Přeskočit na hlavní obsah

Kletby a kletbičky....

 










Za dobu, co se pohybuji v okultismu, jsem viděla x reklam na téma, jak zbavit kleteb, neboť  přesně to dá život do pořádku. Jelikož jsem na takovém kursu nikdy nebyla, považuji to za ztrátu času, energie i prostředků, nemohu říci, zda fungují jako v pohádce o zakleté žábě, kdy princezna políbí žábu a je z toho princ, či jako v krásce a zvířeti, kdy je věc komplikovanější. Zde kráska nemůže zavřít oči, aby tu šerednost nekoukala, ona jí musí přijmout a najít v ní hodnotu...


Především připomenu své dlouhodobě neměnné stanovisko, že kletba, prokletí a podobné věci jsou hlouposti. Ono se sice na chvilku uleví, ale dočasnost tohoto aktu a možné nechtěné účinky naprosto přebíjejí jeho výhody. Tvrdím tak s vědomím, že jsem pár kleteb v akci viděla a také jsem v rozpacích, zda mně jedna kletbička, njn, naštvala jsem někoho zjevně, uškodila vůbec, anebo naopak připravila skvělou půdu pro to, abych prorazila nemožné? Jak říkám, vše jednou praskne, jen protože jsem neuvěřitelný ignorant, tak pro mně tyto věci prasknou ex post. Takže zpětně díky :) 

Jsou lidé, kteří si libují v tom, že stojí někomu za to, aby je proklel. Takový, lidem postačí špatný pohled od jiného a jejich život vždy dostává pořádný spád. Stávají se přímo obětmi nešťastných náhod a většinou hledají řešení v kletbě, ať již určené jím osobně, blízké osobě či místu, kde se vyskytují. Jednoduše kletba je skvělé alibi, proč nikdy nic nejde. Tady stačí udělat jednoduché rozhodnutí, zda se na ně podobné věci budou vztahovat nebo nikoli. Toxických osob je mnoho a s takovým nastavením je snad Univerzum posílá, aby si do človíčka s chutí koply. Nakonec, proč ne, obě strany dostanou krátkodobě své, dlouhodobé uspokojení v tom nebude, ale pro zadělání si na docela průšvihový model jednání, je toto na obou stranách ideální. Více tyto nešťastníky není potřeba řešit.   

Asi rozumím tomu, že občas každý z nás mívá nutkání něco udělat a ulevit tomu příšernému tlaku na mozek, kdy tam je jedna osoba, je jedno jakou invektivou ji nazveme. Je potřeba nějak se ji zbavit a lidé od magie občas dospějí k závěru, že vhodným způsobem může být kletba, prokletí. Ono někoho naštvat není vůbec těžké, mluvím z vlastní zkušenosti, daří se mi to často bez záměru, resp. i kdybych měla sebelepší záměr, takto krásně to nesvedu, jako když to běží samo.  Vůbec ono naštvání je někdy výsledkem nějaké té kontradikce, jeden udělá něco, druhému se to nelíbí, tak ten se do něj pustí kvůli něčemu jinému, upřímně si vymění svá stanoviska na obě věci a je oheň na střeše. Potom již jde jen o otázku temperamentu a sebekontroly. 

Vržení magické energie, u kletby obvykle doprovázené nějakým slovným přáním (něco opravdu jednoduchého, jinak to shoří, ještě než to dopadne a nestane se nic), není úplně jednoduchá záležitost. Je fajn takové slovní přání trochu promyslet, jinak to potom jen trošičku pozlobí, ale nedá se to ani nijak využít k otočení situace. Stane se něco málo, nic moc významného.  Prostě správná kletba musí mít úroveň a sílu. Kdo je zvyklý na sigilickou magii, dá si rady v tomto směru. 
Možná čtenáří přijde podivné, že dávám stručný návod, ale zase lepší, když si to klející přečte zde, nežli od nějaké čakrabáby, kde z toho bude akorát menší astrální bordel, jakoby jej nebylo již tak dost. 

Kdo vysílá kletbu, měl by si uvědomit několik věcí:

1. Vztah. Kletba může vytvořit vztah k prokletému, může se z toho stát jistá forma pasti. Dá se sice udělat kletbu a potom vyrušit jakýkoli kontakt i za cenu, že se jen tak proklínající nedoví, co se stalo, ale nelze na to docela spoléhat.
Komplikovanější situace nastává, když je již nějaký, jedno či pozitivní, negativní nebo neutrální vztah vytvořen. Vržení kletby často vytvoří nepříjemný zpětný odraz ve více rovinách. Stává se ve vztahu i to, že když se prokletý takto něčeho zbavuje, kletbař to jako mnohdy nezamýšlený bonus dostává. Je možná klika proklít někoho, kdo se rozhodl právě, že se stane asketou a zbaví se svých aktiv. Horší, když se rozhodne zbavit pasiv.   

2.    Zpětný odraz. Zásah do integrity jiné osoby nějakou zpětnou vazbu sebou nese. Je dobré tedy vědět přesně, co je to zač, aby se mohl kletbař připravit. Jestliže očekává ránu, může přijít naopak překvapivý plíživý dopad. Nedejbohové, když je prokletý ignorant. Něco takového nelze umlátit lehkou panvičkou. Je docela reálné potom,  že nevstřebaná energie se vrátí ke svému původci. Zajímavé a velmi poučné jsou situace, když kletbař mete kletbu na osobu disponující mnohem vetší psychickou sílou, jestliže jde o adepta magie majícího zálibu v odvetách, nastává právě začátek další neverending story. Tady se snad vytvoření vztahu již nedá zabránit :)

3. Proinvestovaná energie. Ať chceme nebo ne, kletbař investuje určitou míru vlastní energie, již dotuje prokletého. I kdyby kletba plnou sílou dopadla a způsobila neštěstí, kdo četl Jungova Jóba, zatrne mu... neb právě tento akt sice danou osobu zkosí, ale může být počátkem jejího růstu. Protože, a jdeme do 4.

4. Wyrd. Neboli neměnná část osudu, která je schopna kletbaři z jeho vlastní kletby uplést oprátku. Tuto část nelze přebít, nelze očarovat, nelze s ní udělat nic. Kombinace Wyrd a ignoranta nese sebou škodlivé následky překračující běžný zpetný odraz. Plíživě... neb ignorant se neobtěžuje odrážet sílu sílou.   

Pro ty, co kletbu schytají:

1.  Nelze zabránit tomu, aby někdo na nás kletbu hodil. Lidí mívají různé nápady a toto je jeden z nich.  Je jen na nás, zda budeme žít obavami, anebo se staneme ignoranty. Menší patálie nás nesrazí a ignorace bezpečně vše umenšuje. Jestliže by mi někdo oznámil, že mně proklel, poděkuji, neb tím přinejmenším nakrmil některou z mých potvůrek. Někdy si myslím, že ty mršky provokují, aby dostaly napapat.

2. Oběť nebo vítěz. O tom rozhoduje naše psychická odolnost. Jestliže se kdokoli rozhodne, že nikdo jiný mu pracky do jeho osudu (ta část, která se dá měnit) strkat nebude, dostane kletbaře do docela zajímavých situací. Jen se nenechat zmanipulovat.

3. Energická dotace. Kam jde pozornost, tam jde energie. Vzbudit něčí zájem lze různými způsoby a také ten zájem se různými způsoby projevuje, kletba je pouze jedním ze způsobů projevu. Kdo má své odbanishingovano, má nastavené pevné hranice a prostě přijímá energii z okolí, která se odliftruje. Chce to moc nad tím nepřemýšlet, ono potom se těžko bude kletbaři klamat. 

4. Vztah ke kletbaři. Jestliže cítite k té osobě úctu či loajalitu či snad lítost, obdiv... Tak i přes výše uvedené pravděpodobnost, že něco schytáte, stoupá. Proti tomu je jediná obrana, nenechte se zviklat takovou osobou, jedete přeci za sebe. Je lepší to ukončit, a to i v případě, že se kletba stihla vrhnout ještě před ukončením. 

5. Když už to tedy schytáte. Protože kdo si myslí, že je nezasažitelný, končí brzo v procesu dematerializace anebo žije v nádherné haluzi.  Většinou kletba byla vržena ještě za doby existence vztahu, dopad může být i později.  
Především, jestliže máte nastaveny dobře hranice, největší hnus zůstal za nimi a dohazuje k té osobě část její energie a i to, čeho se právě zbavujete. (Napadnul mně hezký příklad s koktáním :) ) Ten proces jede sám. 
Jestliže jste ignorant zároveň, tak v době dopadu části toho, budete řešit situaci samotnou. Kdo by v tuto chvíli řešil nějakou trapnou osobu. 
Pro mně je mág, kdo si vždy nějak poradí. Takže jaké tam fatální něco. Chvilku bude hůře, ale jestliže máte nastavený funkční systém magie, pomine to brzo.
Nebývá to časté, ale žijete-li v souladu se svojí duši ve všech ohledech, ona energie kletby, protože jste osudový klikař, naopak dopadne a může váhy převážit ve váš prospěch. Jinými slovy, najednou vznikne náboj, jímž uděláte něco, co se řadí do kategorie zázrak, neb něco, co opravdu nešlo, najednou jde. 

Moje osobní zkušenost se schytanou kletbou mně přiměla k napsání tohoto příspěvku. Jsem ignorant, takže až pár týdnů po zázraku se mi poskládali střípky. Je to hnusné, když vám někdo zajistí několik hodin trápení a pochybností, protože si dovolí metat kletbu do něčeho, čemu absolutně nerozumí. Jenomže ani toto nezabrzdí magický záměr. A nehodí vinu na někoho, kdo je v tom nevinně. Odveta je zbytečná. Mám teď hodně změn a dosti věcí se zbavují, samých nepohodlných kravin... můžete hádat, kde jsou...   
Nechce se mi ani rozebírat, co úžasně skvělého se mi povedlo. Pro mně je to subjektivně to nejvzácnější. A tyto věci máme každý hozené někam jinam. 
A také... mám osvědčeného osobního kletbaře schopného slušné energické dotace. Sice se tomu nedá říkat boží dar, ale energie je energie, kdo vám ji dnes jen tak daruje. Při spotřebě mých potvůrek... . Přeci nedopustím, aby prasknul závistí jako žába.   

  

   


     

    

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

Etika a esoterické služby

Tento článek je určen také klientům, kteří se obracejí na různé kartáře, astrology a pod. V této oblasti funguje hodně šikovných a talentovaných lidí, potom hodně lidí, kteří do jisté míry zvládnou službu a své udělají, ale také i lidé, kteří služby poskytují pro uspokojení svého ega, což může působit problémy.  Okamžiky, kdy se na nás obracejí lidé se žádostí o výklad, protože očekávají od člověka označujícího sebe jako kartáře či astrologa profesionalitu (a oprávněně), jsou stěžejní, aby se profesionál poskytující službu (ať již úplatu či jinou protihodnotu) tázal sám sebe, zda v daném případě zakázku vezme či nikoli. Není pravdou, že lidé poskytující takové služby za úplatu musí vzít každého, kdo se na ně obrátí. Nemusí. Jen místo mamonu to chce přemýšlet intuicí. Profesionál si takto ušetří  mnohé problémy do boudoucna. Zkušený profesionál musí mít během čtení/slyšení objednávky jasno. Jistě, může se zmýlit, pokud připouští, že není neomylný, zůstává bdělým. Při sezení klient