Přeskočit na hlavní obsah

Soulad s Univerzem vyžaduje pružnou reakci

Lze se spoléhat na to, že Pravá Vůle je vždy v souladu s Univerzem? Pravá Vůle, jestliže má být projevená a realizovatelná, nemá jít pouze o nějaký teoretický potenciál, potřebuje být v souladu s Univerzem. Pokud konáme Pravou Vůli, lze ji konat pouze v souladu s Univerzem. Problémem, je že mnohdy konáme kde co, a ačkoli jsme nějak poznali či rozeznali Pravou Vůli, odkláníme se od ní. Žijeme v prostředí hrubé hmoty, zde se na všechno práší, je zde bláto, bahno, různé závoje zastírající cokoli jemnohmotného, takže spoléhat na to, poznal Pravou Vůli a již to jede samo, nelze nazvat jinak nežli pošetilostí. 

Pravdou také je, že člověk si odůvodní vše. Tím je myšleno, jakýkoli svůj čin. V tomto směru je lidská schopnost nepřekonatelná. I kdyby se člověk brodil po krk bahnem, nějak se z toho dostal, neřekne si: nedbal jsem na soulad s Univerzem. Naopak, bude hlásat, jak ono brodění bylo nevyhnutelné proto, aby něco překonal, posunul se a stal se někým, kdo již ví, jak se brodit po krk bahnem. Jistě, očekává waw a gratulace. Nepopírám, každý, kdo překonal jakoukoli krizi, zasluhuje uznání. Ovšem dokud jsme na poli magie, je potřeba si položit otázku, proč se do toho problému člověk dostal, případně, zda předtím nebyly určité varovné signály. Mnohdy, abychom vůbec měli šanci být v souladu s Univerzem, nějakou krizi potřebujeme. Jestliže si kolem situace vybudujeme korunu hrdiny, s největší pravděpodobností se trochu posuneme, ale otázka souladu s Univerzem zůstane upozaděna. 

Mi osobně pomohla filosofie "dělat to, co právě jde". Jistě, mám mnohé záměry, tedy přání, které jsou zpracovány magicky a prošly testem nakolik je toto pro mě důležité. Ovšem ne vždy jsou pro to, abychom začali, vybudovány podmínky. Také často máme natolik konkretizována přání, či dokonce je pověsíme na různé podmínky, že jejich převedení do magického záměru není možné. Jsou záměry, na nichž pracovat lze, a jsou také záměry, pro které teprve musí být vytvořeny podmínky. Jestliže je možné na některém ze záměrů pracovat, protože nám tzv. jdou okolnosti na ruku, je to přesně to, co v danou chvíli máme dělat. Univerzu je nějaká naše hierarchie záměrů lhostejná. Někdy na mě působí, jako by si zkoušelo, nakolik se umíme chytit. 

Dejme tomu, že máme množinu záměrů. A se týká naší vlastní práci s tělem. B vyžaduje intelektuální požadavky, takže musíme začít studovat a záměry C a D představují naše zaměření do vnějšího světa. Mohou se týkat práce, podnikání, něčeho, co opravdu chceme. 

Nejdříve je potřeba pracovat na tom, co záleží jenom na nás, tedy na A a B. Umět si pro to najít čas, dát Univerzu najevo, že vskutku to myslíme vážně. Dokud si neumíme zařídit to, co je jenom na nás, jak má brát naše záměry vážně? Zatímco nečar si může dovolit přímo árie na témata typu, je to komplikované, nejde to... u adepta magie se toto považuje za dočasné, jinak ať klidně zhyne. 

Mé plány C a D byly alternativní od začátku a týkaly se pracovní seberealizace. Buď toto anebo ono. Každý má svá velká pro a proti. Nejdříve bylo možno realizovat si plán C. Zde jsem se naučila uvědomovat si nejenom věci, které mě posunuly v astrologii, ale věci, které lze využít v jakékoli činnosti, kterou míním vážně. Osobně jsem Univerzu věčná za tyto dvě:

První, když děláme něco na úrovni, jsme v tom sami. Jedná se o určitý typ osamělosti související se zodpovědností vůči tomu, pro koho děláme. Ten, pro koho děláme, představuje bytost (lidskou bytost) mající své emoce, očekávání a my máme v rukou nástroj, který, když ji budeme umět předat, podstatným způsobem vylepší její situaci, bude mít k dosažení svých snů mnohem blíže.   

Druhá, zapomeňme na to, co bylo doposud. Jednoduše obvykle nás osloví úplně jiní lidé nežli ti, jímž jsme jen tak na dobré slovo pomohli. Všude jsem říkala, jestliže máte pocit, že mi za něco vděčíte, nechte si ode mě udělat astrologický rozbor na zakázku. Vděčnost pocítily pouze tři odvážné ženy a jeden muž. Zbytek byli jen řeči na téma "někdy do budoucna".  

Velmi zajímavé zjištění jsem učinila stran reklamy. Donutilo mě to úplně jinak přemýšlet nad egregory a některými vlivy Univerza na egregory. 

Jelikož jsem pracovala na C, tak D samozřejmě neprobíhal. Ono již jenom časově toto není možné. Navíc D by vyžadovalo takovou koncentraci na samotný účel, že zabývání se zároveň C, by ji velice narušovalo. Nelze na dvou koních jezdit. 

Předmětem mého zájmu jsou otázky magické transformace. Jistě, lze na ně nahlížet i skrze astrologii, která je v tomto více než užitečná. Docela dobře se bavím na tom, kterak dnešní magie astrologii opovrhuje, staví hodně na Crowleym. Jenomže Crowley občas prohlásil, jak měl poté, co se podíval na horoskop té či oné osoby, jasno... nebo u některých okamžiků zdůrazňoval polohu planet. Věděl, o čem mluví. Znalost astrologie kdysi patřila do výbavy mágů. Pouze v ní nechtěli řešit paničky, dětičky, kariéry a podobné věci lidí. Osobně beru vážně Crowleyho "aprobaci" v rámci astrologie, protože jsou významné i z pohledu magické transformace. Když o někom tvrdil, že v něčem selhal, nevidím zde zlomyslnost, sarkasmus, ironii apod. Vidím zde konstatování, které si astrolog s klidem může vyložit jako, neuměl naplnit nároky svých planet. Z pohledu magie to vypadá, jakože něco se zadaří, něčeho se dosáhne, ale nastává odliv, ovšem k přílivu (již) nedojde. (Slovo v závorce, protože některé věci jsou pouze o jedné šanci, která v rámci jednoho vtělení není opakovatelná.)

Soulad s Univerzem bývá otázkou naslouchání jeho rytmu a uvědomování si toho, kdy se co stalo. Nalézt odpověď na otázku "proč" nebývá až tolik komplikované. O tom, že součástí příležitostí bývá i časové okno tak nějak obecně všichni víme. Za situace, kdy mám dva rovnocenné záměry a reálně lze v daném čase realizovat pouze jeden, je potřeba se přizpůsobit. Seberealizace na poli práce je, byla a bude vždy podstatnou. Okolnosti kolem bývají proměnlivé. Není těžké poznat, kdy jsme v souladu s Univerzem.  Vše nám jde na ruku a překážky bývají postupně odbourávané, postačí pouze trvat na svém záměru. 

Astrologie byla, je a bude mojí vášní, z pohledu "seberozvoje" v magii z ní lze vyčíst mnohé. Doposud mé psaní a vůbec i interakce byly nepřímými či přímými ukazateli, kam se vrhnout dál, jaký potenciál má zelenou, co vše lze dělat. V tomto týdnu mi bylo dáno docela zřetelně najevo, že momentálně mám jít ve směru ŽÁDNÉ (ani za něco jiného maskované) RADY v oblasti okultismu, a to bez výjimky. Věřím, že to přežijí i kolegové, kteří se mnou spolupracují. Možná naopak to do těchto vztahu přinese jisté uvolnění a mnohé bude jednodušší. Odpoutávalo by to mé nasazení ohledně D a také, jak nasvědčují mé zkušenosti s Univerzem, budou zde i jiné důvody. Nějakou blíže neurčenou dobu takto budu fungovat.       

  

    

          

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

12. dům v horoskopu

Jedná se o dům, na nějž není z pohledu středověké astrologie nazíráno jako na příjemné místo. Napadá mně podobnost s magií, i zde středověká magie měla tendence vnímat vliv démonů jako něco nesmírně škodlivého. Jenomže stejně jako 12. dům máme všichni, máme všichni v sobě i démonickou stránku. Stát se světcem znamenalo ujít cestu vedenou skrze křesťanskou mystiku, vidět za význam věcí a dostat se do stavu, kdy to démonické v nás nám neškodí nevhodným filtrem, přes který si můžeme naprosto nevhodně projektovat své okolí. Nechci tvrdit, že 12. dům je domem démonů, oni tak nějak podle zaměření člověka mohou působit v jakémkoli domě. Např. asc. v Býku má sklony k obžerství, ve Lvovi k pýše atd., Kozoroh v 2. domě typický lakomec, Střelec v 7. domě smilník. To ovšem ještě neznamená, že každý člověk s asc. v Býku je chodící koule, může být, pokud si nedá pozor na přehánění své vášně. A ani to neznamená, že musí zůstat koulí po celý svůj život.  Tento dům nám ukazuje, čemu budeme čelit a jako

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

PONDĚLNÍČEK O Uranovi, enochiáně a jasnozřivosti (2/24)

Uran v domech. Zaujal mě v jedné astrologicke skupině dotaz na přechod Urana 1. domem. Jedná se o nesmírně zajímavé téma i v mé osobní rovině.  Právě, když mi Uran dosedl na ascendent, začala jsem pracovat s enochianskými voláními úplně jinak. Vždy jsem věděla, že mi enochiana dělá dobře, ale to bylo takové spíše pocitové, špatně se to vysvětlovalo. V ten moment mi bylo jasné, co si s ní počít a jak. (Toto je na enochianě nejhorší, neb neumíme přesně definovat povahu bytostí, které přijdou, ani přesně neumíme popsat její účinky a nemáme ani jistotu stran rituální stránky věci, neb Dee a Kelly vypracovali systém, který je odpraktikován pouze částečně. Osobní přístup vyžaduje několik opakování a také přestávky v aplikaci, takže se jedná o magii, již lze porozumět až po létech praktikování.)  Samozřejmě, vzhledem k tématu je potřeba se podívat i na dobu, kdy mi Uran procházel 12. domem. On se neocitne na ascendentu jen tak, nějak fungoval i předtím.  Jeho konjunkce s nativní