Přeskočit na hlavní obsah

Válka jaksi mění pohled na vše aneb For Ukraina

 


Jsou časy, kdy si můžeme hrát, polemizovat, programovat různá paradigmata, a jsou časy, kdy je potřeba naopak držet pevnou linii a semknout se.  Právě nastaly ty druhé časy. Něco jako přistání Nového Aeonu, zajímavé časy (z jedné čínské kletby), časy, kdy se něco děje. Není čas se přít, je čas si uvědomit některé věci.

Teď již není mainstream a něco vedlejšího, pokud jde o Invazi na Ukrajině. To je totiž milí čtenáři válka. Obluda schopná pohltit každého. Rozpoutal ji jeden šílený stařík mající manýry despotu a bordel v hlavě. 

Doposud jsme připustili, aby se zde vytvořila dezinformační kolona, která se nás snaží postavit do latě ve stylu: propadla jsi propagandě, nejsi neutrální. Protože v pozici borců ze vzdálenějšího, ale žel od Česka ne až tolik dalekého Východu,  být neutrální znamená, přihlížejte k naším agresím a šiřte do světa, jak spravedlivý konflikt jsme právě rozpoutali.

Věta: "Svět není bezpečné místo." najednou nabývá velmi konkrétních rozměrů. Žel filosofické postuláty nám neposkytnou útočiště, leda bychom se propadali do světa iluzí. Je potřeba se zachovat jako charakter, anebo naopak prokázat alibismus, protože věřím, že mezi soudnými lidmi, nemá podpora jakékoli války co dělat. 

První dny se nám snažili namluvit různí proruští fandové, že Ukrajina si za válku může sama. Málem to vypadalo, jako kdyby  sjezd ukrajinských čáryfuků na své území teleportoval plně vyzbrojenou ruskou armádu, jen aby milióny lidí z celého světa mohli ke svým profilům na sociálních sítích přikládat ukrajinské vlaječky a vyjadřovat jím účast. 

Fascinuje mně, kolik lidé z esoterické komunity podlehlo ruskému lákání, jak všichni Rusku ubližují, a jak jsou proti němu. Pravda je taková, že když Polsko a Pobaltské státy v roce 2014 začali plašit, že Rus chce invazi dál, nikdo jím to v Evropě nevěřil. Naopak, Evropa dala Rusku velkou příležitost účastnit se na onom hospodářském dění v rámci globalizace. A vyšlo z toho jako vždy poučení, nevěř Rusku. 

Pravdou také je, že tyto časy docela cupují charaktery, respektive strhávají masky a myslím, že je i pár lidí, kteří si teprve teď začínají mnohé uvědomovat. Dějí se věci, kdy vědomí nemusí tak docela stíhat. Musí to být také pro mnohé velký šok. Věřit někomu a vidět, čeho je schopen. Žel ty rozstřílené budovy nejsou modernistické prvyk pro osvěžení moderní architektury.

Nelze nedržet pěsti hrdinům, kteří odolávají ohromné přesile. V tomto směru můžeme každý něco udělat, když hodíme myšlenku typu, že to ustojí. Ono tento akt invaze ohrožuje i naší republiku, nejenom Polsko a Pobaltí. Takové myšlenky jsou naprosto v souladu s řádem maat a mají tendence povzbudit. Lidé z celého světa vyjadřuji podporu zemi, která se stala terčem agrese. 

Možná se Vám někdo bude snažit namluvit, že Vaše myšlenky či akty nemají váhu. Protože podvědomě cítí, že by to mohl být problém. Když příliš mnoho lidí vysílá své myšlenky jedním směrem, něco se děje. A navíc se tím krásně cupuje pocit bezmoci, který nás může zasáhnout při pohledech na záběry ze zničené Ukrajiny.  

Mi osobně je jedno, jak smýšlí kdejaký alibista odmítající si připustit, že charakter je deviza, kterou on nemá a bohové ví, zda někdy mít bude. Jednou žijeme v této zemi, využíváme výhody jejího systému, takže pokud jsme okultisté a ne zbabělci, měli bychom se za ni postavit v tom, v čem frajeříme na sociálních sítích, že jsme dobří, v magii. V těchto časech totiž, se uplatní jedna velice nekompromisní zásada, a to zásada loajality. Nebudu nikoho hodnotit, ani cupovat. Myslím, že následná magická stopka, když to někdo nedá, je dostatečným následkem za zbabělost.... protože někdy si tu energii něco vezme samo .... komu není rady, tomu není holt pomoci.

Závěrem přeji hodně dobrého všem, kteří jste stateční, ať již tiše nebo něco hlasitě děláte. Ať již podnikáte cokoli, protože Vám není jedno, co se děje tam někde za humny Slovenska. 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá