Přeskočit na hlavní obsah

O astrologii pro magii tak trochu jinak














Tento příspěvek nebude o tom, jak najít ty nejsprávnější konstelace pro praktikování magie, pro nabíjení pečetí, pro výrobu magických nástrojů, pro evokaci či invokaci. Protože já takto astrologii pro magii nepraktikuji. Mám to postaveno trochu jinak. Nakonec proč bych měla popisovat tradiční využití astrologie (ať již té tradiční či modernější), když k tomu je mnohem více povolanějších autorů. Já to mám hozeno trochu jinak...


Pohled  na astrologii astrologa bude jiný, nežli toho, kdo dělá primárně magii. Protože jejich zaměření a cíl je pochopitelně odlišný. Nejde o to, že astrolog by neuměl číst. To někdo, kdo několik desítek let jede astorologii, přirozeně umí. Ač pořád se učí. Jde o to, že v magii jde o něco trochu jiného a některé detaily podstatné pro astrologa či jeho klienta pro magii jsou druhořadé. Magie totižto je o transformaci především, takže v horoskopech zkoumáme zejména tento potenciál a způsob, jak se k tomu přirozeně dostat. Bez zkušeností s magickou praxi zaměřenou na transformaci a dosažení kontaktu s SAS, je strašně těžké se zorientovat v tom, co vlastně v horoskopu hledat. Navíc jsem nevypozorovala nic jako osvědčené konstelace, že tato či ona kombinace je toto či ono. Protože každá transformace probíhá trochu jinak. Kdyby to totiž bylo jednoduché, nemohl by jedinec nacházet v magii svůj jedinečný osud a byl by jenom kopií nějakého klonu.

Co tedy zajímá v horoskopu mně. 

Když si vezmeme rozdělení živlů, je zajímavé zjistit, které živly jsou aktivovány planetami, které body a jaký je jejich potenciál. Protože s ním v magii potřebujeme pracovat a najít způsob, jak dorovnat živel, který má mizerný potenciál. 

Zajímají nás osy, ascendent ukazuje, jak pracovat se svojí fyzickou schránkou, aby byla podle našeho gusta a chtění. Zajímají nás prvky, jako i astrologa, který ascendent zkoumá. Zajímá nás, co dáme sami, a co potřebujeme z venku, jakož i jak se s tím, co potřebujeme vůbec propojíme, jsme-li schopni vůbec vnímat, jde-li o bytost. Descendent je o vztahu nejenom k lidem, ale i bytostem, jestliže je vnímáme. Poznáme také, zda stezkou magie půjdeme sami, nebo ve společnosti. Tato osa nám ukazuje kvality, které můžeme využit a ty, na kterých máme zapracovat.

Bod Immum Coeli prozradí, co dostalo se nám do vínku pro to, abychom mohli na vlastní cestu nastoupit. Naopak Medium Coeli k čemu se na své pozemské cestě dostaneme. Co nás propojí se světy mimo nás. Jak nakládat se sílou. 

Dračí osa napoví, co již máme zmáknute, a příliš neřešíme, a naopak, co máme vyřešit. Může napovědět hodně o minulých životech, resp. o tom podstatném. Propojení dračích os je v synastrii v tomto směru hodně ideální. S takovým jedincem dojde k velmi dobrému duševnímu a duchovnímu souznění, ona stopa staletí, tisíciletí se táhne. Je možnost se úplně ideálně naladit. Je velká pravděpodobnost, že jste sladění i v názoru, zda momentálně vnímat či nevnímat. Jestliže tím procházejí transsaturny, docela narušují pohodu a nabíhá i to, co rozděluje. Prostě ona tzv. ideálka zpravidla nepřežije srážku s hmotou. Jelikož jde ale o osy propletené, je zde velká záruka toho, že v souladu bude i snaha  si již tolik nerozumět. Nicméně jde o velmi obohacující záležitostí. Vzájemná alchymie se drží zejména myšlenkové roviny.  Společná cesta věčnosti může být v tomto životě i  oddělena, neb Univerzum není radno pokoušet.

Ostatní osy v synastrii přeci jen do hrubé hmoty dopadají poměrně praktičtěji, byť je potřeba na mnohém zapracovat, nejde to tak samo, jako u osy dračí. Ale co jde samo, je spíše éterické, nežli hmotné kvality. Pochopitelně, jak to již u synastrií bývá, bude záležet velice i na dalších planetách.

Osobní planety vypovídají hodně o tom, jak se k magii postavíme  jako vtělené bytosti, jako lidé.
I kdybychom měli nevím jak namakané éterično, je potřeba si vždy vybudovat hmotné kvality, jinak ani nelze očekávat nějaké výsledky na hmotě. Pokud tedy jedinec na hmotných kvalitách trvá.
Z pozice osobních planet lze i dovodit, storku jakého druhu si vymyslí, aby na svých handicapech nepracoval. Také jsem měla nějakou dobu svojí storku, kterou jsem hmotu bičovala a ona mi to oplácela. Z osobních planet lze také dovodit, jaký přístup jedinec k magii zvolí. 

K osobním planetám přidávám i bod Lilith. Ona popisuje zejména tu část, která potřebuje podstoupit jistou transformaci, abychom se dostali ke své podstatě. U muže, co ke svojí transformaci potřebuje.  

Saturn a Jupiter hodně napoví, v jaké kvalitě si budeme propojovat své hmotné a méně hmotné složky. Jak moc se budeme mít šanci dostat do hlubiny. Tady bude velmi zajímavé všímat si vztahy k osobním planetám, jiným bodům. Jestliže zde je ve hře nějaký zvláštní atribut, vyleze na světlo, jamile budeme připraveni poznat pravdu o sobě. Jestliže tam není, pohoda, protože přizpůsobení se tomu, aby jedinec byl v souladu se svojí vlastní duši je jistým způsobem jednodušší.

Transsatursnké planety nám prozradí, jaké energie či bytostí jsou naší oporou. Jestliže se podíváte na synastrii, měla by podpora a opora být nějak projevená i u těchto planet.  V synastrii naopak bude vidět, nakolik je zde potenciál se vyrovnat, anebo zda jedna strana bude mít navrch.     

Planetky a ostatní drobné "smetí" je fajn na verifikaci něčeho, ale nemyslím si, že je to nezbytně nutné. Někdy se na ně dívám, ale až mám jasno v základu.

Stálice a arabské body.... chce to vzít přes tradiční systém. Alespoň, pokud jde o magii.  

Tropický či siderický horoskop? V mém případě dobrá otázka. Každý z nich má své opodstatnění. Jestliže někdo zůstává pouze u jedno z nich, proč ne. Mi toto srovnání dává mnohem lepší odpovědi na různé otázky týkající se procesu transformace. Nejde o to jen se do toho dívat, porozumění nadejde teprve v průběhu procesu transformace. Kdysi před více nežli rokem jsem vypracovala první nástřel propojení tropického a siderického horoskopu. Bylo to velmi formální a příliš vázáno na kritéria, jenomže nějak se začít musí. Dnes mezi nimi proplouvám tak nějak mnohem přirozeněji, neb to, co viděla jsem v symbolice, se stalo součástí života. Dnes bych ty přes rok staré horoskopy zase udělala jinak, mnohem živěji.

Netvrdím, že jsem objevila Ameriku, pouze jsem nalezla v astrologii to, co mně k ní přitahuje a celou dobu jsem doufala, že si takový systém budu umět nastavit. Otázka porozumění není vždy docela jednoduchá, ale když dorazí, i tady nastane efekt, už vím. Ať již kdokoli používá astrologi pro magii jakkoli, podstatná je vášeň,  která může být silou umožňující nám pohled na naše Budoucí Já.... a o tom to přeci celé je.  

        

          

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní