Přeskočit na hlavní obsah

Magie bez drog je normální


Nemám v úmyslu nikomu kázat, ani cokoli rozmlouvat. Protože pokud někdo v magii drogy používá, je jedno, jak často sem-tam, je to jeho vlastní rozhodnutí s následky, které si on sám bude vypořádavat. Závislost vznikla, když člověk zkusí a vrací se. Proto adiktologové berou slovní obrat "mám to pod kontrolou" jako klišé.  

Chci říci pouze, že praktikovat magii bez jakýchkoli drog je úplně normální. Říkám to proto, že z některých diskusí o magii může nejeden nabýt dojmu, že bez drog pořádně se sjet nelze magii praktikovat. Naopak, znám hodně lidí, kteří nejedou v omamných ani psychotropných látkách, a přesto skrze magii zažívají zázrak. Zejména ti, co s magií začínají, potřebují vědět, že magie se úplně běžně praktikuje bez drog.  
  
Není potřeba v magii používat různé halucinogeny. Jestliže se naučíte vidět, je to otázkou postupné praxe. Ani se naučit nemít věci pod absolutní kontrolou. Jde pouze o to nalézat správnou míru chození mezi vědomím a nevědomím a zvědomováním. 

Halucinace po užití různých drog, změnu ve vidění, podivné stavy mívají i lidé, kteří drogy užívají a magii nepraktikují. Takže magické vidění droga nenahazuje ani nerozšiřuje. Nakonec ono postačí i přebrat alkoholu a ihned lze vidět mnohost věcí. 

Lidé si často pletou zvídavost se zvědavostí. Ta první je vítaná, před tou druhou se brány zavírají. Kdo nepozná rozdíl, mnoho toho v magii nesvede.   

Lze praktikovat některé severské rituály, kde hraje roli medovina, bez alkoholu? Pochopitelně, že lze. Pokud jde o alkohol, dají se použit dealkoholizované verze nápoje, obyčejná voda nebo cokoli, co má svátečný nádech pro jednotlivce. Samotný alkohol lze používat v různých koncentracích a dávkách. Osobně jsem v tomto směru minimalista, neb alkohol je látka, které právě onen spirit umí otevřít u velmi malého množství. Jistě, lze být i abstinentem, ať již z přesvědčení nebo nutnosti, aniž by to jakkoli nevhodně poznamenalo kvalitu magického rituálu a prožitku z něj. O tom rozhodují jiné věci nežli alkohol.  

Být čistý a praktikovat magii je normální. Je naprosto normální nezkoušet vliv drog a různých psychoprášků sehnaných pod rukou na vlastní psychiku. 

Magie bez drog má výsledky. Jedná se o tu oblast lidské činnosti, která funguje podle síly naší psychiky. Podle dostupných vědeckých poznatků naopak drogy psychiku narušují, i občasné užívání pouze LSH bez lékařského dozoru může vést k nástupu schizofrenie. Nebo se člověk stane "jen" tak podivně paranoidním. Ale tyto věci se hodně těžko zobecňují, protože lidský mozek je snáší hodně individuálně. V tomto směru neexistuje nic jako "neškodné" houbičky, ty mohou být v tomto směru ještě horší. 

Magie nemá být útěkem od reality a vůbec nemá být ani cestou, kterak si odpálit mozek. Pokud se nám otvírají jiné roviny, potřebujeme je provázat s vlastním životem, zakomponovat do běžného fungování, což je s různými omamnými a psychotropními látkami poněkud nemožné.       


         

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní