Přeskočit na hlavní obsah

Magie a věci finanční (poznámka třetí)

 Tato poznámka bude shrnutím mých dosavadních zkušeností, které jsem získala během let a navazuje na předchozí dvě poznámky. Jedná se o obecná pravidla, čtenář v nich může získat inspiraci a časem si nastavit svůj vlastní systém. Také jsem si jej postupně za roky nastavila a přizpůsobila vlastním potřebám. Jinak to bude trochu fungovat u podnikatele, jinak u lidí zaměstnaných a úplně jinak u těch, co jsou tzv. na volné noze a kombinují různé způsoby z různých svých činností. 

Přímo se nabízí otázka, zda je nutné tuto oblast řešit magií.  Magie není nutností, je to přirozená potřeba jistých typu individuí, zbytek přežije bez ní.  A ani u těch nemusí být tato oblast magicky řešena. 

Magie finanční je otázkou zejména jistého způsobu myšlení, všímání si různých drobností, nepodceňování maličkostí, udržení emocí na uzdě a  systematické nastavení toku energií. Právě proto mnohem důležitější, nežli technika, kterou si čtenář zvolí, je seznámení se s náhledem na věc.

Finanční záležitosti představují jednu z oblastí, kde lze prorazit a uspořádat si ji pomocí magie. Já s ní začala, když jsem potřebovala vymoci jednu menší a následně velkou pohledávku u rodiných příslušníků. Představila jsem si, jak se podává žaloba, platí soudní poplatek, za cca 3-4 roky se třeba i úspěšně prosoudíme, a budeme-li mít štěstí, a dlužník nespadne do insolvence, což v prvním případě spadnul, máme 10 let na vymožení. Cesta lemována dalšími soudními a exekučními poplatky. Takže ve výsledku by to zabilo příliš mnoho času, energie a pohledávka by byla okleštěná, pokud tedy vůbec. Při představě tohoto martýria, jsem se rozhodla řešit záležitosti magicky. Velice jednoduchým způsobem, který mi do té doby fungoval na ostatní záležitosti. Věci byly vyřešeny do 6 měsíců. 

Takže konstatování první, oplatí se navázat technicky na doposud fungující záležitostí. Prostě čtenář by již měl magii praktikovat anebo podle svého naturelu vyzkoušet štěstí začátečníka. Předem varuji před svíčkovými kouzly a pod, zpravidla mívají opačný efekt. 

Nebudu se opakovat, pokud nepůjde o nové souvislosti, a tak odkazuji na své předchozí poznámky.

poznámka první         

K této poznámce zdůrazňuji, že absolutně respektuji osobní postoj každého adepta, který se jakkoli finanční magii zabývat odmítá. Finanční magie není pro každého a já také nepěstují všechna odvětví magie ani magii ve všech oblastech, v nichž ji provádět lze. 

S odstupem času potvrzuji, že použití staré tradiční praktiky je pro podnikání vhodné, zejména pro překlenutí těžkých časů. Jakoby přinese vlnu, na niž, když podnikající naskočí, dostane se mu úžasných příležitostí, což je pro podnikavce jeho důvěrné prostředí. Navíc se dá buiseness vybudovat tak, že člověk se nestane jeho otrokem.

poznámka druhá

Ani sebelepší čarování neodbourá potřebu pracovat přímo na hrubé hmotě. Prostě je potřeba to nějak nanést. 
K altruismu, nevím, jak ostatním, ale mně se osvědčilo podporovat lidi v tom, aby se stali schopnými. Podporovat neschopné vede k zanesení takových energií. 

Ochrana stávajícího majetku je docela logickým krokem na počátku. Možná čtenáři toto nepřijde jako veliké kouzlo, ale kdo strávil v cizině čas nakupováním věcí, neb jeho zavazadlo přistálo někde jinde, či se stalo naprosto nezvěstným, jistě bude na tento krok pohlížet poněkud jinak. Jestliže chceme něco rozmnožovat, je fajn si zajistit, aby nedocházelo k velkým ztrátám (tedy únikům bez ekvivalentu) na stávajícím. Lze tak pořešit i věci jako podvod, krádež a pod. Není nad dobrou prevenci. 

Střepy přinášejí štěstí je u mně rodově převzaté pravidlo, a jelikož nevlastníme vzácné sklo či porcelán, můžeme si podobný náhled dovolit. U vázcných věci platí předchozí odstavec. Samovolné rozbití něčeho nese sebou jisté uvolnění energií. Možná máte odzkoušeno i jiné tradiční pořekadlo, které má vliv na prosperitu.

Laděno spíše do prava, teď se pomalu začínám dostávat do oblasti, kde levicové myšlení bude dělat defekty v realitě, kterou by operatér rád vytvořil. Pokud chceme něco podnikat, rozjet nebo pouze být řádně ocenění za svojí práci, je to vše o posílení vlastní schopnosti se o sebe postarat a umět ty peníze nějak vydělat. Nejde přitom zároveň podporovat neschopné. Osobně se domnívám, že společná solidarita by měla fungovat pro období, kdy se člověk objektivně nemůže o sebe postarat a také by měla vést a motivovat k tomu, aby tuto dovednost co nejdříve získal zpět.
Nelze mít nastavení, že poctivý člověk k penězům nepřijde. Univerzum nebude mít tendenci morálně operatéra korumpovat, příliš mnoho vydané energie, spíše se důsledně postará, aby se jako poctivý člověk cítil a ty nemorální peníze jednoduše neměl.  

Závislá práce může být pro hodně lidí omezující. Vyžaduje hodně času, pravidelnosti, je spojená s evidencí docházky, plánovaním osobního volna a člověk jede na triko někoho jiného. I v této oblasti se dá krásně individuálně prosadit, ale chce to mít práci, která baví, a podmínky, které vyhovují. Jinak je to zabité přes vlastní mentální odpor. Zní to asi divně, ale v této oblati je potřeba se zaměřit na vlastní výkon, neb jinak se energie neuvolní a spíše nastoupí různé překážky. Je fajn nějak moc neprožívat kolegy, potom se energie příšerně zamotává. Dělat v tomto finanční magii, zhola nemožné. 
Jakmile máte pocit, že jste nemravně vykořisťování zaměstnavatelem, pryč od toho. Nastavit si v tomto směru oboustranně rovný tok energie je s takovým pohledem neprosto nemožné. 

Volná noha, podnikání je ideálním řešením, pokud závislá práce omezuje. Není to jednoduché rozhodnutí, jenomže nežli věnovat energii tomu, co ubíjí, je lepší podstoupit riziko a postupně se zavést. Bylo by u toho fajn nemít zášť k bohatým lidem, neb nějaké takové klienty každý potřebuje získat a nějak si je udržet. Paradoxně toto může být ještě co do závislosti zejména zpočátku horší. Také to bude chtít mít ošetřenou splatost pohledávek, hodně lidí mívá ve zvyku jednoduše nezaplatit nebo naopak zaplatit jen částečně. 
Je velmi vhodné si vymyslet něco, co podrží v časech krize, kdy se bude zdát, že se ničemu nedaří a nic se neděje.  

 Magická operace má zajistit co nejvhodnější podmínky, pravidelný tok energie a příležitosti, neb ty potřebujeme. Bude záležet na tom, jaké máme nároky a na investici do magické operace, což mimo čas a energii znamená i jisté drobné ztráty.  Je dobré v této fázi nezačít panikařit. 

Flákači mimo variantu bohatý flákač, nějak proplouvají, ale nečekejme zde ničeho velkého. Kupodivu na takové proplouvání je stávající systém nastaven velice vřele. Možná proto, že jsou v rovnováze, moc toho nedělají, ale ani moc toho nečekají. Bylo by fajn se jím vyhnout jako společníkům pro jakoukoli akci, a pokud jste v závislé práci, je to trochu horší, ale dá se to hezky zajistit. 

Nepřejícné a blokující energie je potřeba vychytat včetně nositelů a jako překážku odstranit ze svého dosahu. Jinak je to boj s větrnými mlýny. Pokud máte nastavené nevhodné osobní vazby zasahující do pracovní činnosti, lze je přebít a pootočit trochu jinak. 

Zisk a prosperita jsou výsledkem jistého plynulého a vyrovnaného toku energií.  Ono to zní jako jednoduché konstatování, jenomže předchází tomu mnohdy komplikované nastavování si podmínek. Finanční magie je poněkud náročnější na komplexní myšlení s vychytáváním prvků jisté nahodilosti. Dokonalost stran této nahodilosti poskytuje nesmírné možností.  

Závěrem podotknu, že pro tuto oblast magie lze uplatnit jakoukoli techniku, které operatér porozuměl. Je obzvláště důležité vědět, co děláme a proč to děláme. Jen tak se lze vyhnout efektu opačnému. Jakékoli pochybnosti, rozptylující myšlenky jsou zde téměř ihned vidět, resp. mají sklony se úžasně manifestovat. Tuto oblast lze magicky pokrývat, pouze s pevným vnitřním přesvědčením. Na charitu stran vhodných energií se tady rozhodně nehraje. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá