Přeskočit na hlavní obsah

Jsme, co jsme


Poznej sám sebe, říká stará esoterická pravda.

a

 Staň se sám sebou, dodává magie. 

Jenomže to vyžaduje ohromnou odvahu a prokázání statečnosti, kdy naše povrchní já vystrkuje drápky a snaží se nás nahodit do doposud vyběhaných kolejí.

Metoda, kterou to provádí? Předsudky, staré křivdy, šrámy mající tendenci se oživovat projektují dosavadní špatnou zkušenost. Jednoduše nedůvěra. 

Jsme, co jsme, je to zapsáno v naší podstatě, jen na tom všem jsou nánosy zkušeností, moře opatrnosti a obal, který jsme si vytvořili, abychom přežili, neb svět nebývá právě přátelským místem a často nás dusí tam, kde to nejméně očekáváme. Jakoby se nám snažil ukázat, nikomu nevěř.

Přesto, je zde i druhá strana, která nás něčím, mnohdy jen náznaky, táhne k tomu, co jsme. Jakoby měla snahu se nám opatrně vyjevit. A trvá to a mnohdy potřebujeme meč Královny mečů (samozřejmě i s ní), aby nám strhla masku z obličeje a nastavila štít, v němž vidíme svojí skutečnou tvář. Je to riziko. Buď jako Gorgona zkameníme a zatvrdíme se..... 

anebo se uvidíme a již nikdy nic jného nebudeme chtít. 

Minulý příspěvěk Magický záměr Tygr končil zasazenou myrthou... a trochu beznadějí, neb magický záměr jakoby se nebyl schopen nikdy rozběhnout. Protože naše vědomí je vždy na straně starého já.

Dnes se pokusím popsat proces od zasazené myrthy dál, neb je to jen cesta přikrytá závojem předsudků. Ale dříve nebo později se něco vyjeví a ono to dopadne na jedince s pocitem, jsem to ale byl kretén... Jenomže zároveň si uvědomí, že to vše měl jak na dlani.

Chce to jen trochu trpělivosti se sebou samotným.  

Takže myrtha ve své podstatě schytala od povrchního já všechny předsudky, všechna protivenství, protože právě ona zosobňovala pro daného jedince nový vliv, to, co povrhní já transformuje a ono třeba již ani nebude, nebo bude někým jiným. Není cesty zpět a tato lidská část si to velmi dobře uvědomuje a udělá vše, aby transformaci zabránila. 

Jenomže, jak již to tak bývá, magický záměr také není bezbranný a magie si nějaké skulinky vždy nalezne. Proto se náš adept odhodlaný stát Tygrem, nakonec dostal do fáze, kdy sice myrthu nezápalí, o to se jeho povrchní já postaralo, ale má tendence nějakým způsobem se o myrthu strat. Jeho povrchní já sice bojí, ale zároveň je uspokojeno v naději, že v tomto polovičatém stavu, kdy všichni budou naprosto spokojeni navěky zůstane.

Vážně zformovaný magický záměr má tendenci se prosazovat, navzdory odporu povrchního já. Čas je pro něj proudem nesmírně relativním, okolností hodlá maximálně využít ve svůj prospěch a jako voda narušuje struktury povrchního já, jen aby nalezl skulinku, přes níž pronikne a začne jej postupně okupovat. 

Magický záměr potřebuje prostor a umí si jej vytvářet. Jsou to sny, mnohé si nepamatujeme, ale v nich odehrává se příprava, aby mohl na světlo. Symbolika, na kterou v životě narážíme. Lidem se mnohdy stávají věci evidentně vedoucí k jejich magickému záměru, jenomže oni je nevidí, jsou jakoby slepí.... protože jejich povrchní já je zavřelo do ulity. Jenomže ono z té ulity také nevidí, neslyší.... je ukolébáváno falešným pocitem bezpečí.    

V intencích magického záměru se v takové situaci jedná o náznaky, pomalé myšlenkové vsuvky, nápady, které mohou působit neobvykle, dokonce vzbuzovat i odpor, přesto něčím fascinují, a tak se mají tendence vracet na vědomí. Strach, který je člověk nucen s každou takovou představou překonávat, připravuje vhodnou situaci.

Až jednoho krásného dne, magický záměr prorazí sílou, nabourá se do ulity, vytáhne z ní člověka ven a ono povrchní já bude vláčeno po drsných plochách v závěsu za velmi silným povozem.... Čím dříve se jedinec vzpamatuje a popadne kadidlo, tím méně děr v jeho realitě nastane a bolestivá část transformace se podstatně zkrátí...

Jak je to napsané, vypadá to hezky a jednoduše.... ovšem říkejte něco člověku... i kdybych měla tisíckrát pravdu, v rámci tohoto procesu,  porozumění, uvědomění si a okamžitý návrat ke kadidlu, ... to vyžaduje již nadlidské schopnosti. Neb lidé vidí vše až ex post... 
  

 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní

Poznámky k Martovi

Co si představím, když slyším slovo Mars? Oheň a energie prorážejícího archetypoveho obrazu mužnosti. Sily, které nás nutí jednat či konat. Ona touha mnohdy nutkavá udělat něco.... nesedět jen tak se založenými rukami....něco dělat, nenechat věci jenom tak být. Problém nastává, když tuto sílu začneme realizovat a nemáme pořádně nabito.  Mars může být skvělým válečníkem, jemuž nechybí taktika a dělá vše na vysoké úrovni. Ale také to může být pouze pouliční rváč s vybitými zuby, natrženou slezinou sedící na nemocničním lůžku v poutech.  Právě pozice Marta v horoskopu a jeho vztah k ostatním planetám napoví, zda budeme se bezhlavě vrhat do dobrodružství, hádek, střetů, potom, když nemáme bystrého Merkura schopného podchytit nenadále zvraty a v tom rychle vše řídit, jsme jako běsnící Áres, jemuž padneme za oběť i my sami.  Mars nás umí podržet anebo vrhnout do propasti, na jejímž dně se dolámaní budeme bezmocně plácat, dokud nenapadne jej konečně konstruktivní čin. Skrze tuto planetu dostá