Přeskočit na hlavní obsah

Příběh, který se nikdy neodehrál II (Komplikace se stříbrnou olmegou)


první část

Jak dny plynuly naši hrdinové sirga a pozorovatel se krásně sžívali, až uplynul měsíc. Ještě pořád si nepamatoval její jméno, možná proto, že jej již nevzpomenula. Zato si pamatoval již sto hieroglyfů. Popravdě musel, neb sirga jej motivovala výrokem: "Buď to do týdne zvládneš, nebo se postarám, abys měl ten nádor doopravdy."

Ani ona neznala jeho jméno, ač měl tendenci se představit. Odbyla jej s tím, že mu zvolí vhodné jméno, lidské slabiky ji nezajímají. 

Myslel na ni často, tedy 5x týdně před každou lekci, neb snášet její hlášky nebylo vždy jednoduché. Žel byly mnohdy příliš jednoznačné. 

"Abys porozuměl základům, budeme muset prodělat 40 vtělení! Snaž se trochu, nechci být 40x vtělená! Hati v tomto nezná slitování."

"Hary Potter? Ty to čteš?! Jen si nemysli, nejsme v žádném Nebelvíru. Ani Zmijozel není tak drsný jako můj patronát. Dělej to pořádně! Nepleť si mne s Brumbálem."
V tomto ji musel dát za pravdu a pro jistotu uschoval Pána prstenů na půdě. Obával se, že by mu rozhodně neříkala Aragorne. Spíše by prohlásila, jak nevděčný má úkol udělat z Gluma Saurona.  

"Toto má být co? Kouzlo? Jaké kouzlo? Nejsi ve škole triků! Nemáchej tou hůlkou, kde´s ji pobral, ....jo vyrobil. Spálit, okamžitě!"

"Nefňukej, ale makej! .... Cože, temná noc duše? Na to jsi přišel jak? .... Cože, četl? Zakazuji ti číst knihy o okultismu, mystice, magii a podobné kraviny! Raději si přečti toho Pottera znovu!"

Na další sezení se rozhodl pečlivě připravit. Sirga mu objasnila, že tentokrát očekává, že sám vymyslí program jejich sezení a doufá, že ji neunudí k smrti. Nedbal jejího zákazu a přečetl si v Magii Nigrae od Františka Kabeláka o přednostech magického plození v doupohlavní jednotě. A měl ohledně popůlnoční aktivity naprosto jasno. Zejména se těšil na výraz v tváři sirgy, která již běžně sundávala svůj neproniknutelný plášť. 

Sirga dorazila jako vždy. Zhmotnila se v prostoru, odložila svůj plášť na nejbližší židli, jemně si poupravila vlasy a s netečným výrazem se obrátila k pozorovateli. Něco dnes bylo jinak. Zrak ji sklouzl na sofá... ležela na něm půvabně vyzábla blondýna působíci poněkud bezvědomě ve velké černé toaletě s lodičkami na nohou přehozených přes jedno opěradlo sofa. 

"Co to je?" obrátila se přísným výrazem na pozorovatele, z něhož stejně jako ze ženského těla táhl alkohol. 

Pozorovatel si ten okamžik užíval. Možná to bylo jen zdání, ale povedlo se mu ji trochu vyvést z míry. "To je tělo, které posedneš. A potom půjdeme na sexuální magii."

Sirga ještě jednou pohlédla na dlouhovlasé a dlouhonohé vyzáblé stvoření. Něco se ji nelíbilo, jen vysoce koncentrovaný alkohol v krvi toho stvoření ji trochu znemožňoval orientaci v nastalé situaci.

"Ty jsi chlastal." zkonstatovala a rychlým pohybem ruky rozvířila energii, která vnikla do těla pozorovatele. Poměrně bolestivým způsobem v jeho krvi začala odbourávat alkohol a probírala jeho mozek oživováním nedávno zabitých mozkových buněk. Pozorovatel se v bolesti svíral na zemi asi 10 minut, potom bolest ustoupila a měl jasnou hlavu. 

"To bylo lepší než sex, ne?" zeptala se jej sladce, "teď něco provedeme s tím stvořením. Kdes to sebral a co jsi tomu provedl?"

Pozorovatel stručně vysvětlil, že jeho kamarád dělá ochranku na večírcích a dostal jej na večírek, kde se seznámil s touto modelkou, neb pro svojí patronku chtěl kvalitní materiál. Pravda, nalil do ní 10 různých rumů, které sám u sebe šidil, následně půl láhve absintu a protože modelka pořád byla trapně střízlivá, pozval ji k sobě domu s tím, že ve večerce cestou zakoupil Tequilu, stříbrnou olmegu. Modelka přímo z láhve upila 2 deci a konečně byla K.O., tedy připravená k posednutí. Samozřejmě se jí ani nedotknul, v tomto si počká, až bude vtělená jeho patronka. Ještě ji velkoryse nabídl, zda má před vtělením dívku svléknout, nebo až posléze. 

Sirga projevila zájem o onu stříbrnou olmegu, což vypadalo povzbudivě, jistě chce splynout se subjektem, který hodlá posednout. Sirga od něj láhev opatrně přijala, odzátkovala ji a kousek olmegy upila. Její zornice se nevěřícně rozšířily. Trochu alkoholu si nalila do dlaně a pozorovala jej. 

"Pojď sem!" přikázala hlasem znějícím jako švihnutí biče. Tento tón nevypadal na nekomplikovanou sexuální praktiku. Přitáhla jej za kravatu k sobě. 

"Máš pocit ty kreténe, že na to, abych tě zmasakrovala potřebuji něco posednout?" ač se to zdálo neuvěřitelné, byl i horší tón v jejím hlase, než-li švihání biče. 

Dovedla jej tahaje za kravatu k sofá, kde ležela dívka. "Vidíš, právě umírá a není ji pomoci. Toto je horší jako ten křeček. Pitvat dnes nebudeme. Mrtvoly neposedám." 

Pozorovatel mírně zpanikařil, ale statečně si řekl, že sirga jej hodlá místo předehry zastrašit. Sirga odhrnula dívce horní rty a na místě očních zubů se objevily dva dlouhé zaostřené tesáky. Jak to jen mohla udělat, přemýšlel. Strávil s dívkou čtyři hodiny, než se mu ji povedlo opít, usmívala se na něj pořád, ale nic takového v ústech určitě neměla. 

Sirga jej odstrčila, až upadl do křesla. Opsala rukou vzdušný vír, do něhož vpustila zaklínadlo v hieroglyfech. S pozorovatelem se zatočil celý pokoj. 

Ze vzduchu se objevil Hatisopeth. "Ronalde, Setero," zdvořile pozdravil pozorovatele, který s údivem slyšel své jméno, a sirgu.

"Podívej se, co ten bídný červ provedl!" zaječela sirga  vysokým hlasem, až prasklo sklo na konferenčním stolku, olmega se kupodivu držela, " jak toto vysvětlíme rodině Tepesů?!"    

Ronald (tedy pozrovatel) byl sice hodně frustrovaný, nicméně neměl v hlavě piliny. Z rozhovoru obou bytostí vyplynulo, že mezi modelkami se občas vyskytuje upír (tedy bytost páté podkategorie vampýrismu). Tyto bytosti má ve své kompetenci něco jako mafiánská rodina v nižším astrálu, Tepesovi. Obě bytosti velice dlouze neuměly uvěřit tomu, že sehnal olmegu s pravým stříbrem. Sirga dramaticky zalamovala rukama, že když toto potřebovala na akci, nebylo možné ji sehnat, a právě její nemehlo sežene pravou stříbrnou olmegu a prožene ji útrobami na krev nadržené upírky.  Jak porozuměl přívalu jejich slov, nezabila jej na místě jen proto, aby nebyla vtělená, a teď hrozí, že jej zabije někdo z Tepesů, a vše bude ztraceno včetně její svobody. Mezitím jej probodla několikati vyčítavými pohledy. 

Z dívky se mezitím začalo kouřit, jakoby ji někdo polil kyselinou. Za chvíli se její tělo začalo pomalu vypařovat a mizet. Zůstala poze večerní garderoba, lodičky, umělé řasy, několik nehtů (také umělých), něco, co vypadalo jako příčesek a pár silikonů, o němž si Ronald rozhodně nepřál vědět, z které části bývalého těla pochází.  

"Pojďme se na věc podívat z jiného pohledu." navrhl Hati upíjeje pořád ještě nevěřícně ze stříbrné olmegy, "máš zdatného svěřence, dobře si vedeš. Vypořádal se s útokem upírky a sehnal pravou stříbrnou olmegu. Tu mladý muži zabavuji."

"To on zaútočil na ni." prohlásila sklesle sirga a přikázala Ronaldovi, aby řekl pravdu.

Ronald tedy váhavě začal ze sebe soukat pravdu. Objasnil Hatimu, že konečně chtěl dělat pořádnou magii, jenomže jeho patronce nic, co udělal, přečetl, řekl, napsal, nebylo dobré, tak se rozhodl na ni zapůsobit. Po kontrolní otázce, Hatiho ubezpečil, že sexuální magii ještě neprobírali, ale on narazil na Kabeláka. Hatimu bylo vše jasné. Ten magický šmejd škodil i po své smrti. Ujistil se u sirgy, že mu skutečně zakázala číst jakékoli knihy o magii. Takže Ronald neposlechl svojí patronku na slovo. 

Hati odklidil ze sofá věci po modelce do nějakého virálního prostoru, který je, jak doufal Ronald, pohltil navždy. Sedl si do sofá a ruce si položil na tvář. Přemýšlel, jak vzniklé problémy uklidit a vyřešit. Počítal s tím, že sirga bude vyrábět problémy. Ovšem mladému biochemikovi věřil, byl přeci tolik racionální. 

"Přistup ke mně, Ronalde." oslovil jej.

Ronald přistoupil, Hati vzal jeho dlaně do svých a zadíval se mu hluboce do očí. Viděl v nich frustraci, zlobu, snahu konečně něčím na sirgu zapůsobit, zbavit se sirgy, zabít sirgu, znásilnit sirgu a nakonec nesmírné zoufalství, že tu magii se nikdy nenaučí, protože hieroglyfy nemají logiku jako chemické vzorce. Vše nasvědčovalo tomu, že za jeho nesmírnou frustraci může právě sirga. Vytáhl z jeho myslí několik sekvencí výuky a až jej zabolelo, když si je přehrál. Ani jeden z jeho učitelů nebyl tolik krutý. Nicméně díky strachu ze sirgy a snaze na ni pozitivně zapůsobit, zabil upírku. Neuměl se chvíli rozhodnout, zda metody sirgy přeci jen nenesou sebou úspěch.          

Jenomže potom jej zarazila velmi tenká vrstva stability v psychice Ronalda. Stačilo tak málo a rozsype se. Byl zvyklý rozhodovat velmi rychle. Nakonec běžně rozhodoval o osudech smrtelníků, zda projdou dál na Západ anebo zda jejich duši rozcupuje na kousky příšerný démon. 

"Má drahá," oslovil sirgu, "problém s Tepesovými zvládneme. Zajdu za nimi, osvětlím situaci, někdo od nich přijde tady. Bylo by dobré, kdyby sis svého svěřence hlídala pořád. Dokud se to trochu nezahladí a Tepesovi postupně přejde chuť na pomstu. Víš, jak to s nimi je. Dají slovo, potom se v nich hne nějaká emoce a oni začnou organizovat nešťastnou náhodu. Sama víš, že Boris je skvělým plánovačem nešťastných náhod, ne jako Vlad, tomu se nikdy nic zamaskovat nepovede."

"Vlad Tepes, to mi něco říká." přemýšlel Roland nahlas.

"Jistěže, kdo by neznal hraběte Dráculu. Mytologie je co do jeho velmi nápadných a nápaditých skutků poměrně přesná, jinak je to sám brak." odpověděl trpělivě Hati, "žel k naší smůle je tento jediný rozumný člen rodiny již pár desítek let někde na Keteru a ani rodina s ním nemá spojení."

"Setero, napiš mi seznam, co vše budeš potřebovat, zůstáváš s Ronaldem pokud možno v co nejvíce hmotném stavu, ať nám jej ta smečka neodvtělí. To by bylo pro tebe nepříjemné." obrátil se na sirgu.

Sirga provedla opětovně energický vír, doprostřed kterého se postavila. Když pominul, bylo její tělo oděné do černé kůže posázené stříbrnými bodci. V jedné ruce třímala velký stříbrný meč typu oboustranná mačeta, ve druhé dlouhou stříbrnou hůl s oběma konci ostře špičatými.

"Přeci jenom dokončíte sexmagic. Schvaluji, ale drahoušku, nemůžeš přitom použít meč a hůl. Myslím, že lidé v takových situacích preferují pouta a bič." komentoval její vybavení Hati. 

Ronald souhlasně přikývl a právě chtěl poznamenat, kterak se obejdou i bez pout a biče, když sirga rozhodně prohlásila: "Hlídáš jej ty. Já jdu odstranit problém, můžeš jej vyzkoušet z hieroglyfů a vysvětlit mu třetí princip heka. Než vyjde Ra, jsem zpět. Povolám Anupeho, aby ty zbytky nějak odstranil. Až se Vlad vrátí, hrdě se před něj postavím a třeba bude rád, že se té smečky, co si ji neprozřetelně vyrobil, bez vlastního přičinění zbavil."   

"Má drahá, přeci nevybiješ každého člena rodiny Tepesů." odporoval Hati.  

"Hati, také tě držím v nesmírné úctě.", začala sirga obhajovat svůj nápad,"ovšem pokud se nepletu, jedeme v modelu patron-svěřenec. To, co po mně chceš již zavání modelem manželka. Jak jsi jej držel za ruce, určitě budeš požadovat, abych to dělala také. A ty trapné nápady se sexmagick ..., tos měl angažovat Babalon, já jsem sirga a se žrádlem nespím."  

"Zlatíčko, nemůžeš volit vždy jednoduchá řešení. Jistě, vyzabíjet Tepesovi, rozložit je, by bylo zajímavé. Ale kdo by čistil toto podivné akvárium?"  odporoval ji Hati. 

"Mohli byste prosím objasnit tu záležitost já jako žrádlo?" dotázal se Ronald. 

Hati si povzdechl. Nicméně se statečně ujal vysvětlování: "Víš, sirga je velmi zvláštní a jedinečná bytost. Jediná svého druhu. Každá bytost se živí nějakou energií. Tepesovi krví, démoni strachem a pochybnostma, bohové obětinami a sirga se živí pocity velmi intenzivní chuti ji zabit či jinak ji ublížit. Tuto chuť vzbuzuje prakticky v jakékoli bytosti včetně lidí. Jenomže sirgu nelze porazit. A tak čím více tato chuť roste, tím více energie sirga dostává. Stát se ji rovným znamená zbavit se této chuti."

Ronald se zamyslel, trochu jej uklidnilo, že je na tom stejně jako třeba nějaký démon a nepochyboval o tom, že smrt Tepesových by ve Vladovi vyvolala tolik chuti, že by sirze postačovala energie do skonání světů. Najednou porozuměl tomu, že sirga není zlomyslná, sirga se královsky baví a ždímá přitom ze všeho energii. 

"Zůstaň tady, prosím," oslovil Ronald sirgu, "Setero, budeme spolu čekat na upíry, démony, cokoli, co tě bude chtít zabít. Přitom mně možná naučíš, jak zabít upíra i bez olmegy. Bude legrace."

Sirga otevřela nejbližší skříň a uložila od ní plášť i zbraně. Vyvolala energický vír a její oblečení se změnilo na šaty připomínající renesanci, jen byly méně okázale.  Spokojený Hati se bez rozloučení rozplynul. 

"Tak zabijáku, " oslovila Ronalda, "kafé, sešit, tužku a sjedeme třetí princip heka."

Ronald byl především dobrým pozorovatelem. Poprvé zaznamenal přijatelné oslovení místo bídný červe, vřede na zadku universa, tasemnice ze střeva Gorgony, Lilitin potrate, trestuhodný omyle Jahveho, nevzdělatelný impecilní debile, moje podělaná zátěži, Sethův nedomrdku, zasraný knihomole.... jednoduše sirga vskutku uměla vzbudit emoce, aby kdokoli dostal chuť ji rozmlátit tvář, ne-li ji přímo zabit. 

      

          

          

Komentáře

Václav Škácha píše…
Líbilo se mi to, s jedním dechem jsem přečetl, dobře napsané, originální, děkuji

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá