Přeskočit na hlavní obsah

Magický záměr s lehkou dávkou cynismu


Příspevek lze shrnout do proklamace:

Nepochybovat, nepochybovat, vůbec nepochybovat!

To je podstatný rozdíl mezi adeptem magie a mágem. 

Magie je o tom, dávat do reality věci, které v ni nejsou. Zjednodušeně řečeno, anebo také ze všech možných výsledků modulovat ten, který vyhovuje a skrze magii mu vytvořit podmínky.  

Magický záměr má šanci na úspěch, jestliže respektuje hranice jaké v magii máme, naší osobnost a je v souladu s naším vnitřním nastavením. Zde se oplatí postupovat od menšího k většímu a bez transformace nepřekročíte vlastní prah.  

Magický záměr se musí pohybovat v hranicích osobně nastaveného skeptismu. 

Od jisté míry není skeptismus přípustný. Vlastní zkušenost s chtěným a potom za nějakou dobu i nechtěným modelováním různých variant reality. Kupodivu na "nejde to" realita vždy reaguje téměř okamžitě. Takže oprava vyžaduje hodně velký výboj energie, kterou když nemáte, smůla. Dobře natrénovaný banishing umí v dané chvíli mnohé vychytat. 

Trocha cynismu nezaškodí.

Formulace magického záměru je stěžejní. V jednoduchosti je síla.  Není vhodné klást záměr na podmínky, nějaká ale, pokud, možná, nevím. V lepším případě se nic nestane, v horším Univerzum semele tak nějak tu spleť vypadající jako zamotané elektrické káble a nějakou dobu se vskutku nebudete nudit.  Na straně druhé není lepší školy na naučení se formulovat magický záměr, než něco takového rozpletete. Budete jich muset formulovat několik  a každá chyba se hodně rychle odrazí. Takže nepanikařit.

Skvělé alibi je "chci to, pokud to tak má být". To je prosím velmi jednoduchý návod, jak pokazit i to, co se má tendenci samo dobře vyvíjet. Než takto pracovat, je bezpečnější nedělat nic. Jestliže něco skutečně záleží na osudově dané věci, garantuji vám, že ji nepřebijete. 

Po provedené magické akci se radí na ni zapomenout a nepřemýšlet. Jistě, jinak pravděpodobně nastoupí pochybnosti. Jenomže jsou záměry vyžadující sérií postupných intervencí, takže tuto radu nelze použít. Na takové věci je potřeba mít naprosto jasno a mít pevnou psychiku.

Myšlenky typu (po provedené operaci) "já to vlastně nechci" jsou vynikajícím způsobem, jak se dostat do divného mezistavu. Je potřeba porozumět tomu, že realita funguje zejména na poruchu vůle, takže....

Velice humorné bylo, co přihodilo se mi na pár sekund, ale i to stačilo.... magický záměr skvěle téměř klapnul, ale konfrontace s realitou navodila stav, probohy, co jsem to vlastně chtěla! co si s tím počnu? Jestliže máte hodně síly, proběhne  realizace magického záměru a po něm nastává zpětný odraz. To znamená, že se vám to, co jste měli tendenci pohlásit, vrátí tím, že stejným či velmi obdobným způsobem budete pohlášení.  Myšlení je skvělá magická zbraň, jen má dvojí ostří.... Že jste to nevyslovili nahlas? Ale to realitě vůbec nevadí.... Realita je mrcha a prakticky nezná překážky, zejména má-li se něco zbortit. 
Takže z toho plyne poučení, nezaleknout se, když to nabíhá.

Nic není neřešitelné, záleží jen na vůli chtít věci řešit.

Možná budete chtít udělat něco pro někoho jiného. Jestliže to myslíte vážně, zmiňte se, až je dílo téměř dokonané. Jinak narazíte na skepsi toho jedince, což buď přebijete a on se bude cítit jako prvotřídní kretén, anebo nemáte šanci uspět.

Magie je cestou osamění, neb lze se svěřit pouze s jistým druhem magického záměru, který je obecně přijíman jako realizovatelný. Případně se jedná o někoho, kdo si umí jako realizovatelné představit více věci, neb sám má magickou zkušenost. Ale i zde lze narazit. 

Čím méně se budete svěřovat, tím větší máte šanci, že to klapne na pohodu. Problém je, že lidé mají tendenci posuzovat vše měřítkem vlastní zkušenosti. 

Jinou věcí je proklamace magického záměru. Tady je potřeba býti vynalézavým. Na jedné straně proklamace posiluje, na straně druhé je zde riziko, že záměr bude ověnčen skepsi. 

Jsou jisté typy magických záměrů, v nichž nelze očekávat podporu zvenčí. Možná to někdy zkusíte a nic se neděje. Kašlete na to. Podstatné je vaše stanovisko, neb jde výhradně o váš záměr. 

Doporučení pro ty, kteří praktikují kontakt s entitami: jakmile jakákoli bytost sdělí, že to či ono je určeno pouze pro vás, dodržte to. Je to základ pro vybudování důvěry a také základ podpory, již zcela jistě budete potřebovat.      

(Rekk)


 

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá