Přeskočit na hlavní obsah

JAK NA TAROT V - Co si myslíme (meče)


 
Další část  mého seriálu, který má pomoci při začátcích s tarotem anebo, pokud si chceme svůj přístup k tarotu zdokonalit. Myšlenky, někdy toužíme vnímat myšlenky někoho jiného, ale máme jasno v těch naších?   

Myšlenky jsou již tak trochu ve světě méně uchopitelném. Výsledky na hmotě jednoznačně vidíme, činy taktéž zaznamenáme, ovšem myšlenky jsou věcmi pro nás ukrytými. Myšlenky u sebe si poznáme, někdy jich je tolik, že máme problém je zaznamenat, někdy se navzájem i popírají a představují naši snahu něčeho se dobrat, něco vymyslet, přemýšlet o problému. Tarot nám ukazuje, které z naších myšlenek jsou pro nás škodlivé, které užitečné, a v čem bude potřeba naše myšlenkové vzorce upravit. 

Jestliže se dotazujema na interakci s jinými osobami, mohou nám mečové karty odhalit, jak o nás či tom, co děláme, uděláme, dělali jsme, smýšlí jiná osoba, zda vůbec o tom přemýšlí, je to pro ni podstatné, rozumí nám anebo naopak jsme ji udělali v situaci guláš. 

Porozumění myšlenkám je praktické, protože myšlenky jsou tím, co vede k činu a činy mají nějaký vliv na hmotu. Karty dokonce umí ukázat, i když jednáme spontánně a nepromyšleně. Vlastními myšlenkami se lze spolehlivě sundat. 

A vůbec, vidíme sebe, lidi a svět kolem sebe realistiticky, anebo žijeme pouze ve svých představách o tom, jací jsme, jaké to je. Můžeme se podceňovat či naopak přeceňovat. A stejně tak můžeme nahlížet na to, co je kolem nás. Lidé kolem nás nám nastavují zrcadlo tím, co nám na nás samotných hodně vadí a třeba to potlačujeme. Je problém vidět vlastní chyby, pokud na ostatních vidíme jen to horší a sami před sebou jsme borci. Stejně tak je chybou, jestliže to vidíme naopak.  

Někteří lidé jinak jednají a něco úplně jiného se jím doopravdy honí v hlavě. I na takovou situaci umí tarotové karty upozornit a objasnit, co vlastně lidé doopravdy od nás čekají.  

Mečové karty popisují různé myšlenkové pochody a máme zde hodně karet, které, když si tazatel vytáhne, podlomí se mu nohy. Nikde jinde v gtarotu nenajdeme takovou sbírku negativity, jako právě u mečových karet naskládaných hezky vedle sebe. 

I s měči doporučuji pracovat kartu po kartě, ale aby to nebylo po discích a holích to stejné, přemýšlejte nad těmito tématy: 

Co na té které kartě jsou vzdušné zámky a co realita?

Karta myšlení podporuje anebo jej brzdí?

Jsou myšlenky jasné anebo naopak něčím zakalené?

Jak se dostat z mečové karty, která působí opravdu hodně škodlivě? A může být i něčím užitečná?

 

 Všechny příspěvky o základech tarotu nalezneme zde: Jak na tarot 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá