Přeskočit na hlavní obsah

Jednoduše to udělat















Mé trochu lehkovážné léto bylo ve znamení hranic v magii a o magickém záměru (odkazy na konci textu), podzim je nesen v tónech mírného údivu, že věci, které nějak mají fungovat, tak skutečně fungují... Každý máme v magii své sny... a ty mé se krásně naplňují... Jenomže ne samy, tady v hmotné realitě je potřeba si vše odmakat...

Mít magii propletenou se životem znamená, že cokoli dělám, je s magií spojeno. Ritualizace mnohého. Je to o tom, že si běžně uvědomuji věci neviděné běžným okem a kromě běžné reality vnímám i vlivy, které jsou kolem, jen běžně vnímané nejsou. 

Rozhodně to nevypadá takto "nestalo se to, protože osud tomu nechtěl". 
Ani to není ona obehraná deska, kterou slyšelo již tolik vykladačů karet: "Miluje mně jen o tom neví."
Naprosto ne ve stylu: "Bohové si nepřáli, aby...  Bohové po mně chtěli, abych .... "
Či snad: "Cítila jsem ty energie, musela jsem to udělat, protože v mém minulém životě jsem udělala tuto chybu... a má to velký význam pro můj budoucí život... "
Nemá to působit ani dojmem: "Jsem vyvolený, ten nej... na světě, nikdo není tak dobrý jako já... proto je mým posláním to či ono... "

Žádné z výše uvedeného alibistického přístupu nevede k tomu, aby se jakýkoli magický sen začal naplňovat rovnou na  hmotě. Naopak, spíše zdůvodňuje, proč možné toto není. Anebo hledá pseudodůvody, jimiž si zdůvodní, že se vlastně něco děje a že to vlastně existuje. Ačkoli nikde nic. Potom se nám alibi změní ve vězení, z něhož se vytáhnout, bude problém.

Hodně lidi v životě dokázalo věci bez magie. Věci, které měly velký význam pro člověka a hodnotu pro lidi obecně. Není v podstatě důvod, proč si plnit své sny přes magii, když to jde normálně. Jestliže se mně někdo zeptá, proč bych měl dělat magii, nemám odpověď. Buď ta potřeba v člověku je nebo nikoli. Magie není kaučing, ač se to tak v některých fázích může jevit, ani psychoterapie, ač někomu to tak může místy připadat. Magie je něco naprosto jiného. 

Nemyslím si, že každý, kdo se o magii zajímá, má skutečně na to, aby tak nějak řešil magii vše. Nakonec ani to není nezbytné, ani podstatné. Důležité je, že si našel k životu svůj přístup, že se třeba díky tomu, že o něčem magickém přemýšlel nebo něco magického praktikoval, stal lepším člověkem, nalezl kousek sebe, nebo jen porozuměl tomu, že jsou i jinak nastavené síly.   

Jestliže přímo s magií něco děláme, bývá to také různé intenzity. Můžeme cokoli běžného si podpořit například práci se sigiliem, domluvou s entitou, nastavením jistého porudu. Pro běžné věci, aby probíhaly přiznivě, toto naprosto postačí. 

Naproti tomu jsou sny magické, jichž dosáhnout běžnými prostředky je strašně těžké, anebo mají tendence se rychle vracet do původního stavu. Jsou to sny, u nichž toho mhono popsaného nelze nalézt a i v okultní literatuře se o nich povídá pomocí natolik komplikované symboliky (kdo četl alchymické spisy, rozumí), že jejich přímá realizace je nesnadná. Ne, že by se nikdy předtím nepovedly, jen s četností zřídka. A přesný návod? Sama netuším, jak bych jej popsala. Nejspíše také hodně symbolicky. 

Při těchto záležitostech je potřeba si uvědomit, že mnohdy tyto sny mající nádech zázraku, bývají tak nějak propojeny v důmyslném systému a jakoby jedno vytahuje zároveň i druhé. Také se jich nelze zbavit, ale realizují se dál a dál. Nakonec jedinců, kteří se zaleknou, se jejich realizace ani nedotkne. Bez aktivního  a pravidelného zapojení magické složky osobnosti, vědomé magie a magické práce, ať již se k ní stavíme jakkoli, to jednoduše nepůjde.

Rozdíl mezi fanouškem magie a tím, kdo je mágem (myšleno mentální naladění), lze poznat velmi jednoduše. Kdo má mysl mága, neptá se zda, nebo jak. Jednoduše se ke všemu postaví a udělá to.  Protože ať již chceme cokoli, jinak toho nedosáhneme, bez ohledu na překážky, omezení, handicapy nebo předchozí neúspěšné pokusy.  Tady neuslyšíte řeči, že magie má své limity, že magií to či ono nelze...  Jestliže to takový jedinec začne dělat, nezalekne se, nepřestává, a to, co omezuje, co je proti, co překáží.... jednoduše z jeho života, prostředí samo mizí.     


    

 odkazy:   

O hranicích v magii

Maagický záměr obecně

Konkrétní příklad s magickým záměrem

Jak magický záměr dopadnul

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní