Přeskočit na hlavní obsah

Menší potíže Eveline (aneb malá gothromance)



Eveline měla za sebou nesmírně těžký den. Doléhaly na ni vzpomínky ze dnů předchozích, a nejhorší na tom všem byl jejich ničím možným nezastavitelný tok svírající její hrdlo, až téměř ani neuměla promluvit.
Z jejích očí stékala nenápadně slza, druhá, třetí... jemné zastavení, než se vyplavila čtvrtá, pátá, šestá... na její tváři vytvářely nenápadné koryto, neb Eveline si nepotrpěla na všechny ty vrstvy make-upu, v nichž by se mohly vytvářet hluboké rýhy. Její bledá pleť vypadala velmi dobře i bez podobných věcí.  

Opatrně dosedla na kamenný náhrobek a otočila tvář k srpku měsíce pomalu proplouvajícímu mezi hřbitovními tújemi. Eveline nebyla tak docela člověk. Její domov představovala velmi stará krypta kopírující neogotický styl na hřbitově středně velkého města. Přemýšlela, že by i učinila pokus nalézt si něco jako lidský příbytek, aby lépe zapadala, nicméně nenalezla nic vhodného, co by mělo pevné stěny a jemně bylo zapuštěno v podzemí, aby dostatečně chránilo svět před jejím škodlivě devastujícím vlivem. 

Příčinou jejího smutku byl další mladý muž otrávený jejím zájmem. Eveline není člověk, takže na rozdíl od lidí není potřeba její slova vnímat jako metafory. Otrávených mladých mužů se v jejím současném životě ocitlo několik. Žel navzdory romantickým představám vampýři jed v nich nevybudoval strukturu nové bytosti, nemrtvé, naopak, stali se dostatečně mrtvými, ač ani přes podrobnou pitvu příčina jejich smrti příliš jasná nebyla.  

Vždy to začínalo velice hezky, potkávali se jakoby nahodile a každý z těch mladíků projevoval nesmírný zájem o dívku plachou, jemně éterickou, téměř nepolapitelnou. Vzbuzovala v nich touhu psát nádherné verše. Eveline se zásadně neživila krví smrtelníků, neb se domnívala, že v jejich útrobách by ji změnila na dalšího pozemského tvora majícího tendence podléhat času. Proplouvala staletími, jen místy ji spalovala emoční potřeba milovat. 

Takže vždy to začínalo poměrně hezky, dostávala verše, které naplňovaly její potřebu lásky, a ona pocítila záchvěvy štěstí až do chvíle, kdy dotyčného člověka otrávila. Doteky, držení za ruce, to vše do krve jejího protějšku předávalo nepatrné kapičky jedu. Polibek často končíval zmodralými rty dotyčného jedince. Jenomže milování stalo se smrtícím zatím každému z 33 nešťastníků, neb za akt lásky jejich život doslova pohasl. Ne ihned, teprve po 24 hodinách umírali v agónii. Na jejich rtech zůstával viset úsměv jakoby svědčící o nesmírném štěstí. 

Jak plynul čas, jejich náhrobky přibývaly na onom kousku světa, kde byla umístěna krypta Eveline. Připadala si jako ta nejtemnější vdova neschopna zastavit čas a dotknout se duchů, co mohli by přebývat s ní. Její jed jako by ještě pomalu okapával do země, ačkoli těla již dávno podlehla rozkladu. Nikdy neblednoucí vzpomínky na doteky a vášeň jen stěží měřitelnou v lidských kategoriích.  

Bloudila mezi náhrobky ponořená do ponurých myšlenek, neb podle všeho se zdálo, že za pár hodin přibude k ním 34. Blažený úsměv na rtech milého, jehož opouštěla před necelými třemi hodinami ji nedával přílišné naděje, že situace by se tentokrát mohla vyvinout  jinak. 

Uslyšela za sebou kroky. Někdo jakoby se nad ní naklonil. Podívala se nad sebe a viděla, že se nad ní sklání její poslední milý. Zaměřil se na její krk a z jeho úst vylezl pár tesáků. Své hrdlo mu nastavila ráda. Konečně ve fázi, v níž již ani nedoufala. Další takový jako ona a za chvíli již budou svoji. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní