Přeskočit na hlavní obsah

Jak nenechat si nalít do žil jed, aneb k radám

Jsou lidé, které si pustíme blíže a kterým i něco pustíme, tedy nějakou informaci. Ne vždy a ne vše. Ale jsou lidé, kteří nás mají rádi a vycítí, když nejsme tak docela OK. Problém je, že jím nechceme lhát, ranit je a tak něco třeba i přiznáme a potom se začnou dít věci.

Dostáváme se do pásma, kdy ten člověk začne sbírat své zkušenosti, právě ty, které mu co nejvíce připomínají něco našeho a spustí. Nevím, jak to kdo máte, ale já již na začátku poznám, kam to míří, jak se to bude vyvíjet. Není možné v daný okamžik vysvětlit, že jsme někde jinde, že toto je sice zkušenost daného člověka, ale ta naše je jiná. A objasnit to nejde. Takže nezbývá, nežli přežít monológ, neoplatí se jej usekávat, ale v klidu a věcně, také pokud možno krátce, reagovat. Budete-li si stát za svým, již je to něco jako projekce vlastního magického záměru. Protože najednou se dostáváme do situace, kdy loajalita toho člověka k nám brání vidět okolnosti. Jakmile se po sobě 3x opakuje, já bych toto a toto... jsme každý někde úplně jinde. 

Není chybou mluvit s lidmi, chybou je očekávat, že nás jen vyslechnou anebo se podívají na věc objektivně. A další detaily a informace to nespraví. Neb jedinec v tomto rozpoložení hledá jen v tom dalším, jak nás ukecat. Proto podobné věci již několik let nedělám. Může nám poradit pouze ten, kdo rozumí naší duši a my jeho a cítíme to tak. Přesto se mi dostává různých rad. 

Píšu to, neb dnes jsem zažila po dlouhé době spontánní radu, která ale měla potenciál se mně hodně dotknout. Po položení sluchátka, jsem bouchla do tří skřínek a porozuměla tomu, že stačilo tak málo a v mé krvi by byl jed. Nakonec po dlouhé době jsem si to svým způsobem i užila.  A jelikož jsem velmi emotivní,  umím si představit, jak těžká je taková situace prakticky pro každého. Takže několik postřehů:

1. máte právo se svěřit, částečně svěřit anebo nesvěřit vůbec, jenomže ti, co vás znají pravděpodobně vycítí nepohodu a také jsou-li trochu na vás empaticky naladění, trefí se do problému, mnohdy hustými slovy. To i něco, co již je v řešení nebo vyřešeno, najednou vypadá jako katastrofa, natož, tne-li se do živého. 

2. málo jedinců umí volit ta správná slova a přitom zbytečně nevyzvídat, jestli máte někoho takového, je to vzácná bytost, která bude zřejmě i taktní a tady se půjde otevřít. Pro zbytek platí zatloukat a bagatelizovat. 

3. ať chceme nebo ne, jakákoli situace kohokoli jiného nám připomene vlastní situaci a ne každý je trénovaný na nadhled. Neprojektovat svojí situaci do jiné je nesmírně těžké. To není jako rozklad karet, rozbor horoskopu, kde máme jistá fakta v symbolech a ty jsou průvodcem. Ale i zde se musí vykladač či astrolog tomuto umění naučit. 

4. většina lidí si vše ulehčuje šablonami. Slyší okolnosti a hned si to zahrne do šabony, která má děj a potom i svérazné řešení podle šablony. Již okolnosti má tendenci na šablonu napasovávat a zjišťujete, že to, jak vnímáte, je špatně, protože rádce, to vnímá objektivně. Vnímat objektivně něco, co jsme neprožili, je téměř nemožné. Proto by se mělo šetřit odsudkem. To, že nějaký člověk něco nezvládl, ještě neznamená, že to je svině, podrazák a hajzl. Především to znamená, že se dostal do situace, na kterou neměl a je potřeba se dopátrat příčiny, anebo neposuzovat. 

5. většina převážně žen se cítí být fundovaná ve 2 oblastech, vztazích, čím více partnersky, tím více fundované, a ve výchově dětí. Zpravidla zde nalezneme nejvíce expertů. To je ostatně důvod, proč poskytují rady, je to pro ně bezpečné pole.

6.  jde-li o přítelkyni, ta taktní vychází především z toho, že si potřebujete zanadávat, svěřit se, vypustit páru a nehledá řešení. Bude hodně dobrá, když nebude přikazovat, ale opatrně se doptá, co vlastně chcete. Takový rozhovor může být dokonce užitečný. 

7. rádce by si měl uvědomit, že různí lidé reagují různě. A také se dostávají do různých situací. Velmi vysoký level je vést dialog k tomu, aby si dotyčný/á uvědomil, proč je v této situaci. A nekazit to konstatováním, protože je to debil, nebo ty si nikdy nenecháš poradit a pod.    

8. když již máte pocit, že vás ona rada docela doráží a cítíte něco jako zatmění, zkuste vzpomenout, kolikkrát vám rádce na něco svůj názor říkal a byl naprosto mimo. Výhodou je, jestliže nemá všechny informace, ať již proto, že je ani nechtěl slyšet (hodně rádců najede na svojí linku a potom překřičí cokoli dalšího chcete k situaci říci), nebo proto, že jednoduše je nechcete dávat.

9. jakmile se rádce emotivně rozohní, již jej není potřeba brát vážně. Tady je to trochu otočené, neb je to právě on, kdo si na vaší situaci tímto léči své zranění. 

10. nic jako zaručená rada neexistuje, mohou být jen méně či více přesné vhledy. Nenechte se zmanipulovat tvrzením, doplatíš na to, když nedáš na mojí radu. 

11. pokud jde o partnerský vztah, který funguje, tady nemají rady jiných osob co dělat. Jestliže se nejedná o zhmotnění evokovaného archanděla, vše ostatní bude mít nějaké ty nedokonolosti. A jsou lidé, kteří s oblibou na ně poukazují, aby si dokázali, že nic jako partnerství vlastně fungovat nikdy nikomu nemůže.  

12. máte právo na svůj přístup, zkoušet různé věci, nabít si na nich hubu, orat držkou v betonu, být velkorysí anebo jít od čeho jen budete chtít odejít .... bez ohledu na to, co si o tom myslí rádce. 

Btw. poslední nevyžádané rady z více stran se týkaly jednoho hajzla, proti němuž mně tak trochu chtěli poštvat.  Já se zachovala vždy podle situace, spíše to šlo do podpory. A vida, on se nám nedávno vybarvil.... umí se postavit i za toho posledního poskoka a fakticky mu pomoci i v soukr problémech. 

   

   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá