Přeskočit na hlavní obsah

Inspirace k tvorbě sigilia

 Pokusím se trochu rozepsat svůj příspěvek o tvorbě sigilii úvod , ve kterém jsem psala o sigiliích působicích dlouhodobě.

Jde o to, čemu se věnujete, protože teoretické znalosti lze využít i v praxi a vytvořit si vlastní magickou pečeť je docela hezké. Základ spočívá v ovládnutí symboliky toho kterého systému, aby bylo zřejmé, jak si poskládat svojí vlastní pečeť.


K tomuto lze využít abecedu, prakticky jakoukoli, i vlastní vytvořenou v chaosmagickém systému abecedy přání, kdy si přiřadíte k významům své vlastní glyfy. 
Pokud budete tvořit slova, je dobré vytvořit je v jiném jazyce. Pro nás je vhodný jakýkoli klasický mrtvý jazyk, pokud máte alespoň základy, ale také můžete použít angličtinu, francouzštinu, němčinu, španělštinu... Setkala jsem se  s tím, že i anglicky mluvíci mágové používají jiný jazyk, docela hezký experiment jsem viděla ve španělštině. Výběr je v podstatě na vás.

Zvolené symboly by měly tvořit nejenom významový celek, ale i celek estetický. Je jedno, že tomu ostatní nerozumí, sigilium má být srozumitelné zejména pro vás a vůbec není nutné vysvětlovat, co vlastně znamená někomu jinému. Také se nemusí jednat o spisování, spíše symbolická slova, počáteční písmena a pod.

Horní obrázek je Anuppe, to ví každý.  V pozadí jsem na hieroglyfech vytvořila sigilium a doplnila o další hieroglyfy, aby tvořilo hezký celek, Anupe je strážcem pečetě a ritualizace s ním pečeť nabíjí. Hieroglyfy byly použity v jejich původním významu odvozeném od toho, co ten který znak zobrazuje. Toto najdete v učebnicích zabývajících se nejenom technikou písma, ale i egyptologii. Samozřejmě lze použít i slovníky podle významu, tady doporučují francouzštinu nebo němčinu, je to trochu přesnější, než angličtina.


 Zde je příklad využití enochiány. Překlad symbolů neřekne nikomu nic o povaze pečeti, neb podstatná je symbolika počátečných písmen.
Zvolila jsem i barvu přiléhající situaci. Uprostřed je znak složený z vícero písmen enochiánské abecedy. Jako jazyk rozhodný pro pečeť jsem použila angličtinu zasazenou do enochiánského překladu. V podstatě rozhodující slovníky lze nalézt v překladu do angličtiny, tudíž ani nemělo smysl pokoušet se o transktipci českého významu.





Poslední pečeť je vytvořena na pergamenovém papíře, zde i toto hraje roli, který je posvěcen ohněm. Jinak práce je udělána tužkou a tužovým úhlem. Jde okombinaci symbolů plamenů, nekonečna a znaku pro zemi. Potřebovala jsem si něco éterického provázat na zemi a k tomu zvolila znaky enochiánské abeced a runy, o kterých jsem přesvědčená, že nejlépe vážou
jemnohmotné energie do hrubé hmoty.




Využít tyto pečetě lze i pro rituály, kdy si na svůj oltář či magický prostor lze dát vhodnou pečeť. Lze k ním přidat jako zesílení i jiné magické nástroje či vhodné kameny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní