Přeskočit na hlavní obsah

Univerzum a rozložení těles v horoskopu


 

Univerzum promlouvá ke každému z nás skrze rozložení planet v horoskopu. Základní postřehy, které rozvíjejí se při jejich křížení či splynutí.

K tomu, čím chceme působit, Slunce nastavuje svojí dlaň a opatrně ponouká nás, zda nespasíme svět... či alespoň jeho jednu část. Nebo alespoň někoho, by z naších těžkostí se poučil, by mohl jít dál. Napravovat křivdy, ve vědomí hledat originál, když kopie brzo zevšední. Touha napravit vše, co ve svém plameni spatříme. Náš vlastní lesk může dát příklad, ale neměl by oslnit i věci ve stínu ukryté. 

Slunce vědět má, že je čas by zapadlo a nechalo noci prostor, ať zrcadlí jej Luny svit. Luna svítí touhou poskytnout všem pocit bezpečí, její světlo pro všechny dostupné býti má. Je jedno ji, jak a kde udělal kdo chybu, ovšem podstatné je do její nálady se trefit. Přízeň - Nepřízeň ona najevo v emoci dává. Jednou někoho pohlásí a podruhé si s ním notuje. Však její hladina ve výkyvech je. Vnímá a cítí každičký srdce tep.

Osobní Abyss je překonán Merkurem, ten subtilní vnímání nahazuje. Ukáže nám nastavení světa, jak fungovat v něm a porozumět emocím přetvořeným do myšlenek. Emoce a myšlenka úzce souvisí, nastává soulad a prostor pro čin. Zklamání i radost, stávají se poučením. Jaká je skutečnost? Co je to skutečnost? Nerušíme to, co nezapadá nám? A nezapomínáme na něco podstatného? To potřeba je zjistit, oslovit jiné a možná nastane okamžik pravdy a porozumění. 

V čem vidíme krásu a vnímáme její snoubení s harmonií, o tom  povídá nám Venuše. Umí povrchně navazovat vztahy, ale i lásku do hloubi procítit s otázkou, zda je jí hodna. Obraz Animy v srdci muže a odraz ženy skrze sebeúctu. Umíme dávat či jen snad bereme bez touhy něco málo ze sebe vrátit? Kde budeme činní a kde se jen válet. Rozvíjení příjemnosti vlastní anebo necháme ji ležet ladem? Umí dát laskavost i sympatie, ale nesmí je překrývat rozmrzelost.

Kde pobývá naše moc a síla ukazuje nám Mars.  Budeme až mermomocí aktivní nebo vzorem laxnosti? Jak stavíme se k víře v sebe sama? Jsme připraveni konat? Obraz Anima v srdci ženy a odraz muže skrze jeho schopnost za sebou si stát. Rozhodnost bývá schopnosti, jež imponuje, mívá-li smysl pro odpočinek. Umí změnit se v mžiku v zuřivou saň. Bezmoc mu nesedí, vždy nalezne způsob, jak něco udělat. 

Co udělá nás šťastnými? To rozhoduje Jupiter. A umíme si na něj přímo sáhnout? Jestliže si to pouze myslíme, vnitřní nepokoj bude naší duši zmítat. Je potřeba podívat se dál za horizont událostí. Dojdeme si pro možnosti nebo líně počkáme, až padnou nám do klína a staneme se falešným králem, co neumí se hnout dál. To on rozhodne, zda Mars dojde naplnění a Merkur realizuje se v hodnotách nám vlastním. 

Staneme se zneuznaným géniem aneb dosáhneme mistrovství v tom, jak přizpůsobit si život podle sebe? Odpověď nabízí nám Saturn. Právě on konfrontuje nás se vším špatným a zvyšuje odolnost zátěže. Posadí nás do aktuálních možností a chceme-li je rozvíjet, bude potřeba pracovat na těch, jež umíme zvládnout, přímo dokonale. Realita naostro. 

Kde seká nás bolest a slet planet způsobí nám rány? Chiron umí naordinovat kůru. Nabízí něj s pečlivostí, jakmile k němu  nalezneme svůj vlastní klíč. Naše bolest je komplexem různých individuálně namíchaných konzistenci a stejně tak vypadá i lék. Nejde pouze o náplast, nýbrž zacelení a vymizení jizvy, co jinak by zůstalx. Protože jdeme dál.

V čem jsme naprosto mimo ostatní a jen za sebou umíme si stát? Uran nám nastavuje vysokou laťku, jestliže Saturnovy překážky uměli jsme zdolat. Jinak to bude trapný vzdor snad místy k údivu a místy pro smích ostatních. Když nepodlezeme, objeví se naše identita zpod nánosu všeho ostatního. Již nevidíme sebe, jak bychom chtěli, jsme sebou. 

Když Luna nebude jen po povrchu klouzat a Venuše neudělá z ní svojí otrokyni, naučí nás Neptun, kdy spoléhat na život mimo běžné smysly. Porozumíme-li hlubině, nestane se mlhou svádějící z cesty ani zamotaným bludištěm. Díky správné míře soucitu nás naučí rozeznat zázrak od halucinace. Jen bývá to ne příliš měkká škola. 

Jakmile porozumíme tomu, co nelze vlastnit, dostáváme se do souladu s Plutem. Však vyhovět mu, chce naučit se z planet vytvořit dobře sladěný orchestr. Potom propůjčí nám část své moci. Je nazýván mistrem ztrát a velmi dobře každý z nás ví, v jaké oblasti ztrácíme. Když nejsme dosti sebou, semele nás do směru ostatní...




 

         

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá