Přeskočit na hlavní obsah

Proč považuji magii za systém vedoucí k úspěchu


V tisku i na internetu lze narazit na mnohá varování vůči magii, často se setkáme s výpověďmi lidí, kteří s magií nedosáhli úpěchu, či dosáhli nějakého pozlátka bez hlubšího smyslu a proti magii se vymezují. Nechci se vymezovat vůči těmto lidem, či směrům. Jejich zkušenost jím věřím, ano, stává se, že tyto věci člověka vyčerpají, mnohé mu vezmou, či jej dostanou do podivného systému uzavřeného kruhu, kdy vše, čeho dosáhli je jenom na chvilku, na efekt a posléze musí znovu usilovat o stejné. Tato varování nechci a ani nemám v úmyslu podceňovat a je na místě se s nimi seznámit, protože tyto články nepíši o magii jako takové, ale o systému podivné závislosti. Tedy o tom, jak přesně by magie neměla vypadat. Jakmile se čtenář dostává do podobné pasti, měl by něco změnit nebo od toho jít úplně.

Magie není pro každého. 

Magie láká lidí jako světlo láká můru a nejeden se ošidně spálí. Je velmi zábavné pozorovat, že lidé, kteří tvrdili, že magii může praktikovat každý a dokonce se odvážili k ní jiné ponoukat, se sami ošklivě spálili. (Karma je vážně potvora škaredá...) Vycházeli z nesprávné premisy, magie je zde pro každého. Je potřeba si uvědomit, že samotný zájem o věci duchovní ještě není magie. Ani vykládání karet, sestavování horoskopů či numerologie, geomancie... ect, ani provozování drobných rituálů ohledně přání, ještě není magie. Jistě, může takto zájem o magií začít, a člověk se může k ní propracovat a praktikovat magii s vazbou na hmatatelný úspěch ve svém životě... Pouze ne každý. Tak jako ne každý má vlohy k vysoké abstraktní matematice, zvládání 20 různých jazyků s přehledem, k vrcholovému sportu, komponování hudby, ke psaní, skvostným výsledkům v zahradničení, projektování ohromných staveb, brilantnímu zvládání skalpelu, tak ne každý má vlohy k tomu, aby mohl praktikovat magii.

Tvrzení, dělal jsem magii, ale vzalo mi to to a ono, dosahoval jsem krátkodobých úspěchů..., ale zjišťuji, že magie nefunguje,  je stejně komické, jako kdyby student zručný v pitvání žížal v podmínkách školní laboratoře o sobě prohlašoval, že provozoval chirurgii, ale stalo se něco a on již do budoucna dráhu lékaře, natož chirurga, zavrhl.

Každý obor vyžaduje svoje. Magie vyžaduje trpělivost a dennodenní práci na sobě. Není podstatné, koho člověk zná, kde byl, po čem touží. Pokud člověk k magii má vlohy, jeho chyby nebudou strašákem a důvodem ke strachu, ale lekci, z níž si vezme poučení a podobnou kravinu spáchá příště v nízké  intenzitě, až jednou tento druh hloupostí páchat přestane. Protože jedním ze znaků úspěšného provozování magie je konec s praktikami vedoucími k uzavřenému kruhu. On každý problém problém v sobě obsahuje řešení a adept praktikující magii si to řešení sám postupně objeví.

Mnoho laiků, kteří jaksi se dál nepohnuli si myslí, že nějaký kurzík, stupeň zasvěcení do něčeho znamená, že již jsou mágové. Omyl. Tyto věci, pokud je absolvuje člověk s vlohy k magii (pozor, v jeho sbírce nebudou osvědčení a potvrzení v množství hodném na tapetování zdi), otevře mu to pouze další dveře k věcem, které dál si bude pozorovat, praktikovat a posune jej to někam dál. 
Oni nechápou, že v tomto není ukončena práce nikdy, člověk dostává se dál a dál. Často běžné věci se samovolně udějí, samy jedna do druhé zapadnou, protože kolem vyrovnaného člověka je energie vyrovnání, která způsobuje, že hodně věci krásně vyřeší se samo. Nabíhají okamžiky, kdy má člověk pocit, jakoby se šťastné náhody rozhodly lemovat jeho život. Ne proto, aby jej nalákali, jakože něco na krátko jde, tak nás potřebuj. Ale proto, aby se vyřešené stalo součásti života.

Zní to jako pohádka? Pro lidi, co uvízli v uzavřeném kruhu maje pocit, jak krutou hru entity, magie, duchové či universum s nimi hraje, ano. Touto fází, kdy se ne a ne zadařit, podělá se kde co a úspěch je pouze krátkodobý... prošli jsme si všichni. Jen někdo pochopil, která bije, a uměl se zařídit. Takový člověk přesně ví, co popisuji a sází se, že chudák magií odvržený, toto nepochopí nikdy, neb nikdy ani magii pořádně nedělal, navzdory diplomům a certifikátům, navzdory vyzkoušeným rituálům, navzdory všemu, co uměl proměnit pouze v sebelítost. Protože, když člověk dělá magii pořádně, výsledky dlouhodobé se dostaví. Jako v každém jiném oboru.

Mnoho lidi koná jakože magii, jenomže pouze manipulují své okolí. Jiní zase nabubřele hrají si na to, jak na tomto poli nezískávají slávu. Jsou i takoví, kteří neumí jednat jinak, nežli hloupě. Z pohledu magie ani jeden z těchto přístupů není profesionální. Nakonec ale podobné typy, kteří hodně křičí, upoutávají na sebe pozornost, lze najít v každém oboru. Nejde jím o nic jiného, než o vlastní prospěch a absolutně ignorují vlastní neznalost profese, jen proto, že se najde dost chudáků, kteří jím uvěří.  Protože tady platí, že všeho jen do času... Jistě, takoví jedinci neumí jinak, nežli pomluvit obor, v němž neuspěli, jinak by si museli umět přiznat, že oni sami na daný obor jednoduše nemají. Ostatně toto jenom dokazuje podobnost magie s jinými druhy lidské činnosti. Stává se oborem sundaným z hvězd a dosazeným do prachu Země.... tak přirozeným a tolik lidským... jako vše ostatní, co lidé s vlohy poctivě udělají a nešidí na čase, nehledají zkratky... 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní