Přeskočit na hlavní obsah

PONDĚLNÍČEK (5/24) Magická operace a zkoušky

 


Dříve nebo později se dostaneme do situace, kdy nám naše magie má podpořit konkrétní akci, na jejímž úspěchu nám záleží. Udělat magickou operaci pro někoho jiného vyžaduje docela energické nasazení. Takže, když nemusíte, nebo jen trochu váháte, jděte od toho. Zajímavé a objektivní výsledky přinášejí podstatné zkoušky. Například taková maturita v zemi, kde je na ni pouze jeden pokus, již představuje poměrně vysokou zátěž na psychiku. Ale i pokud zkoušky můžete opakovat, jejich opakování způsobí, že dojde k zabrzdění dalších věcí, které mají kontinuálně navazovat. Na průběhu zkoušky se magický vliv projeví velmi podporujícími okolnostmi jakoby vše, včetně ostatních zkoušených, hraje ve prospěch našeho člověka. 

 První věc, kterou potřebujeme, je motivace. Motivace je založena na propojení s člověkem, pro něhož to děláme. Je potřeba, aby tam byla společná vůle k tomu stejnému, a aby dotyčná osoba nezpochybňovala, že ji můžete reálně pomoci. Potom se při přebíjení nedůvěry často namotané na osobnostní problémy velmi lehce může něco zvrtnout. Vzpomínám si na zkoušku, hodně náročnou samu o sobě, do které se postavily energie jedné příbuzné zkoušeného, která vůbec nevěřila, že by ta zkouška mohla vyjít. Další termín vyšel fantasticky, ale ona blokující osoba o tom, že se má konat, nic nevěděla. Není problém překonat blokující osobu. Hloupé je, když zkoušenému na ni záleží, protože ono přebíjení ji způsobí (těžší) zdravotní komplikace či jinou nepříjemnou vratku, takže to akci raději pustíte. Nemyslím si, že lze někomu ublížit neúmyslně. Pokud umíte působit skrze magii na realitu, poznáte překážku a zvážíte, nakolik je vhodné ji za každou cenu překonávat. Máte podstatné informace, jakmile na ni narazíte, i kdyby se váš člověk nezmínil, že mu za rohem lamentuje někdo, na kom mu záleží.

Tranzitní horoskop a povaha zkoušky hodně napoví o tom, co půjde tak nějak samo. Např. tranzitující Jupiter v aspektu na nativní vertex způsobí, že lidé, které potkáte, vám půjdou na ruku. Je fajn si všímat právě vliv těch, které potkáme, neb půjde o zkoušející. Máte-li zkoušku typu test, který bude opravovat někdo po nějaké době a bude to anonymní, je potřeba sledovat společenské planety. V magii nemáme tendence se hroutit z nějaké tranzitující planety, která nevzbuzuje přátelský dojem. Představuje přesně ten vliv, který potřebujeme pomocí magie uspokojit natolik, aby se nemusel projevit ve hmotné realitě. Nežli nad jakoukoli prognostickou metodou panikařit, je lepší ji nedělat, protože to, co má být pomůckou pro to, aby šlo vše hladce, naopak nakumuluje energické překážky a pravděpodobnost neúspěchu stoupá. 

Entity mající ve své kompetence otázky učení se, vzdělávání, porozumění apod. vyžadují, aby se váš člověk na zkoušku doopravdy připravoval a vynaložil nějaké úsilí. Jestli to bude flákat, entity jaksi nebudou fungovat. Proč by měly? Je poměrně pravděpodobné, že nějakým způsobem budou vyžadovat zapojení operatéra do akce samotné. Mít na krku lemplíka, rozhodně nedoporučuji používat Ódhinna. Se nebudete stačit divit nad kadenci nastupujících překážek.  

Entity mající v kompetenci Štěstěnu vyžadují poklidný přístup s důvěrou v úspěch i ze strany zkoušeného. Proto je vhodné být před zkouškou oporou a povzbuzením. Všechno z okolí, co zavání pochybnostmi, nepřejícnosti, snižováním schopností našeho člověka, strašením apod vyeliminovat. K tomuto má magie několik zajímavých nástrojů, aby ty osoby ani nenapadlo se vaším člověkem v této době zabývat. Tyto techniky se hodně dobře učí, když si potřebujete zajistit, aby k vám nechodily nezvané návštěvy a ještě lépe, konkrétní nezvaní jedinci. Platí to i pro pracovní prostor. A že zkoušenému před zkouškou rupnou nervy? Zklidněte je. Adept magie si musí umí poradit. Ale ne tak, aby byli apatičtí.     

Nemusím říkat, že je vhodné spolupracovat s entitami, které jsou ochotné spolupracovat? Jestliže to nepoznáte, raději zvolte techniku nevyžadující intervenci entity. 

Vůbec je vhodné použít to, co vám jde nejlépe, v čem máte zkušenost, co vám na vás samotné funguje. 

Je potřeba dodržovat několik bezpečnostních zásad, aby nedošlo k následovnému energickému podstavu operatéra. Je fajn, když to přijde do pár hodin po akci, zákeřnější je, když se podstav projeví až po pár týdnech, potom to bývá velké. Nejčastěji se jedná o tyto důvody:

Operatér dělá běžně rituály na zakázku jako baťa cvičky. V lepším případě je to jen divadlo na klienty, v horším do toho dává svojí energii. Pokud si nepovšimne, netrvá to dlouho a nahodí si magickou stopku. 

Nejedná se o člověka, který vám důvěřuje. Naopak má natolik úžasné řeči, že předem úspěch operace shazuje.  

Po operaci se vaše intervence hodně bagatelizuje. Upřímně, přesně tomuto se těžko brání, jestliže ten člověk nemá s vámi hodně zkušeností a nemá vryto v mozku, že opravdu umíte. Je úplně běžné, že před akcí se před vámi div neplazí po střepech a po akci je najednou vše jinak, nic jste neudělali. Je to běžná reakce a zároveň lekce Univerza, že nemáte být naivní a dát na něčí řeči. V takovém případě zkušený adept ví, co musí udělat.

Přebíjení příliš nepříznivých okolností. Jsou i mnohem sofistikovanější přístupy, což vyžaduje zkušenost a schopnost říkat NE. 

Použití nevhodné techniky. Tady je podstav a jiné vratky téměř zaručeny. 

Nechtěná energická dotace, aneb jste někomu sedli na lep. 

Magii je potřeba odpraktikovat a být důsledný již od počátku. Stav mysli Mág umí již na začátku podchytit problém a jednoduše odmítnout zakázku. Jestliže se vám cokoli nelíbí,  jděte od toho. Jinak jde o akci na váš úkor.

 

    

       

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní