Přeskočit na hlavní obsah

0 aneb pryč s nehnutelným

Na to, co si počít v konkrétní situaci, se najde jistě hodně poradců, ať již z oblasti psychologické, vykladačů karet, čteček energií, mluvících s duchy, nahlížejících do budoucnosti, stopařů osudu. Dokonce se dají určit i vektory kudy kam dál. Poměrně široká paleta metod a možností, jak k něčemu přistupovat. Někdo potřebuje jen poradit, jiný zase nejlépe, aby to někdo řešil za něj. Nechat řešení na někom jiném je možná pohodlné, ale následkům se člověk nevyhne a nakonec je to vždy na něm, aby řekl konečné slovo. Udělovat rady jiným samo o sobě až tak těžké není. Jen se u toho člověk nesmí zlobit, když na jeho dobré míněné rady nedojde, neb ona se situace vyvine jinak a klient nemá na to, by vše dle rady ustál.

Sbírat rady se oplatí, podléhá-li člověk jistému obecnému modelovému vzorci chování, který je jakékoli oblasti lidské činnosti určitým způsobem vysledovatelný, probíhají-li v jeho těle typické procesy. Jakmile se objevuje něco ojedinělého, je potřeba býti obezřetný, neb zde to již nepůjde podle osvědčeného receptu. Čím více atypická situace, tím méně kvalifikovaných znalců (Myslím tím skutečné odborníky, nikoli mudrlanty mající recept na vše, kteří se ve zdejších zemích ve značně velikém množství vyskytují v různých obměnách a mutacích.)
Odstranil-li člověk ze svého života klasické modely, jeho problémy budou dosti vymykající se standartu. Odlišný bude i jeho přístup a reakce na ně. Čím méně negativních konotací, tím větší šance na řešení.

Dostala jsem se k druhu problému, jehož klasická obdoba bývá  řešena poznáváním karmické zátěže a jejím odstraňováním. Alespoň takto přistoupilo k odstranění problému několik mých známých. Jednoduše se svěřili do rukou někoho (kvalitu nehodnotím, neznám), by spolu řešili zátěž z minulého života, či dokonce z několika minulých životů. Za jakoukoli situaci stojí vždy nějaký problematický jedinec, který člověka stíhá po několik životů a za tu dobu se mezi nimi narostla přetěžká karmická zátěž. Představa jak v jednom životě onen problematický jedinec zabíjí mne, či je mou nehodnou sestřenkou, která mne vydala inkvizici, a já naopak jsem v dalším jeho katem, vrahem, možná skrývá v sobě něco terapeutického, u čeho se ve nitru něco uvolní. Jenomže zároveň zde číhá hrozba pro životy budoucí, pokud člověk neuchopí jedinečnou příležitost a tu zátěž nerozpustí ještě v tomto životě. (Zajímalo by mne, zda se mezi lidmi zabývajícími se minulými a budoucími životy vyskytují i jedinci, kteří řeší několik současných životů. Logicky vzato, odpoutáme-li se od lineárního vnímání času, proč by to, co platí pro tehdy a potom, nemohlo platit i pro teď.) 

Jak to nakonec mým známým dopadlo popravdě netuším, neb těch sezení bývalo hodně a já si nevzpomínám, že by někdo radostně  rozjásán přiběhl, tak konečně máme rozpuštěno! Pravda, jejich problém na rozdíl od toho mého byl poměrně jednoznačně vyprofilovaný pořád to stejné dokola. Tak to já zaznamenala ne málo inovací. Potvůrka překvapoval mne svojí mnohotvárnosti, schopnosti zaujmout odlišné pozice … svým způsobem jsem jej ráda pozorovala, to se člověk odosobní a místo slova problém začne používat záležitost. Záležitost zní dobře, postrádá negativní zabarvení. Jenomže pořád člověka zaměstnává již jenom přemýšlením o tom, co to jako má být.

Jsou záležitosti, na kterých si jakýkoli způsob řešení i neřešení vyláme zuby. Vyzkoušela jsem vše a získala úžasné přísliby, ovšem k jejich realizaci nikdy nedošlo. Popravdě neumím si ani představit, jakou větší garanci bych ještě mohla dostat. Takže nakonec mne velice mrzelo něco, co přislíbil někdo jiný, ale k plnění se neměl, neb se mu to přestalo hodit do krámu, jakmile mu začalo někde jinde vycházet něco jiného. Nemyslím si, že by mi pomohlo řešení typu, zda to není chudák oběť, jíž jsem ve svém minulém životě prodala Karlštejn, a ona mi to teď vrací. Provedla jsem si to s tou záležitosti nakonec jinak.

Smazala jsem jí. Delete  … bod nula. Není a nic nebylo.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

Etika a esoterické služby

Tento článek je určen také klientům, kteří se obracejí na různé kartáře, astrology a pod. V této oblasti funguje hodně šikovných a talentovaných lidí, potom hodně lidí, kteří do jisté míry zvládnou službu a své udělají, ale také i lidé, kteří služby poskytují pro uspokojení svého ega, což může působit problémy.  Okamžiky, kdy se na nás obracejí lidé se žádostí o výklad, protože očekávají od člověka označujícího sebe jako kartáře či astrologa profesionalitu (a oprávněně), jsou stěžejní, aby se profesionál poskytující službu (ať již úplatu či jinou protihodnotu) tázal sám sebe, zda v daném případě zakázku vezme či nikoli. Není pravdou, že lidé poskytující takové služby za úplatu musí vzít každého, kdo se na ně obrátí. Nemusí. Jen místo mamonu to chce přemýšlet intuicí. Profesionál si takto ušetří  mnohé problémy do boudoucna. Zkušený profesionál musí mít během čtení/slyšení objednávky jasno. Jistě, může se zmýlit, pokud připouští, že není neomylný, zůstává bdělým. Při sezení klient