Přeskočit na hlavní obsah

Transformace a práce s tělem

 

Uvykli jsme tomu, že se zabýváme v magii především otázkami spirituality, duchovna, mentálních operací, provádění operací na hmotě, a že tělo ve smyslu fyzické schránky řeší nějaké ty jógy, pokud je tedy člověk i cvičí. Jinak většina adeptů nabývá přesvědčení, že podstatná je pouze ona duchovní stránka věci. Není. Respektive, my to takto rozhodně nemáme.

Jednak fyzické tělo je jedním z projevů osobnosti, s níž máme v magii pracovat a působit skrze něj na tuto hmotnou sféru. Podívat se na sebe do zrcadla a mít velký problém ustát pohled na svůj vlastní odraz, je pro adepta magie, natož zkušeného mága naprosto nepřijatelné.  Nelze si říci, toto ke mně nepatří, ani se soustředit pouze na krásnou duši. Ovšem to neznamená lhát si do kapsy v duchu: Reálně je má estetická kvalita pochybná, ale budu si hrát na „miss/mister krásná duše“. Jak má potom taková pomotaná osobnost dospět k výsledkům typu zázrak?

To, že se lekneme, ještě není v kolizi se sebeláskou. Naopak. Skutečná sebeláska vede ke zlepšení, nikoli k prohlubování zdravotních rizik, zchátralého vzhledu, či sveřepé udržování nemoci, např. rozmachu tukových buněk. Sebeláska v kombinaci s magií vede k regeneraci, uzdravování a nahození procesů, jimž živé hmotné tělo nesporně disponuje, procesů vedoucích ke zvýšení zdravého vzhledu a atraktivity. A základem je realistický pohled na sebe.

Jestliže máme na hmotě působit skrze síly magie, potřebujeme hmotu ovládat. A jedním ze znaků, že na to máte, je právě to, nakolik máte propojeno fyzické tělo s tělem jemnohmotným (či těly, pokud více tyto věci vrstvíte). Propojení znamená minimalizace odlišností. Jestli si někdo plete jemnohmotné tělo s projevem v animální formě či formě nemající odraz na hmotě, měl by se vrátit k základům magie a uvědomit si základní věci. Ona minimalizace odlišností je právě nikdy nekončícím procesem. Přesto při zdárném průběhu transformace nelze čím dál větší podobnost ignorovat. Mít odraz duše v očích mnohé usnadní a urychlí. Bloky padají jeden za druhým.

Transformační proces přirozeně působí tak, že tělo energické propojuje s tělem hmotným. Tím se dostáváme mnohem blíže k tomu, jací jsme tam ve vrstvách jiných. Jenomže pro propojení nepostačuje meditace, nýbrž stimulace energie vytažené z fyzické aktivity a práce s kondicí. Takže jsme v režimu, kdy máme na vlastní kůži, a zde to máme každý trochu jinak zkombinováno, odzkoušeny věci jako posilování se zátěží, posilování s vlastní váhou, různé silové tréninky, používání různých pomůcek podle chuti, bojové sporty, tanec, kondiční balet, rychlá chůze. V astrálu jsme všichni krásní, vypadáme mladě, umíme se velmi rychle pohybovat. A co zde?

Bojová umění představují něco jako předěl mezi práci s tělem a energickým tělem. Záleží, jak do toho pytle bušíme. Velmi efektivní se pro práci s energickým tělem a zároveň pro propojování jeho energií s hmotou se jeví jóga, wyda a runy. Runami myslím runy a stadhy. Pro všechny tyto směry lze nalézt dostatek vhodné literatury. Každému nesedí úplně všechno, chce to nastavit si praxi citem, což by pro člověka od magie neměl být problém.

V procesu transformace lze maximálně využít benefitů fyzického pohybu pro psychiku a z něčeho, do čeho se zpočátku přemlouváme, později vytváříme návyk, lze vytvořit vášeň, jestliže nejsme idioty vůči sobě a nevymyslíme si aktivitu, kterou nám tělo z různých důvodů (např. pud sebezáchovy) bojkotuje.

Jinak výsledkem této vazby je lepší koordinace, poklidné zvládaní i neuvěřitelně stresových situací, skvělý pocit z překonávání hranic, lepší vitalita, fyzická kondice, zdraví. Fyzično a psychika jsou propojené. Stav jedné části se odráží i na části druhé.

Taková práce má i příjemné vedlejší účinky, kdy obecně řečeno, si užíváme kvalitu okamžiku. Dochází ke zkvalitnění partnerského života, mnohdy posunem svých vlastních nároků. Jistě, zkvalitní se i pracovní vztahy, vůbec hodně podivně rozpohybovaných záležitostí, se ustálí. Smysl pro timemanagering. Na vedlejších účincích se shodneme, ač máme různý mix práce s tělem i energiemi.

Stav propojení fyzického a energického těla poznáme na procesech sebeléčby. Poslední desetiletí jsou lidé postiženi různými civilizačními nemocemi.  Každá doba má i svá negativa. Runová magie zde má zdá se, zajímavé výsledky. Stejně tak i kombinace čínské a tradiční indické medicíny, regulace a složení stravy (myšleno zejména na kvalitu, nutno říci, že nejde o dietu, ale osobní potřeby a preference). Někteří umíme i porozumět tomu, v čem je jádro jistého zdravotního problému, někdy dokonce i u jiných lidí. 

Jestliže má tělo pro nás pracovat, potřebujeme jej udržovat, ozdravit a také k tomu, aby bylo ochotno spolupracovat, i motivovat. Dá se to řešit různými meditacemi, restorativní jógou, a některé estetické kvality podporuje i aplikace run kombinovaných se severskými živly. Užívání si příjemných věcí jako vůněmi, květin, dekorativního umění, módy, francouzské kosmetiky, používání bylinek, někdy i hub. Jistěže návštěvy různých zajímavých míst v přírodě ve správném čase také nemalou mírou přispívají k budování kvalitní vazby mezi jednotlivými složkami osobnosti.

 

 

„Myšlenka, vůle a duše rovná se splnění všeho. Spoj je dohromady a žádné „nejde“ nebude, vše se může stát skutečností.“

Alastar

„O magii toho můžeme namluvit hodně. Ale skutečnou její ukázkou jsme my samotní v naší fyzické schránce.“

Archein

„Rozhodovat se pocitově. První rozhodnutí, které vyvstane v hlavě, bývá zpravidla to nejvhodnější“

Daniel Gaut

„Vše, co není pravdivé, bude zničeno. Vše, co není skutečné, bude zničeno. Neulpívej na věcech a stavech, pracuj!“

F. A.

„Genetika je jen výmluva pro ty, kteří nemají dost představivosti na to, aby odbourali její vliv.“  

Kaithre


The Lodge of magical transformation 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá