Přeskočit na hlavní obsah

Eseth v praxi

 


Eseth pro mě představuje principy dokonalosti, to je asi to nejvíce podstatné, co si z ní beru do každodenního života a neuvěřitelnou schopnost si vždy nějak poradit.  Ohledně Eseth samotné jsem napsala tento příspěvek A dnes právě v tuto chvíli mám pocit, že mám něco napsat o svojí magické praxi s ní. 

Vyjasníme si jednu věc, principy jsou jistými ideály, kterých je potřeba dosáhnout. Nejde o to moralizovat, ale o snahu se jím přiblížit. Také jsme na hmotě, tady je prach. Prach vzniká, protože čas a gravitace působí i na neživé předměty, které se opotřebovávají a něco z nich opadává. Jak dlouze zde něco vydrží ve své nedotknuté podobě? A právě proto vztah s Eseth vede k transformaci. 

Fyzická stránka

První věc, která, jakmile jsem s ní začala před 3 léty pracovat, byla jistá neodolatelná touha přiblížit se svému éterickému tělu vizuálně. Tedy bytosti mnohem mladší vzhledem, mnohem krásnější, jejíž tělo je v každém ohledu dokonalé. Jistě, mohla bych si hrát na to, jsem bohyně i s tím, jak vypadám. Výzor není vše, a já si teď budu hrát na krásu s jizvami, vráskami, deformovanou postavou ... možná si čtenář myslí, že přeháním....ale ve vztahu k mé astrální podobě absolutně vůbec. A potřebovala jsem sundat nějakou tu přebývající vrstvu, abych se při pohybové aktivitě neudusila vlastními tkáněmi. 

Je nesmírně těžké vidět sebe a Sebe. Jsem si řekla, pár lidí vidí mojí úžasnou podobu, to abych jím ani nechodila na oči. Přišla jsem jsi jako ti astrální králové, kteří na hmotě vykonávají pomocnou pracovní sílu mnohdy ještě poplivanou okolím. Protože okolí zde.... no pecka. 

Co je na Eseth jedinečné, ona jednoduše pracuje se vším tak nějak komplexně. Jednoduše mi připomenula, že kromě Khem praktikuji Sever. A právě Sever disponuje funkčními nástroji, jak se stát Sebou, jak začít očesávat ty vrstvy fyzického těla, co mi brání být Sebou. "Po khemeticku" to posléze dotáhneme.  Také mi připomenula, že ty nástroje běžně používám, pouze jsem si nepřišla na to, jak nahodit pro sebe vhodný způsob. Dala mi najevo, že již jsem v letmém kontaktu s těmi, co mně to naučí.... a odplula. 
Po 3 létech musím říci, že měla naprostou pravdu. Jeden pán kolega mi naznačil, že bych svůj způsob mohla zpeněžit, třeba napsat knihu....jenomže takových knih a zaručených rad je.  Ale to je úplně jiná storka, která se v mém magickém životě posouvá na Sever ... a toto je příspěvek o Eseth. 

Zdravotní problém osoby blízké

Je těžké být šťastným, když někdo v naší blízkosti nesmírně trpí a my nemáme podporu nikoho, kdo by nás podržel. Možná proto, že trpí také. A jsou i takoví mající z utrpení radost, a naopak se snaží tento stav prohlubovat a udržovat. Bývají nemoci, které se nesmírně těžce zdolávají. Přemýšlela jsem v ne příliš radostných myšlenkách... A jediné, co mně napadlo, bylo obrátit se na ní... cca před 4 léty. Tady přijala, že se jedná o její kompetenci. Když si v něčem doopravdy zoufáte, má to tu výhodu, že nepolemizujete s tím, co slyšíte a nezní to jako nějaká verze vás samotných. Protože dostanete jasné instrukce, ty provedete. Také, když přežijete fázi prvních dnů, kdy vše naopak kulminuje, začíná se situace viditelně měnit. 

Až se věci obracejí k lepšímu, Eseth objasní, že toto je pouze malá ukázka. Prostě potřebovala, že tuto její cestu, kdy lze zasáhnout do energií jiné živé bytosti nastoupím a také jsem ji potřebovala něco zasvětit. Musím říci, že následní roky skutečně problém vyřešily. Netrpím spasitelským komplexem, takže nikomu v tomto směru služby nenabízím. Nechávám věci pozvolna plynout. Nevnímám toto jako dar nebo speciální talent. Spíše si jej přetransformovávám jinak. Řekněme, že jsem si vyzkoušela, kterak s ní lze některé věci velmi dobře zařídit. 

Čtenář, který mně zná, nebude očekávat něco ve stylu Lurdský zázrak ani prohlášení, kterak na požádání hrábnu komukoli do energií. Nejsem skeptik, skeptismus nefunguje. Pouze vím, že hrábnutí do energií jiné živé bytosti podle Eseth je až tím nejzazším krokem, protože vždy to sebou nese energickou stopu, a navíc to opravdu není příjemné. Je velmi vhodné využít lékařské péče, dají se nastavit okolnosti, aby se člověk dostal třeba i pod nůž specialistovi, co řeší jinak běžně neřešitelné. Protože čím menší zásah do chodu Univerza, tím trvalejší je výsledek léčby. Každý má na to, aby přestal být zejména v těžké zdravotní situace zdeptaným debilem a podpořil svoji léčbu vhodným myšlenkovým procesem. Stačí upustit od sebelítosti.         

Další vhodný a ne příliš Univerzum deptající zásah představuje sebeléčba. Regulérně jedná se o praktiku, kdy lékařský nález po nějaké době mizí. Problém je, že lidé současné civilizace tomuto odvykli. Popravdě, když máme rozvinuté lékařství, tak proč ne? Možná různé homeopatické přípravky toto podporují. Nevím, nejsem homeopatik a s homeopatiky jsem měla tak střídavý úspěch, že jsem od podpůrných prostředků s pochybným egregorem upustila.  U sebeléčky je za mně ideálka zůstat u zvyklostí tohoto století, nechat si udělat diagnózu, brát léky a podpořit sebeléčbou uzdravování natolik, že tam, kde je potřebný zákrok, může být od něj upuštěno na základě následného vyšetření. 

Sebeléčba je i práce na sobě, aby se po zákroku vše uzdravilo a zhojilo. Soutěž v tom "heč! a já nemusel na operaci a ty ano" opravdu je stupidní. Kazí mnoho záměrů. Za mně,  těžký frajer bude ten, kdo si kompletně nahodí růst třetích zubů. Tomu řeknu, ano hmota perfektně zvládnutá po zdravotní stránce.    

Myšlení

S Eseth nemůžete myslet jako pako a již vůbec ne kontraproduktivně. 
Protože v myšlení je energie promítající se do činů našich, a i okolností kolem nás. 
Je potřeba myslet na to, jak věci spíše udělat nežli neudělat. 
Důležitou je také myšlenka na to, že vždy jde něco dělat. Tak huš! do práce. protože vždy jde něco dělat. 

Dostáváme spíše to, co potřebujeme nežli to, co chceme. Jenomže po čase také můžeme zjistit, že po překonání počátečních komplikací se nám právě plní naše nejkrásnější sny. 

Realita je pouze to, co zvládneme dostat na hmotu. Záleží pouze na nás, kolik a s jakými odchylkami. 

Myšlenkové bloky představují jisté limity, které si umíme racionálně zdůvodnit. Kdyby to bylo jednoduché, běhají nám zde živí jednorožci. Právě v tomto směru Eseth velmi efektivně donutí, abychom své hranice posouvali. 
   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní