Přeskočit na hlavní obsah

Požadavek na důkaz (Ke tvorům méně hmotným 9)



My, lidské bytosti jsme postižení řádnou dávkou nedůvěřivosti a nevěřícnosti. Máme k tomu dobré důvody, neb umíme nejenom naletět na iluze vytvořené jinými, my si umíme dobře iluzivní svět vybudovat sami a zabydlet se v prostoru, kam protichůdné informace neproniknou. A také jsme zejména v magii viděli někoho, kdo v takovém světě žije a přistihli i sebe, že máme sklony k tomuto. Co si budeme povídat, konfrontaci nikdo nemá rád a také vyrušení ze svého vnímání světa. 

Osobně nemám nic proti iluzím, které si lidé vytvářejí jako mosty tam, kde si neumí pomoci, pokud jím tento most funguje a oni se nezabetonují, ale vyvíjejí se dál. Někdy dojem iluzorního způsobuje nedostatek po hříchu vhodné slovní zásoby. Slova docházejí. 

Komunikace s tvory méně hmotnými je jiná, zpočátku plná iluzi, protože naše vlastní fantazie si umí dodat to, co není, jen aby vše bylo líbivé. Jistota, že to, co člověk slyší, skutečně slyší, přichází až se zkušeností, po nějakém čase. Proto je lepší i kontakt pozvolný, kdy člověk nežene se do ničeho, nenutí se ustát neznáme energie nasilu, ale  pomalu si na ně zvyká, uvědomuje si atmosféru. Není potřeba se do ničeho nutit, ani nikterak tlačit na pilu, vše časem si sedne tak, jak má.

Dokaž mi, že jsi. Požadavek mnoha začátečníků, nevěřících vlastním smyslům. Zkuste to říci člověku, se kterým mluvíte. Nějak podobně působí tento požadavek i na entity. Levitující karty nebo vidění přijde fajn v rámci atmosféry, ale později s chladnou hlavou si člověk uvědomuje, že nemá důkaz ve smyslu vědeckém. Otázka existence entity není otázkou papírů ani konkrétních znalostí o něčem, co neznáte. Je to stejné jako po opici, kdy nevíte, zda to, co si pamatujete, proběhlo nebo to byla jenom haluz. Kdo čeká konkrétní hmatatelný důkaz, nedostane se mu jej. Oni tvorové nehmotní, ať se snaží sebevíce, přímý důkaz nevydají. Nepůsobí v pevných strukturách matérie, působí v těch jemných a jejich působení lze vidět po čase. Něco, o čem jste věděli, co přislíbili, se jednoduše uděje nebo se postupně dostane na hmotu. Záleží, jak moc tomu házíte klacky pod nohy. Nicméně nejsou to zlaté rybky ani cvičené opičky. 

Požadavek typu, řekni mi jakou kartu si vytáhnu, je pro ně zvláštní. Proč, by je to mělo zajímat a proč by to měli zkoumat, když ji vytáhnete a hned se můžete podívat. Otázka, kam jsem si položil ty klíče, je již lepší. Něco hledáte a třeba to entita vidí, tedy pokud porozumí tomu, co hledáte. 
Chcete ji vyfotit? Nu, některé to připustí, jiné se budou bránit jako čert kříži. Opatrně, i když se to povede, musíte dobře zkoumat fotku, a třeba i zkoušet, co z ní vytáhnete. Nefotíte 
nic hmotného, takže to dá práci. Bez polupráce nevyfotíte nic a i potom při hledání, kde to vlastně je, to mnohdy spolupráci chce. Přesto se najdou i takoví, kteří neuvidí vůbec nic. A i když uvidí, budou za tím hledat fotomontáž... takže ono je to vlastně jedno. 

Toho, aby entitu vnímal každý, kdo dělá magii, nedosáhnete. Nejde o zkušenosti jen, ale spíše o způsob vidění a praxi směrem ke kontaktu s entitami. Ale narazíte-li na člověka, který vnímá, budete velmi mile překvapeni, jak přesně se jeho popis shoduje s tím, co sami vnímáte.  

Důkazy ve smyslu materiálním nejsou obvykle. Ale časem zjistíte, že ve svých poznámkách o sdělení entity máte něco, co se děje teprve teď. Možná nějaké konstatování, které se jevilo jako jenom nevinný výrok, bylo konstatování faktu, o nemž jste se přesvědčili až teď. Ať již provozujete kontaktní magii s čímkoli, nemělo by to jenom brát energii a zabíjet čas. Frustrace a pocity marnosti jsou Váš problém. Při kontaktní magii se zejména zpočátku lze stěží vyhnout očekáváním. Entita může pomoci vytáhnout to, co v sobě máte, ale neumí dodat to, co tam není.   

Tímto příspěvkem ukončuji pojednání o tvorech méně hmotných. Jsou úvodem, který někoho osloví, jiného zase přesvědčí, že nemá cenu honit se za něčím tak pofiderním, protože jeho vlastní praxe bez kontaktu s entitami je mnohem lepší, má výsledky, s nimiž je spokojen. A přesně takto to má být. 
Místo úvah se v příštích létech pokusím popsat některé záležitosti kontaktní magie, ačkoli jsem si vědoma skutečnosti, že k užitku budou pouze pro hrstku lidí.         

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spálené planety

Spálená planeta (od 0,15 až 4 stupně od Slunce) sice znamená, že zrozenec má sklony k jednání, myšlení či vnímání pod vlivem jejího poškození, ale také má šanci z jejího popela povstat jako Fénix. Ačkoli podle zaužívané interpretace by taková planeta měla stabilně zrozenci podkopávat nohy. Tento příspěvek si dovoluji napsat, protože jsem v praxi u různých zrozenců měla možnost nalézt způsob, jak využít přednosti této pozice a narovnat její handicapy. Pravda, není to pouze otázkou jednoho rozboru horoskopu, ale být nápomocen i při různých situacích natolik, aby si zrozenec tyto věci uvědomoval a vytvořil si návyk na trochu jiný model chování.   Chci svým příspěvkem připomenout, že spálené planety nemůžeme brát jako známku neměnné idiocie v jisté oblasti, nýbrž je vhodnější k nim přistupovat jako k jistému omezení, které může umožnit trochu jiný pohled, a s nímž lze pracovat.  Spálená Venuše Se spálenou Venuši se lze jen stěží vyhnout ohromným citovým zklamáním.  Subjektivně taková situa

Lilith z pohledu astrologického

The matter is a prison Osobně se domnívám, že Lilith jako taková vyžaduje osobní přístup astrologa, i kdyby tím přístupem mělo být její ignorování. Máme snahu se domnívat, že existuje pouze jedna Lilith (či jeden pohled na Lilith), jenomže již v démonologii si nelze nepovšimnout mnoho vrstev různorodých mýtů o Lilith. Proto máme v astrologii na výběr ze dvou bodů. V dnešní moderní době je velice jednoduché uchopit téma Lilith feministicky anebo ryze démonicky, on rozdíl až tolik velký co do základu nebývá. Jedná se o téma umožňující subjektivní pohled, ten můj vychází z magické transformace a démonologie.  Onen subjektivní přístup začíná v momentě, kdy se astrolog má rozhodnout, zda ve svojí astrologické praxi použije skutečný bod Lilith anebo střední, tedy korigovaný bod, protože Měsíc se nepohybuje přesně elipse, jak předpokládá střední Lilith (rozdíl může být i 5 stupňů). Střední se označuje jako Mean a skutečná jako True. Běžnější se používání Mean Lilith, což kolegy považující Lil

Etika a esoterické služby

Tento článek je určen také klientům, kteří se obracejí na různé kartáře, astrology a pod. V této oblasti funguje hodně šikovných a talentovaných lidí, potom hodně lidí, kteří do jisté míry zvládnou službu a své udělají, ale také i lidé, kteří služby poskytují pro uspokojení svého ega, což může působit problémy.  Okamžiky, kdy se na nás obracejí lidé se žádostí o výklad, protože očekávají od člověka označujícího sebe jako kartáře či astrologa profesionalitu (a oprávněně), jsou stěžejní, aby se profesionál poskytující službu (ať již úplatu či jinou protihodnotu) tázal sám sebe, zda v daném případě zakázku vezme či nikoli. Není pravdou, že lidé poskytující takové služby za úplatu musí vzít každého, kdo se na ně obrátí. Nemusí. Jen místo mamonu to chce přemýšlet intuicí. Profesionál si takto ušetří  mnohé problémy do boudoucna. Zkušený profesionál musí mít během čtení/slyšení objednávky jasno. Jistě, může se zmýlit, pokud připouští, že není neomylný, zůstává bdělým. Při sezení klient