Přeskočit na hlavní obsah

Instantní použití magie

 

Nemá cenu se pohoršovat, setkáváme se s ním pořád, neb lidé mají tendence přijít ke všemu v systému "panebože dej lehko". Je to klasika, máme bebí a použijeme magii, protože v lidových kulturách se tak dělo. Poněkud zapomínáme na to, že v lidových kulturách se jednalo o součást kultury, tedy o něco, s čím ti lidé žili, vnímali něco a dávali si pozor, aby proti tomu něčemu nešli. A také neměli po ruce onu zapeklitou otázku "zda to bude fungovat". 

Článek určitě nehodlám hromadně šířit mezi nečary, postrádá to smyslu a navíc, čím bychom se my bavili? Navíc se jedná o vhodné dárce energie pro symboly a systémy, s nimiž rádi pracujeme. Není nad nabití egregoru energií nevědoucích.  Ovšem pozor, musí doopravdy chtít! Proto, když někdo začne podobné věci páchat, žádné takové "jupííí, runy dostanou energii debila navíc", je potřeba jím to patřičně rozmlouvat a odrazovat, dokonce i poté, co to již spáchali.  

Není potřeba se trápit následky takové akce na život nečara. Jednak nečarové mají ve zvyku poměrně často dělat něco, čím si nějakým způsobem škodí, jedná se o přirozenou vlastnost. A potom, i kdyby jím následkem instantního použití magie, (pokud by si nějakým zázrakem toho byli vědomi a i kdyby, pokud by si to uměli přiznat), zdechlo nevím co, ani je nenapadne dávat si tyto věci do souvislostí. Jsou zvyklí, že se jím takové věci dějí, berou je úplně normálně. Dojímají se nad výroky typu "za všechno krásné se platí utrpením", "neštěstí nechodí po horách ale po lidech", "nikdy jsem neměl štěstí v lásce", "každý mně jen zklamal" a vůbec je ani nenapadne, že věci by mohli být jinak, jen si za nimi jít. Hodně lidí to zvládlo i bez magie, pouze spoléhají sami na sebe a umí se s tím, co přijde, vypořádat.  

Kérky

Typickým projevem jsou otázky typu, chci novou kérku, takže nevadí, že tomu nerozumím, nahodím si něco, co vypadá dostatečně tajemně a cool. Cool mnohdy závisí na tom, co právě jede na Netflixu. Jelikož jedu Khem a Sever, nepamatuji dobu, kdy někdo něčím podobným neprudil, vždy je něco z toho nějak cool. Za sebe říkám, je to tělo toho člověka, práce tatéra, takže pokud se jím povede něco trefit,  bývá to u obou zábavné. Tedy zábavné pro Univerzum a pozorovatele.  

Nevhodné použití symbolu

Minule jsem viděla Vegvísir na nějaké esoterické reklamě již ani nevím jakého esojájinka. Prý esokvaška ukáže tu správnou cestu. Což je pro vyživení egregoru naprosto ideální. Kdo před pár léty věděl u nás něco o Vegvísiru? Díky osvětě runových skupin na Facebooku, které rozhodně nejsou ve stylu "vím, nepovím", již i u nás lidé vědí. Vzhledem k tomu, jak je Sever pořád cool (což neumenšily ani oslavy 200 let české egyptologie a ani nové album Nemueru), takže na různých aliexpresech jsou imitace různých severských znaků, by si informace nějakou cestu našly. Takto zase více lidí pozná, že přesně tyto reklamy jsou šmejd. A jestli tomu ostatní uvěří? Nu, tak jejich energie také posílí egregor symboliky toho, co mám tolik ráda. Nevadí. 

Kurzíky 

Kurzíky jsou úžasným lapačem energie nejenom pro tvůrce, ale zejména pro jeho absolventy. Mnohé kurzíky v rámci esoterické oblasti povrchně pracují s věcmi, které si jejich tvůrce nějak nacítí, ale ve věci ani neměl pořádnou literaturu v ruce, natož vlastní zkušenost. Jenomže ty lidi to baví. Proč by neměli dělat něco, co je baví? Je tolik možností, jak se seberealizovat. Jde například odinstalovat prokletí, protože dobrá reklama ihned nahodí běžnému klientovi, moment, nejsem já vlastně prokletý? Naučit se novým dovednostem a technikám, náhodou, některé mohou být i v životě užitečné. Podpoří se tím egregor a není vyloučeno, že pár věcí zde může být pro absolventa i jinak užitečné. 

Váhaví střelci

Toto téma již rozvedu, protože se takový přístup může vyskytnout i mezi mými čtenáři. 

Váhaví střelci balancující na pokraji magie a normálního života, kteří neporozuměli tomu, že magie opravdu není koníček. (Mé drobné vysvětlení magie není koníček). Možná mají léta načteno, ale nemají odvahu anebo jím chybí něco jiného z talentu. Střídavě balancují mezi obdivem a pochybnostmi. Možná někde v dáli svého podvědomí tuší, že by přišli o hodně ze svého pohodlí, najednou by mohli vidět některé věci ve svém životě jako plytké, anebo jen nemají na to, aby vytrvali. Jiní jsou zase zmítaní pochybnostmi a neumí se pořádně k ničemu odhodlat. Je to hra, jakože na magii. 

Tady je na místě seriózně si říci, že je baví číst si věci o magii, proč ne? Ale praktikování není to, co by chtěli. Je to stejné, jako když někoho baví studovat jazyky, které v praxi nepoužije, protože nechce, anebo historii, copak musí být každý hned profihistorik? Je možno mít zájem o magii a brát věci tak, ano, toto více lidí popisuje, že to v magii je možné. Brát ji jako součást kultury a historie. Pouze chce ten zájem ponechat mimo osobní angažovanost a energické ztráty ubydou. 

Příležitostná magie

Jedná se o velmi nevhodnou formu mrháním vlastního času a skvělou příležitost pro Madame Magie, aby to takovému jednotlivci natřela. Energie sama o sobě umí divy.

Tito dárcové začínající něco z magie praktikovat ve stylu "občas se tedy něco udělá", ale nemá to ani řád ani pravidelnost. Problémem je absence píle, trpělivosti a každodenní práce. Na straně druhé je to skvostná podpora magického systému, o který se aktuálně zajímají, takže nikomu nenadávám. Za mě jen tak dále! 

Viditelný problém nastává, když takové mrcání se od ničeho k ničemu trvá nějakou dobu. Také tím klesá šance, že se někdy vůbec k pořádnému praktikování magie dostanou. Situace se dosti vyhrotí, když takový člověk má problém a najednou si vzpomene, že chce pomoci a spoléhá na magii. Je ochoten použít jakýkoli systém, kde nalezne přesvědčivý "důkaz", že funguje. Problém je v tom, že jakýkoli systém dobře funguje teprve, až jej lidé praktikují a umí si do konkrétní magické operace vložit svojí vlastní invenci v souladu s tímto systémem. Výsledek je vidět hned. Ovšem ne u těchto lidí, kde to vypadá jako "dva oka upletla a tři odpárala".  Nelze očekávat pomoc od něčeho, čemu se lidé nevěnují. 

Osobně proti příležitostným mágům ničeho nemám. Píši o nich nejvíce jenom, proto, že mezi nimi jsou lidí mající plno otázek, na které asi nikdy nenaleznou uspokojivou odpověď, protože nejsou ochotni pravidelně praktikovat. Anebo je další skupina, která by odpraktikovala, ale zároveň by si odpraktikované věci rozbila svými pochybnostmi. Magie představuje poměrně náročnou disciplínu, která funguje, pouze když se dělá pořádně. 

Závěr

Nemyslím si, že by kohokoli mělo instantní používaní magie znepokojovat, pokud tak sám nečiní. Jakoukoli činnost lze provozovat v rozpětí od stádia leporelo až po obsáhlou vědeckou publikaci. Používám toto podobenství, protože většina praktikujících v magii jsou zároveň i vášnivými čtenáři. Tady je potřeba si uvědomit, že čtení si o magii, povídání si o magii a její praktikování jsou naprosto rozdílné disciplíny. Stejně tak je rozdíl, když máte snahu si před praktikováním vše hodně, snad i 50 x ověřovat. Jsou jedinci, kteří jakmile lapnou hůlku do ruky, již neváhají a jedou přesně. 

U magie vtip spočívá v tom, najít pro sebe vyhovující směr i přístup a také různé techniky. Protože potom snadněji nalezneme přístup ke svému SAS a budeme umět fungovat v souladu s Univerzem. A tak se stane, že na ony průpovídky plné patosu použité v úvodu tohoto článku budete dlouze vzpomínat a vybavovat si, jaké to kdysi bylo. Ona vnitřní spokojenost a objektivní nastavení si podmínek kolem sebe jsou těžce měřitelné.    

  

              


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní