Přeskočit na hlavní obsah

Příběh, který se nikdy neodehrál IV (na Keter)

Od setkání s Borisem uplynuly asi dva týdny. Setera připravovala Ronalda na velkou cestu do Klifotu, neb netroufala si odejít na Keter, aniž by jej vzala sebou v obavě o jeho bezpečí. Tam hodně daleko by docela ztratila přehled o tom, co se s ním děje. Jednalo se o docela neobvyklý podnik vzhledem k dosavadní poměrně krátké magické praxi Ronalda. Nepočítala s tím, že by snad něco mohl i vnímat, podstatné bylo, aby byl po ruce a ona měla kdykoli jasno, co se  s ním děje. Přesněji řečeno, měl hrát roli spíše zavazadla, nežli aktivního mága. Ronald nemaje tušení o své pravé roli piloval sefiroty a stezky na klifotickém stromu. Kde jinde by se bytost typu Vlada Tepese také mohla nacházet. 

Popravdě si Ronald neuměl bez sirgy svůj život již představit. Stala se součástí jeho existence. Jakoby ona dávna potřeba ji ublížit se změnila v něco naprosto odlišného, v něco stejně znepokojujícího, jen více strávitelnějšího. Byl rád, že jej bere sebou, ovšem muselo se tím vyřešit několik technických záležitostí, jako třeba jeho neplánované uvolnění z laboratoře na týden. 

Vedoucí laboratoře nadšená nebyla. Probodávala Ronalda ustaraným pohledem a vysvětlovala, že jej bude nezbytně potřebovat u rozjetého projektu, ten by snad v důsledku jeho týdenní nepřítomnosti zkolaboval. Ještě ani nestihl pomyslet, jak neúspěch objasní sirze, když se ozvalo zaklepání na dveře. Vedoucí řekla dále a ve dveřích se objevila plně zhmotněná Setera oblečená do rozevlátých rudých šatů, v nichž vypadala nesmírně roztomile. Připlula k Ronaldovi, políbila jej na tváře a obrátila se k vedoucí s tím, že je snoubenkou tady pána a překvapila jej týdenním pobytem v Paříži. Nahodila velmi prosebný pohled a štěbetala o tom, kterak musí zachránit svůj vztah, protože udělala faux pas, šeptem dodala, že se mělo jednat o jiného gentlemana, byl to životní omyl a ona by nerada přišla o svojí životní lásku. Ronaldovi se mírně zatočila hlava, ale to již s poněkud přívětivěji naladělnou vedoucí řešily, ktará místa musí v Paříži navštívit. Následně vytáhla flakón s parfémem od Diora a trvala na tom, že si jej vedoucí musí ponechat, neb k její ušlechtilé osobnosti se přesně tento hodí. A tak Ronald poznal jinou stránku Setery neřešící vše pouze některým ze svých mečů či nožů,  za což byl v danou chvíli nesmírně vděčný, a také vlídnou tvář své nadřízené, která neuměla ze Setery spustit pohled. 

Nadšení jej večer, když ji poděkoval, opustilo. Neb odpovědí mu bylo: "Věděla jsem, že nemáš dostatek magické síly k tomu, abys získal na svojí stranu obyčejného člověka, ani dostatek šarmu. A navíc jsme tvým zasnoubením elegantně vyřešili tvé sklony běhat za modelkami a způsobovat problémy v místní kolonii upírů." 

Následně mu docela logicky objasnila, že jelikož on je člověk a ona entita, tak se zasnoubení vztahuje pouze na něj. Entity podobné hlouposti nepáchají, ale na lidi to působí docela příjemně. Měla odpovědi i na otázky typu, co je jeho snoubenka zač. Jednoduše pracuje jako fotograf v modelingové agentuře, mezi upírkami se další entita ztratí, a také to objasní její téměř permanentní nepřítomnost pro lidi. Ne, není každá modelka upírka, ale Ronald se svým neomylným talentem na průšvihy by ani nic jiného nepokoušel. A vůbec, mohou být oba rádi, že to bude stát pouze cestu na Keter a ne pár litrů lidské krve, konkrétně jeho krve. 

V pokoji se nacházela ohromná truhlice s magickými nástroji, které s nemalým sebezapřením dodali členové Borisova klanu. Byla tam křída, velké stříbrné stojany na svíce, velká černá a bíla svíce, křesadlo, kadidlo a posvátna náplň do něho, svěcená voda posbíraná se sedmi svatých pramenů, stříbrný pentakl, stříbrný meč a velká obsidiánová hůl. Setera usoudila, že pro člověka, který by měl podobnou cestu absolvovat, bude vhodné naučit se s těmito nástroji pracovat. Co ovšem Ronald doposud nevěděl, byla skutečnost, že tyto nástroje bude mít na sobě, ač sám bude ležet v otevřené truhle, vedle níž budou hořet obě svíce. V tak závažné operaci neočekávala ani jeho aktivní roli. Navíc stříbro a svěcená voda jeho hmotnou schránku spolehlivě ochrání před touhou jistých bytostí po lidské krvi.

Poté, co se Setera, Hati  a Boris shodli na správné astrologické konstelaci, byl stanoven pevný den pro operaci. Místem operace byl jeden z menších kostelů v Paříži, kde měl spolehlivé lidi kult Hatiho a jistá satanistická odnož zvyklá na ceremoniální magii. 

Na místo byli přepraveni soukromým letadlem člena jedné korporace a zároveň aktivního člena Hatiho kultu a ne příliš nápadnou limuzínou. Protože vše bylo důkladně naplanováno, Ronald i truhlice byly bez potíží dopraveni na místo. Kupodivu se Ronald vyhnul svým obvyklým sklonům k problémům.  Setera se zhmotnila až přímo před kostelem. 

V boční modlitebně se nacházela černá rakev vystlaná černým hedvábím Ronaldových rozměrů a kolem ní členové Hatiho kultu vyskládali stojany, na které dali obě svíce. Ronald pohlížel na rakev poněkud nedůvěřivě.

"Hm, jaký je plán?" dotázal se, "v té rakvi se nám zhmotní Vlad a my jej převezeme domů?"

Setera obrátila oči vzhůru a Hati se tedy ujal vysvětlování: "Podívej Ronalde, sirga se potřebuje dostat na Keteru a potřebuje, aby tvá nehmotná část byla vedle ní. Toho docílíme podáním speciálních látek. Aby tvé hmotné tělo bylo v bezpečí, bude ležet v této rakvi, obložené stříbrem. Budou je střežit členové mého kultu a satanisté. Také jej budou pravidelně kropit svěcenou vodou. To spolehlivě zadrží jakýkoli útok vampýra."

Ronald se štípnul, musel, neb měl pocit jakoby se jeho nejhorší noční můra začala zhmotňovat. Nejenomže byl zasnoubený s něčím, čeho se ani nemůže dotknout, ještě navíc mu zajistili rakev. Neobvyklost situace mu naháněla hrůzu. Popravdě spíše v Paříži očekával něco jako techniky sexuální magie a vzhledem k povaze sirgy byl připraven na cokoli, jenomže toto bylo něco úplně jiného.

"Setero, proč jsi jej nechávala žít v tom bludu o sexu?" dotázal se Hati. 

Odpovědí mu bylo zatváření se a mentální hlas poměrně vesele dodal: "Jak jinak bych jej tady dostala?"  

Ronald byl připraven vznášet spoustu námitek. Nežli vůbec otevřel ústa, Setera k němu pomalu přistoupila. Jemně vzala jeho tvář do svých rukou a zahleděla se mu do očí. Fixoval její pohled, který se mu zahrabával do mozku, uvědomoval si, že jej drží zcela zhmotněná entita. Prošla vrstami jeho psychiky, kde ukonejšila jakékoli obavy, strach i myšlenky na neobvyklost situace. Ronald zavnímal nevýslovné nic, jeho mysl se ode všeho oprostila. Setera nasměřovala jeho pozoronost výlučne na sebe. A Ronald najednou viděl jen bytost mající k němu pevnou vazbu. Opatrně pustila jeho tvář a chytila jej za ruku. Zahleděn do jejích očí se nechal dovést k rakvi. Políbila jej na rty a on měl pocit, že se mění v gumu.  Pomáhala mu držet pohár naplněný tekutinou, z něhož se pomalu dlouhými tahy napil. Teď již si zvláštně malátný do rakve lehl velice rád. 

Měl pocit, jakoby se ocitl na centrifuze. Točily se mu před očima vrstvy různých realit. Zatím členové Hatiho kultu na něj ukládali magické předměty a kropili jej svěcenou vodou. Setera  neustále držela jeho ruku, vyčkala přesně na okamžik, kdy se jeho astrální část začne oddělovat od fyzického těla. Automaticky uchopila ruku jeho astrálního těla. Ronald se nechápavě zadíval na svojí fyzickou schránku ležící v truhle, jakoby spala v hlubokém zakletí. 

"Ničeho se neboj, provedu tě všemi stezkami a všemi světy, které potkáme." mile na něj promluvila. 

Byl zmaten jako čerstvě vyoraný duch. Nikdy předtím nevnímal natolik zřetelně její sílu. Zasmála se a on zatoužil propadnout se s ní do věčnosti.

Hati zvedl oči v sloup, to bude mít Ronald pořádnou kocovinu, až se vrátí zpět. Pozorně sledoval nejisté Ronaldovi kroky a jeho pohled upírající se na sirgu. V ten okamžik byla to jediné, co mu dávalo pocit, že ještě žije. Něco v Hatiho nitru mu  našeptávalo, že sirga se Ronalda po tomto dobrodružství již nikdy nezbaví. Najednou s bestiální jistotou věděl, že jsou i horší věci, nežli smrt a vtělení.... 

Věčnost.

   

                  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní