Přeskočit na hlavní obsah

Ukrajina mnohé otvírá


Mnozí si asi řeknou, co je mi, že prudím s Ukrajinou i na blogu. Věc se má tak, kdyby  ezoterická a okultní scéna nebyla plná kreténů, tak bych já nemusela napravovat reputaci okultismu v rámci českých vod. Ne všichni jsou nenapravitelní egomaniaci, ač již se svůj postoj snaží maskovat za jakoukoli pózu. 

Dalším důvodem je skutečnost, že dokud nedáte základní věci, tak nemá cenu si povídat o magii... není s kým. Jedinci s nadměrným egem to prostě nedají.

Naštěstí jsem obklopená i normálními lidskými bytostmi, které mají v sobě soucit, nechtějí válku, rozumí tomu, že Ukrajina pomoc potřebuje. Právě proto jsem ze svých přátel na sociální síti vyrazila jen pár zoufalců trapně škemrajících o pozornost... to potěší, že kreténi jsou jen někteří. Ztrát nelituji, beztak mně občas na těch lidech i něco zarazilo, a i kdyby se ještě někdo přidal, co již. Pořád mám hodně štěstí na fajn lidi. A ten zbytek... zbyteční lidé, pro jakékoli okultno ztraceni.  

Celá tato válka je bizarní... žel stojí mnohé životy. Protože jeden kretén sídlíci obvykle v Kremlu, dnes bůhvíkde zahrabaný, dostával díky svojí propagandě zkreslené zprávy.  A tak zde máme nedaleko naších hranic válku. 

Jestliže do rozpoutání války se dalo debatovat o tom, jak se Ukrajinci chovali v oblastech proruské části Ukrajiny, tento útok toto jednoznačně smáznul. Jen naším ezošlapkám kopajícím za ruskou propagandu to ještě nedošlo... Možná časem jím dojde, že kopali za špatnou stranu. 

K napadení Ukrajiny dojít nemělo. To je jasné každému myslícímu člověku, Ukrajina byla, je a bude suverénní stát. Dokonce útok páni předvídala a pokud nemá někdo otýpku sena v hlavě, již mu asi došlo, že útok předvídali i jiní hráči na světové scéně. A tímto začíná pád říše, která se stylizovala do starého Říma. Kdyby se oni rádoby slovutní astrologové podívají na horoskop této země, bude jím to pálit do očí.... ale pravda, ne kadý z nich má dostatečné kognitivní schopnosti, aby to poznal. 

Rusku se daří několik skvělých věcí. Geniálně kombinovat zamindrákovanost s hrou na sebevědomí.  A protože podobné přitahuje podobné, najdete v lidské rovině tyto typy i mezi českými uctívači novodobého Putinofilství. Je to taková stínová hra na Potěmkinovou vesnici.  

Nikdy jsem nefandila prvorepublikové magické scéně, naopak jisté až nadržení nad tématem vykazovali mnozí, kteří jsou dnes pod myšlenkovým diktátem Kremlu a úsvit v jejich hlavinkách ještě nenastal. Paradoxně jsem to já, kdo taky vytrvale říká, kreténi, stojíte na špatné straně, doufám, že vám duchové těchto mágů dají, až to vše skončí, pořádně zabrat. 

Novým tématem je myšlenka "Češi nebudou mít co žřát". Najednou jím došlo, že zde máme uprchlíky ze sousední země. Na to jsme doposud nebyli zvyklí, v šoku z našeho chování, je i Evropská unie. A přitom naši i polsští politici do zblbnutí tehdy říkali, že uprchlíci mají najít útočiště v sousedních zemích. Takže teď jen stojíme za tím, co jsme tehdy říkali. Překvápko.

Lidské bytosti zabývající se okultními vědami by měli znát věci jako je například soucit. Jinak je celá jejich magie a ezoterika jen něco na hliněných nohách. To, co k nám utíká je bezbranná část ukrajinského obyvatelstva. A tak se naší závistivci diví tomu, že nepřišli v hadrech jako žebráci, mají dokonce i mobilní telefony, waw! V magii je závist velmi prekérní záležitostí, chtělo by to na ní zapracovat, jinak k posunu nedojde.  Žel rómská komunita ukrajinského obyvatelstva sebou nedotáhla ony pověstné ruské tanky, asi se balili trochu narychlo a také si možná říkali, že zde máme historicky daný archetyp, který ruským tankům příliš nefandí. 

Z ryze humanitárního pohledu, tito lidé z Ukrajiny, obvykle ženy a děti a potom pár chlapů (pro EU trochu rozdíl oproti typickému složení posádky na již pověstných gumových člunech), často přicházejí s něčím, pro co je pojem zavazadlo velice eufeministickým. Někdo se balit nestíhal, a i když ano, při přepravě transporty mezi poletujícími ruskými kulkami a běloruskými raketami se jaksi až tolik na zavazadla nehledělo. Hádejte proč.  

Jsme sousední země, tito lidé u nás žít nechtějí a nebýt idiota z Kremlu tak by návštěvu krás Střední Evropy absolvovali více civilně a jaksi více rozvrstveně. Je na místě, aby i tato část ezoscény připravující se na vehementní utahování opasků byla alespoň trochu užitečná a začala si přát konec války, nic jiného totiž se situací nepohne.  Nenecháme stát před vlastním prahem ty, kteří pomoc potřebují. Vtipné je, že tomuto principu rozumí spíše kolegové praktikující to, čemu ezouplakánci říkají s hrůzou - černá magie. Nu, život je plný paradoxů.   

Kreténský argument zní, mám svůj názor. Zlatíčka, je válka, názory si strčte někam a já nakonec nejsem z Miliónů chvilek pro demokracii, takže si zcela nekorektně budu utahovat z vaší neschopnosti porozumět základním věcem a říkat věci natvrdo, i kdyby jste se z toho měli názorově podělat. Váš názor nikoho nezajímá a mně již vůbec. Můžete si spolu pobrečet nebo ponadávat, pro mně jste jen zbyteční lidé. Snad alespoň tomuto státu řádně odvádíte daně. A co je legrační, často jde o fanoušky kdysi ještě před posledními volbami zde existující levice. 

Z pohledu okultistického se jedná o změnu v rovině Aeonů. Lidé zezdola donutili Západ udělat něco. Větším strašákem, nežli Pentagon je Anonymus. Pobaltské státy a Polsko již nejsou paranoici nekorektně říkající, že Rusku nelze věřit, ale ti, co umí předvídat situaci.           




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá