Přeskočit na hlavní obsah

Okultní komunita a aktuální politické vměšování

 


Zatímco nečarově mají celosvětově jasno, jak to je s Ukrajinou, padají i názory překvapivě jiné, než všichni očekávali, tak v okultní komunitě jsou jisté tendence býti zdrženlivějším a pokušet se nějak si svůj pohled s odstupem prezentovat či neprezentovat. 

Zkušený okultista si nebude dávat takové ty rámečky s vlajkou a pod. Protože má své vlastní záměry a rozhodně netouží, aby se toto křížilo s politkou. Nakonec by to jen značilo podlehnutí nějaké vlně, což od jisté fáze prostě neděláme. Možná někoho napadne, a co když někdo dělá politickou magii. Tady z hrušky dole. Dělat politickou magii je nesmírně náročné... Prakticky neznám nikoho na tomto poli úspěšného (tím netvrdím, že někdo, o jehož existenci netuším, naopak úspěchy míti nemůže). 

I okultisté mají názor, obvykle stabilní, ať již takový nebo makový a jistou snahu tento názor vnímat jako co nejvíce nezaujatý. Jenomže Světlo Tiphereth nepozná každý a i když ano, jeho dopad na hmotu je poněkud rozvrstvený a slabší. Vidět všechny nuance naprosto geniálně jasně znemožňuje egregor pro politiku tolik příznačný... matení. Soudný okultista si toto připustí, jinak již podlehl profánnímu vlivu. 

Bude po invazi v těchto kruzích stejně otevřená debata, anebo nás rozdělí to, na jakou stranu se přikláníme? Sama jsem zvědavá. Protože v novodobé pomileniánské historii je toto událost, která jaksi prověřuje charakter. 

V tom, zda si budeme stát za svým.

V tom, zda budeme umět žít v okultní sféře s tím, že ten sympoš nebo hastroš od vedle to vidí jinak nebo naopak překvapivě stejně.

V tom, zda nás významné okolností donutí za každou cenu nedržet se kraviny, kterou jsme si vymysleli.     

A nakonec v tom, kolik energie jsme ochotni vrazit do toho, co si nabádáme a budeme se držet politiky.... o to méně se ji dostane nám. 

Jet magii na politiku, byť na vítěznou strany (co to přesně v politice je, těžko říci), naplno.... vede k devastaci vlastních záměrů a jakékoli propojení s kolektivem povede k trapné průměrnosti. 

Nečarové to v tomto směru mají jednodušší. 

Charakter je velkou devizou v magii vůbec a projeví se hodně v tom, jak reagujeme na politické struktury. 

Nikdy jsem nebyla proruská, ač lidé mající takové ty neoliberální hyperkorektní manýry možná mající problém s uvědoměním si základních biologických konstant, si to myslí. Je to jen jejich ideologií zaslepená doměnka. 

Naopak, nevěřím Rusku. Nakonec, kdo by chěl vypadat stejně idiotsky jako sluníčkářsky alibista Macron? 

Jen říkám, že nebýt neoliberálních keců o jakože rovnosti, která naprosto neexistuje a nemůže, neb každý se rodíme s jinými schopnostmi a něco jiného se naučíme, nemá Západ autoritu rozdrcenou na padrť. Asi těžko budu vysvětlovat automechanikovi, že podceňuje mojí ženskou sílu, když mi vykládá, jak nakládat s tím strojem na 4 kolech, když prostě jeho práci neumím. Do této fáze jsme se dostali s hyperkorektností. Co teď, půjdeme na náměsti mávat ukrajinskou vlaječkou? A u toho můžeme nahodit i práva nějaké menšiny, ať ještě něco rozdrolíme více a působíme jako banda totálních měkkýšů?     

To, že invazi Ruska na Ukrajinu považuji za akt násilí a něco, co lze jednoznačně označit za zlo (zase není potřeba intelektuálně dlousáhle dumat nad tím, zda zlo existuje), ještě neznamená, že budu podporovat měkkýše v jejich hyperkorektní rozežranosti. 

Putina jednoznačně považuji za magora (psychopata) již několik let. Média to říkají myslím poslední 2 dny. A zajímavé bude, až přes masochistický komplex, tolik to rozšířený egregor v Rusku, se přežene trochu něco jiného.  

Vidět takovou tu základní podstatu znamená nenechat se rozptýlit podsouvanými detaily, přílišným spekulováním. Jsme okultisté, měli bychom vědět, jak funguje zákon rovnováhy, zákon příčiny a následku. Komu to nedošlo, tak mu jeho systém tak trochu někde pokulhává. Znalost těchto dvou zákonitostí v praxi jednoduše odpoví na jakoukoli zapeklitou politickou otázku, ať již je zamlžená sebevíce.  

Mám dokonce i osobní predikci věcí dalších, měla jsem pár naplněných predikcí jiných podobných, ale z pohledu našeho prostředí, žádná doposud nebyla natolik podstatná, takže svým způsobem je to poprvé. A protože nehodlám začínat s politickou magií, svěřila jsem se se svojí predikci pouze těm nejbližším kolegům v magii, jejichž výsledků, jakož i charakteru si nesmírně vážím.   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá