Přeskočit na hlavní obsah

Příběh, který se neodehrál V (Pravda Keteru)



Vyprávění příběhu, i toho, který se nikdy neodehrál, bývá náročné na rozpoložení. Pár let je dlouhá doba, příběh se jakoby zastaví, ale fakticky běží nepřerušeně dál. Až jednou nadejde čas a je potřeba příběh dovyprávět. 
Sirga se na Keter dostala, nějak se ji povedlo přibrat sebou i Ronalda, považovala to za bezpečnější. Jestliže by něco neklaplo, nemohli jej vtělit někam jinam jen tak. 
  
Ronald již zpět ve své posteli doma přemítal o velmi roztržených až mlhavých vzpomínkách. Jeho receptory nebyly zvyklé na vnímání v pustině. Alespoň jemu připadal Keter jako pustina, velká prozářená pustina. Sám si nebyl jistý, nakolik vnímal, protože tam nebyl, ...nebo možná byl. Vnímal opojení, spánek a násilné vytržení z něj. 

Vzpomenul si, jak jej sirga vytáhla do ohromného tunelu, a vůbec si z té cesty mnohé nepamatuje, pouze jak za ní vlál, tunel, procházel do dalších tunelů a zdály se být nekonečně spletité a rozmazané. Konečně přestali se hýbat, opravdu neuměl ten pohyb popsat, určitě to nebyl let ani běh, a on si uvědomil, že navzdory všemu nebo právě pro to vše, Seteru miluje.   

"Cítit, jaké to je, když se kousek odtrhnul a spadl do sféry, která je mimo běžný dosah. Stačí malinký kousek a ono něco se stane tak trochu něčím jiným. Protože na Keteru je všechno vyjeveno, což je ostatně důvodem, proč tam bytosti vyskytující se přímo na hmotě, nepobývají až tolik často. Mnohdy ani nevědí, jak moc si je ona hmota, kterou se snaží ovlivnit, připoutá." ozvalo se z velkého světlého prostoru. 

Měl snahu se dívat do světla, které jej oslepovalo, rozeznával pouze obrys něčeho jako velkého trůnu a mohutné postavy na něm sedící. Uvědomil si, že Setera jej drží za ruku, změnila se na téměř průhlednou, pouze nějaké fluidum drželo pohromadě. Tedy nebyl si jistý, zda fluidum je správný výraz pro pojmenování skupenství, v němž se nacházela. Ale každopádně zmizela z jejího vzezření ona temnota. 

"Je zde všechno tak odhaleno", zašeptala, "nemůžeš milovat někoho, kdo není vtělený. Nelze žít takto, ty tam, já jen jako trochu víru ve vzduchu kolem tebe, v iluzi, kterou vidíš ty, pár vampíru, občas nějaká upírka, a když zastrašuji, i lidé. Lidská psychika na to stavěna není."

"Setero, učíš mě, vnímám tě, bude to možné, nemusíš se vtělovat." šeptem ji odvětil. 

"Nemůžeš vnímat zahuštěný vzduch na dotek. Anebo budeme mít pouze duchovní vztah?" přesně v této odpovědi ji poznával, najednou mu byla ještě bližší. 

Opatrně se pohnula směrem k onomu světlému prostoru. Vlál za ní. Necítil strach ani obavy, docela jasně vnímal, že se blíží k bytosti, která rozhodně nebyla nejvyšším. Z jistého úhlu pohledu byla dokonce nejnižší. Věděl, že jej našli, Vlad byl zde a působil poměrně zabydleným dojmem. Zastavili kousek od něj, nechtěli pronikat do jeho vrstev jen tak, bez pozvání. Nechtěli pronikat ním. 

"Jsem rád, že jsi konečně přišla Setero." ozvala se ona postava, která možná ještě je Vladem. 

Viděli místo, někde na Zemi. Ženu, porodila chlapce. Ten rostl, procházel školou, velmi rafinovaně si poradil se svými šikanovateli. Velmi rafinovaně, aniž by prolil jedinou kapku krve, dokázal jím ublížit tak, že raději odešli vlastní rukou. Něco jako hromadné vydechnutí po nevysvětlitelné smrti tří šikanujících spratků. Magické Grimoires, na které se teď již mladý muž zaměřil. Jeho neuvěřitelné tápání, ach uměl vše zpaměti, ovšem neuměl pochytit jejich ducha. 

Ronald slyšel zvonivý smích Setery. Jako by z dálky se k němu ozývalo: "jak typické pro pozemšťany. Příteli, Vlade, pověz mi, proč tě zajímá tady na Keteru příběh nějakého lidského červa? Kvůli jeho schopnosti mentálně přimět kretény k sebevraždě? Jinak ale nic jiného neumí. Ani si neuvědomuje, že umí číst myšlenky. ... Počkej, začíná to vypadat zajímavě... Ale i tak. Je to jenom člověk."

"Tak, jenom člověk!" burácelo Ronaldovi hlavou, vždy pro ni budu pouhým červem, který musí za ní vlát, musí s ní srovnávat krok, protože ona je tak dokonalá, že s ní neudrží krok ani vampír. Jeho lidské já, jak již to u lidských já bývá, umělo pobrat někde ze svého na zemi spícího těla ty nejvíce pesimistické myšlenky a poměrně schopně si je dokázalo projektovat i skrze průzračnost Keteru a zaclonit ji.

V tom jej uchopily její ruce a mužské jej propleskly po obou tvářích jeho jemně hmotného těla. "Ach, Setero", ozval se autoritativní mužský hlas, který donutil Ronalda se vrátit zpět na Keter, "však tato zamilovaná lidská bída se nám propadne zpět a nebude moci plnit svůj úkol. Ronalde! Přikazuji ti, zůstaň zde!"

Setera se dívala na Ronalda a také na onoho teď již muže v nejlepších létech, který vyrostl z chlapce. A najednou ní projela hrůza. "Vlade, ty jsi se vtělil!"

Ticho, které by se dalo krájet navzdory nepříliš hmotnému skupenství prostředí na Keteru. 

"Byl jsem vtělen. To vtělení byl násilný akt! Vůbec jej nešlo předvídat."

Opětovně ticho, neb všichni zúčastnění zpracovávali právě vyřčenou informaci. Na Keteru je všechno jasné, není zde pochyb, dokud si je nějaká lidská duše nevztáhne, ale i ta se brzo proletí do Yesodu, aby si mohla pohodlně libovat ve světě klamů a polopravd. Právě uvíznutí zde brání pozemšťanům, což nemusí být právě jenom lidé, aby realizovali svojí pravou osobnost. Někdy stane se, že bytosti, které ovlivňovaly pozemské dění, bývají násilím, aniž by si to uvědomily dříve nežli po pár létech, vtěleny. Mají úspěšně vzbuzovat zdání obyčejných lidí a vést obyčejný lidský život s rodinkou, domečkem, zahrádkou. Jistě, táhne je to k magii a mají potřebu provádět stejné rituály, jaké obvykle provádějí lidé. I v tomto směru platí zásada, zejména nenápadně. 

Setera Vlada spontánně obejmula a Ronaldovi se povedlo neupadnout do lidskosti, neb namísto žárlivosti, tolik typické pro lidská stvoření, nahodil soucit s vampem trpícím v nedobrovolném vtělení a naprosto chápal, jak hrozné se toto muselo jevit z pohledu sirgy. 

"Setero, čekal jsem zde na tebe, jen ty mi můžeš pomoci. A láska tohoto tvora, který se poprvé nechová jako bídný červ, nám všem pomůže. Zamiluj se do něj, prosím." promluvil Vlad rozvážně. 

Ronald k němu cítil nesmírné chvění radostné sympatie a upadal do dalšího extrému na škále lidskosti, a to neochvějné lásky k celému širému světu bez ohledu na jeho nebezpečí.

"Vlade!" vykřikla Setera, "dalo to práce jej dostat trochu do normálu, teď mi jej kazíš!"
Ronald se propadával po spirále dál a dál, jeho vnímání se změnilo na stav bez vnímání a probralo jej pořádné proplesknutí mužské dlaně z obou stran. To zabránilo pádu do Yesodu zase jinak. 

Poté si Ronald pamatoval, ačkoli, se ztrácel ve vzpomínkové mlze, že mu Vlad otisknul do éterického těla znamení nedotknutelnosti: "Boris i každý vampír pozná, že jsi rytířem Řádu Dracul a sloužíš samotnému Vladovi." 

"Jsem jeho patronka, nemůžeš jej jmenovat bez mého svolení." chladně podotkla sirga. 
"Setero, je to praktické, bude tě moci milovat, aniž by jej Boris nebo kdokoli jiný mohl zabít. Navíc mi pomůže dát se na hmotě dohromady a dostane svoji odměnu, budete spolu." v klidu s jistou vřelostí v hlase poznamenal Vlad.

Setera se podívala Vladovi do očí a viděla v nich, jak moc je s ní spřízněn, odrazy nocí plných milování, povrchních milování a povrchních rozhovorů po nich. Nepoznávala sebe ani jeho. Opatrně se ujistila, zda je pořád v prostředí Keteru. Byla, takže pokračovala. Viděla pasti povrchní vášně, prý lásky, na které se nepamatovala, snůšku iluzí a je dva jako skvělé přátelé. Jen chycené do pasti. Opravdu byla pořád na Keteru, nedalo ji to, aby opětovně neověřila, kde je. Takto nejistá snad ještě nikdy před tím nebyla. 

"On nás zachrání. Oba." zašeptal Vlad. 
A Ronaldova pozornost se zaměřila na jasnou pravdu, neb v prostředí Keteru se pravda projevuje, jen ne každá bytost ji umí unést. Otazníky v očích sirgy jej nesmírně mátly. Přistoupil k ní ještě blíže a snažil se neohrabaně poskytnout alespoň něco, co by mohlo vzdáleně připomínat jistotu, nikoli její pouhou iluzi. Vlad s uspokojením přihlížel, kterak se Ronald zvládal nepropadat do lidskosti. 

"Je to jenom člověk...nemůžeme od něj nic očekávat." zašeptala Setera. 
"Je to Khemeťan, člen prastarého Dračího řádu. Má v sobě velmi dobře ukrytý pevný základ, který z něj dostaneš ven. Budeš, budeme jej potřebovat." Vlad vyslovil zjevnou pravdu. 

"Proč?" zeptali se Setera a Ronald najednou.

Vlad vyvolal projekci ze Země, obraz dveří, které se otvíraly a v nich se objevila žena: "Seznamte se s mojí pozemskou ženou."   

Sirga pocítila něco, co by pozemšťan nazval infarktovým stavem spojeným s absencí jakékoli schopnosti se pohnout a emočním pohnutím svírajícím srdce. Pozemská žena se sesunula na zem jako hadrová panenka.            
     
  

 

          



   
 



Komentáře

Lenka píše…
Takovej ten pocit, že nemůžu jít v příběhu dál, protože se tam ztratím a celý se mi to rozpadne - a tys tam šla. Toto je oblast která je zasažená Bázní Boží. Něco, kam když se člověk podívá, tak má pocit, jako kdyby jeho oči interagovaly s dotyčnou oblastí jako dva magnety, obrácené k sobě stejným pólem.
LianaRe píše…
Bylo to riziko a zároveň pocit, že musím, protože příběh si zaslouží oživení a pokračování dál a dál...

Populární příspěvky z tohoto blogu

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní