Přeskočit na hlavní obsah

Magie a politika

 


Magie a politika, prolínají se tyto světy nějak anebo jde o něco naprosto odloučeného? 
Rozebírala jsem se tuto problematiku  ve svých příspěvcích věnovaných Ukrajině, které na rozdíl od tohoto příspěvku nejsou pro prorusky laděné čtenáře až tolik bezpečné. 
Jednoduše, jsme vtělení a žijeme ve světě ovlivněném politikou do vysoké míry. Jestliže nejsme poustevníci, ovlivňuje to podmínky, v nichž žijeme. Magie je působení na realitu natolik, aby se nám realita přizpůsobila. Jestliže jsme v souladu s Univerzem, tzn. Univerzum naš záměr ještě dá, máme vyhráno, měníme si zde přímo kokrétní podmínky. 

Mít nějaký vzor, dávat naděje do rukou jiného člověka nejsou vlastnosti slučitelné s magií. Může nás inspirovat někdo, kdo magií praktikuje, ale co nám k tomu asi tak dá jakýkoli politik? Jistě, nastavuje podmínky, které mají vliv na náš život, pokud jej prožíváme v mainstreamu. Mainstream  (v našich podmínkách jedno zda liberální nebo proruský) je energický tok, který nám bere energii a místo ní nám dává iluzi něčeho. Je to jako droga. Sorry jako, ale s tímto se dají praktikovat cvičení, ale změny reality budou vždy drobné hrdinné kousky, u nichž bude docela problém, aby na někoho reálně zapůsobily.   
K čemu vám bude, že jste vydělali nějaké drobné navíc, když pořád budete nadávat na drahotu a zoufat si jako nějaká čakrabába a doufat, že vás z toho vytáhne nějaký politik. To svědčí pouze o neschopnosti vnímat realitu, přehazování odpovědnosti za svůj život na někoho jiného a utíkání před skutečností.     

Perspektivu vám nedá politik, tu si musíte umět najít a odvahu si ji darovat sami. Přijetím odpovědnosti za svůj vlastní život. Na straně druhé není na vás odpovědnost za kohokoli jiného, koho jste nesplodili nebo neprošel vašimi porodními cestami.  Lásku máte věnovat partnerovi, když není, je  na místě se postarat, aby byl, protože jinak jen jako hladový pes lovíte zbytky u nějakého novodobého jakože hrdiny. Princip Chymické svatby, který pokud z jakéhokoli důvodu odmítáte naplňovat, často zparchantí do podoby nesmírně komické. Jsou i rození solitéři, ale ti dojemně nevyprávějí, kterak mají smůlu na partnery. Rození solitéři mají natolik zvládnutý princip androgyna, že jím výše popsané trapárny opravdu nehrozí. 

Takže máme volbu prezidenta. Můžete se na ni vykašlat. Ale potom je trapné se k tomu vyjadřovat, působí to hodně pozérsky.  Anebo se nějak zachováte a někomu ten hlas dáte. Je možné tak učinit losem, anebo to vzít více sofistikovaně. Ovšem poslední možnost předpokládá schopnost vidět podstatu věci. Politika je totiž o názoru. Názor v magii je na 2 věci.... V magii je vše otázou vazeb mezi subjektivním světem a objektivním světem, pokud nestojíte o výsledky v duchu Asimovova Azazela. 

Proč by adept magie měl vůbec jít volit? Jistě, může zde být touha po splnění občanské povinnosti a práva zároveň. Touha vyzkoušet si experiment, zda to jde přes magii ovlivnit. Anebo jednoduše si uvědomit, jaké hodnoty uznáváme, a zda  zde něco v egregoru nahozeném kampaní (tu dělá každý, kdo se dostal do 2. kola, ano i Andy) může nějakým způsobem posílit alespoň část egregoru, o niž usilujeme. Anebo něco jiného sofistikovaného nepodlehající sebeklamu. Aby to fungovalo, neb pro magii nefunkčné nemá místa, je potřeba nevidět to, co nám ukazují experti na marketing, ale vidět reálné 2 lidi. Opatrně, abychom si do jednoho neprojektovali to, co si myslíme, že my sami máme boží, a do druhého to, co neumíme rozchodit. To je z pohledu energického bída.  

Takže máte vybraného kandidáta. Ne proto, že je úžasný, zatímco ostatní jsou fuj.... Naopak, umíte si představit důvody pro i proti, ideálně u obou kandidátů. Necháte se pohltit davovou psychózou anebo zůstanete nad věcí? 
Když si již nějakého vyberete, je zde přirozená touha, aby vyhrál. Adept magie nemající touhu prorazit možná bude všem milý, ale Univerzum mu v jeho netouze bude mít tendence vyhovět. Je těžké poznat, zda je ona touha v souladu s Univerzem. Nevadí, když to nepoznáte, není to tragédie. Tragédie je být zklamaným, když to nevyjde. Stojí to potom hodně energie a později platíte daň. Politika je fajn adrenalin z tohoto pohledu, ale to dostihy také. Je potřeba mít sebekontrolu a umět v nejlepším přestat.  

A dobrá rada závěrem. Naučit se v tomto chodit vyžaduje i prožití si neúspěchu. Úspěch naopak lze energicky krásně využít pro nabití vlastního záměru. Časem poznáte tzv. bod zlomu, kdy to vaše politické zlatíčko začne jednoduše mrvit. Probohy, ne aby ste jej v takovém okamžiku ještě v tom mrvení podporovali, natož někde na sociálních sítích. To mu můžete rovnou vystavit šek na prohru. Protože na toto jakoby Univerzum čekalo a řeklo si, tak fajn, necháme jej to domrvit pořádně....využijeme k tomu i magickou sílu jeho fanouška.   

Je to již jenom pár hodin. Ještě je čas získat si nadhled a zejména si to osobně nepodělat.   
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá