Přeskočit na hlavní obsah

K tvorbě sigilických obrazců

 O sigilické magii bylo napsáno mnohé a předpokládám, že čtenář si některé věci zjistil a něco i přečetl. A pokud ne, nevadí, třeba tento můj příspěvek bude motivaci k tomu, aby si něco načetl.

Sigilia neboli magické pečetě vytvářili lidé v magii klasické, lidové, ale i moderní a chaosmagii. Podstatné je, co a čeho tím chtěli dosáhnout. Jinak vypadá sigilium týkající se krátkodobých záležitostí a jinak to, co má fungovat napořád.

Ve všech případech je podstatný záměr, který si člověk dá do symbolu.
Pro krátkodobé záležitosti doporučuji práci Frátera V. D., alespoň mi jeho technika na krátkodobé věci fungovala fantasticky. Nemá cenu se o ní více rozepisovat, kniha je na trhu běžně dostupná.

 Ve své praxi jsem se více zaměřovala na záležitosti dlouhodobé, které vyžadovaly transforamci, tedy změnu postoje a zvyků v dané věci.

Jako inspirace mohou posloužit slova, ale hledá se více symbolická rovina bez vazby na konkrétní přání. Ta nejsou podstatná. Resp. jakmile člověk změní přístup a postoj, tak ví, že on tok energie, osud, vesmír... si již pohlídá, aby příznivý okamžik byl využitý a nepříznivý rychle s co nejmenšími následky pominul. Člověk se tak stane pragmatikem, kdy žádná okolnost nebude mu proti. Situaci vždy lze nějak otočit.


 Jak vidíte na obrázcích, lze použít jakoukoli techniku a je velmi fajn promyslet si, co chci, a dát si na výsledku záležet, aby vypadal k světu. Je vhodné si pohrát s vrtsvením a spojit tvorbu sigilie s rituálem.

Je příjemné, když sigilium se stane součástí obrazce, který má člověk nějakou dobu před sebou. Samotný proces tvorby se dá velmi hezky užít, lze použít něco cíleného, kombinovat s automatickou kresbou, anebo zadat do obrazce tarotovou kartu, kámen, prostě něco, co mu dodá na symbolické hodnotě.

Sigilium obživne rituálem, který s ním spojíte. Nechávám se inspirovat obrazcem samotným a hlasem entity (ať již vlastním átmanem nebo i někým jiným, kdo se na tvorbě inspirací podílí), jak dál s ním nakládat. Někdy postačí jen obrazec samotný mít a nechávat působit. Jindy zase vytvořit určitý počet kopíí, které si člověk postupně tvoří, odpaluje, vkládá do země, či nechá unést proudem vody (proto doporučuji využít rozložitelný materiál).

Sám obrazec řekne si, jak dlouho bude žít. Někdy je to záležitosti chvilky, jindy přežívá dlouhá léta, než jeho síla pomine. Nic se neděje, obvykle si člověk vytvoří sigilium jiné. Anebo, co se také může stát, přežívá jeho obraz jako svědectví v soukromém artefaktu, v obrázku, který zůstává,
v písní, kterou si složíte,  v magickém nástroji, který bude v sobě sigilium zahrnovat.

Měla jsem kdysi posplétaný sigilický náramek opatřený lávovými kameny z kousků kůže. Nosila jsem jej denně. Až se materiál zničil, ponechala jsem jeho zbytky a časem ukáže se, co dál. Již nežije, je svědkem toho, co bylo. Jednou zase OBŽIVNE, a na jeho torzo naváže se nová kůže.

Jindy vytvořila jsem něco z dřívek a kamínků, rozebrala jsem to po rituálu, protože to stačilo.

Sigilium, když je vytvořeno, i když je s námi, samo rozhoduje se, dokdy žít bude. Samo řekne si, kdy chce spočívat mezi magickými nástroji a nabíjet je, a kdy zase naopak, chce chodit všude s vámi. Tvoříte-li něco, co má vydržet dlouho a působit, je potřeba respektovat, jak život samo si nastaví. 


Další pojednání o pečetích lze nalézt v těchto odkazech:

inspirace k tvorbě

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

Etika a esoterické služby

Tento článek je určen také klientům, kteří se obracejí na různé kartáře, astrology a pod. V této oblasti funguje hodně šikovných a talentovaných lidí, potom hodně lidí, kteří do jisté míry zvládnou službu a své udělají, ale také i lidé, kteří služby poskytují pro uspokojení svého ega, což může působit problémy.  Okamžiky, kdy se na nás obracejí lidé se žádostí o výklad, protože očekávají od člověka označujícího sebe jako kartáře či astrologa profesionalitu (a oprávněně), jsou stěžejní, aby se profesionál poskytující službu (ať již úplatu či jinou protihodnotu) tázal sám sebe, zda v daném případě zakázku vezme či nikoli. Není pravdou, že lidé poskytující takové služby za úplatu musí vzít každého, kdo se na ně obrátí. Nemusí. Jen místo mamonu to chce přemýšlet intuicí. Profesionál si takto ušetří  mnohé problémy do boudoucna. Zkušený profesionál musí mít během čtení/slyšení objednávky jasno. Jistě, může se zmýlit, pokud připouští, že není neomylný, zůstává bdělým. Při sezení klient