdu mnoho. Praktikuje-li člověk nějaký směr, tak použije to, čehož energií je svázán. 
Rozumným kritériem je také promyslet si příčinnou souvislost mezi zvolenými prostředky a následkem. To chce ale dobře vědět, co člověk chce, a že do toho jde. 
Pochybnosti typu: "a neudělám tím něco špatně?", jsou známkou toho, že by člověk raději nic ani provádět neměl. Takové myšlenkové vzorce vedou k tomu, že si neskutečně zaškvaří a třeba jeho série potíží teprve začne, či mu dosavadní potíže přijdou proti těm novým jako nic.
Hodně lidí dělá tu chybu, že nejde po základní linii příčina - následek, ale řeší různé doprovodné kraviny, které sice vyřeší, ale jen na chvíli, ono fungování příčiny a následku je časem zase spustí.

VOLBA PARŤÁKŮ

Nejlepší akce je sólovka. Jinak vše to, o čem píšu výše, se týká všech účastníků akce. Kdo má odpraktikováno, nemá problém provést něco s dalším v magií zdatným člověkem. Bez praxe se nelze do ničeho většího, než společná meditace pouštět.
Všichni zúčastnění by měli mít jasno, co se dělá a jak se to provádí. Neměli by mít problém s improvizací a nepanikařit, když se operace nevyvíjí tak, jak si ji vysnili. Některé operace jdou samospádem.


PO AKCI

Nepochybovat ani za nic. Operace byla provedena, energie se nastavily a nic jiného, než síla mysli operatéra je shodit nemůže.  Jistě, toto se nevztahuje na hlouposti, projekci emocí apod. Na operaci lze zapomenout, nemyslet, zaměstnat se čímkoli jiným nebo klidně chladnokrevně sledovat, co se děje. Jen nemít pochybností. Jde buď zaujmout sílu přesvědčení, anebo si holt prožít nějaký magický výcvik. Také jsou pochybnosti, které má člověk díky přístupu rodiny, výchově a pod... těch se zbavuje hůře. Ale pokud si člověk přizná, že tady je to horší, lze i těchto pochybností se zbavit.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní